Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-27-05, 09:24 AM   #1
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
灣仔邊道有得租漫畫?

我淨係搵到大友商場斜對面有間上樓既漫畫cafe, 不過書唔太多, 冷門既未必有.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-05, 09:34 AM   #2
卡路士carlos
Senior Gamer
自訂用戶頭銜

註冊日期: Jan 2004
集成隔離雲起\/
卡路士carlos 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-05, 09:43 AM   #3
Norm
God of Gamer
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
修頓對面合成書店

舊 01-27-05, 12:48 PM   #4
z_plus
Ultimate Gamer
長崎涼美

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
除「雲起」外仲有188附近間「十大」。

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus
z_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-05, 08:57 PM   #5
ahleung
The One
Bannnned

好! 咁我聽日去昅昅先~!
舊 01-28-05, 09:34 AM   #6
ahleung
The One
Bannnned

唔好意思, 出動前想再問清楚少少,

3間書店是地舖還是樓上舖?
"合成"是在修頓的那一面對面? 電車路(莊士敦道)對面, 軒尼詩道對面, 還是看台後方的馬路(盧押道)對面?
可否較確切地形容一下"十大"的位置?

thx~
舊 01-28-05, 02:20 PM   #7
ahleung
The One
Bannnned

去過雲起和十大了.

十大係一間裝修得幾舒適既樓上漫畫cafe, 環境幾好, 得閒可以上去坐下燒下時間. 但略嫌都係少書左d.

雲起就係租晝為主, 好多書揀. 店內看書的座位則一般而已.

今晚再睇下搵唔搵到合成.
舊 01-29-05, 11:29 PM   #8
ahleung
The One
Bannnned

搵唔到合成呀~~ 有無大大可以指引一下迷津??
舊 01-30-05, 10:45 AM   #9
[西]楚小霸王
Game Master
死死團榮譽會長

註冊日期: Oct 2004
以前有一個好介紹
不過唔係租,而且即睇,5元一個鐘,2元飲嘢
不過,已經摺左-_-

我體內?鴷d卡就黎要爆
[西]楚小霸王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-05, 12:15 PM   #10
Norm
=_="""""

引用:
作者: ahleung
搵唔到合成呀~~ 有無大大可以指引一下迷津??
合成星期日唔開既.修頓對面電車路果邊,聖安娜餅店行入去果條街,不過果度係要俾deposit既同埋價錢比較貴,不過借既期限冇定,舊書借一兩個星期老闆娘都唔會話你,同埋書真係好多,訂台灣小說一定俾信和果幾間平......

舊 01-30-05, 09:55 PM   #11
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: [西]楚小霸王
以前有一個好介紹
不過唔係租,而且即睇,5元一個鐘,2元飲?
不過,已經摺左-_-
以呢個價錢......的確很難做落去.
舊 01-30-05, 09:57 PM   #12
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: Norm
合成星期日唔開既.修頓對面電車路果邊,聖安娜餅店行入去果條街,不過果度係要俾deposit既同埋價錢比較貴,不過借既期限冇定,舊書借一兩個星期老闆娘都唔會話你,同埋書真係好多,訂台灣小說一定俾信和果幾間平......
明白晒! 星期一番工會去睇下! 唔該~~
舊 01-30-05, 09:59 PM   #13
[西]楚小霸王
Game Master
死死團榮譽會長

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: ahleung
以呢個價錢......的確很難做落去.
原本唔係,只係臨摺前一兩星期嘅事

我體內?鴷d卡就黎要爆
[西]楚小霸王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-05, 02:44 PM   #14
ahleung
The One
Bannnned

終於去過合成了. 原來係比較傳統既租書舖: 書較殘舊, 無乜整理排位, 書架頂也楝著一蕫禤悃鴗悛嶊O高. 我見佢反而係以小說為主. 小說藏量好似仲多過漫畫. 不太合我style~
舊 02-08-05, 02:23 PM   #15
leung008
Senior Gamer

註冊日期: May 2002
PSN  IDSankuB
XBox Live GamertagSankuB
其實灣仔道點心皇隔離商業大廈(即機舖上面) 19 樓係有一間租書的,佢以前o係對面英皇底層開架

講到尾其實我係永井豪/石川賢 Fans
leung008 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-05, 02:38 PM   #16
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
灣仔gamezone一出門口左手邊~
太約2-3間鋪位~
要上樓(4樓)
有間叫漫畫駅

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-05, 04:08 PM   #17
Norm
=_="""""

引用:
作者: leung008
其實灣仔道點心皇隔離商業大廈(即機舖上面) 19 樓係有一間租書的,佢以前o係對面英皇底層開架
原本搬左去果度.....

舊 02-08-05, 08:00 PM   #18
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: leung008
引用:
作者: 凍檸茶
灣仔gamezone一出門口左手邊~
太約2-3間鋪位~
要上樓(4樓)
有間叫漫畫o
收到! 過完年開工我會再出動去昅昅~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:52 AM