Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-28-16, 09:02 PM   #1626
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我覺得17歲會上船做人質

去到第二季頭幾集開始洗白(?)後比朱古力玩死/玩到生不如死

愉悅

然後因為餅乾之死,王我主覺得自己仲未夠廚同下手唔夠絕,下一季開場時會離左團去跟班黑社會"學野"先(誤

加上頭腦役瓜左,後面四話應該便當大放送,鐵華團死既死走既走,空d位出黎比下季放新角色(ry

英國說大家抱團死

此篇文章於 02-28-16 09:35 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-16, 09:05 PM   #1627
7ming_格鬥苦手
God of Gamer
小霸王

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDme7ming
睇到眼濕濕....T^T
好難得近年既高達會死d主要角色.....

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
DurmMania V3
7ming_格鬥苦手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-16, 10:01 PM   #1628
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
你們太沒良心了
整集一直給餅乾塞flag
真以為每次亂立flag都可以沒事的嗎...

喂,變身和擺pose不是有無敵時間的嗎
人家都面璧了9年了

三日月一直以來都沒怎樣成長過
下一話看來要開始成長了
但是沒了軍師看來會像00的午餐時間了......
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-16, 10:06 PM   #1629
ゆり

註冊日期: Nov 2004
奧嫂頭腦都好既
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-16, 11:21 PM   #1630
WonderJimmy2
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDWonderjimmy
XBox Live GamertagWonderJimmyUS
十七歲死定了~~~~~
WonderJimmy2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-16, 11:58 PM   #1631
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
仲有幾多人可以生存到第二季

184 944 730 H執行 H光迦梨 H覺光埃 H覺劉備 H紅奧
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-16, 01:07 AM   #1632
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
無諗過會係肥仔走先

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-16, 03:40 AM   #1633
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
想來想去17 歲下回還是被夾扁更好,不然恐怕會生不知死(不是h 場面就是被朱脚利用)
為什麼我會覺得是被夾扁上半身
之後下半身(同器官)比左アイン移植保命
咁就開拓左ガリガリXアイン(R18BL?)線

舊 02-29-16, 09:15 AM   #1634
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: knight-philip 查看文章
為什麼我會覺得是被夾扁上半身
三明停手前只係夾爆咗頭,白毛/十七歲居然無穿無爛,連血都無;而三明個目光已經變咗無之前咁兇

諗諗下佢未必死得(雖然分佢十七碌都唔夠),鐵華有個人質嚮手,仲要係七星家最把炮嗰家嘅寶貝女,有佢做人盾號角唔敢亂嚟,起碼捱到一兩集

當然入唔入到H情節就....

引用:
作者: ゆり 查看文章
奧嫂頭腦都好既
餅乾係澳加身邊少數嘅穩陣派,唔怕講出自己意見,亦會適當時間撳住澳加啲衝動嘢(好似同班記者交涉嗰度);支持澳加嫂有更多戲份(知田中好忙)!不過佢嘅作用好唔同

-----
用「鑊」嚟做降下作戰好正,一來做防空盾,二來唔似UC啲咁,一拮就爆, 三來用完可以當「炸彈」用

兩位阿太地面戰就失色咗少少,對住機動性能較強嘅,都唔係咁掂

此篇文章於 02-29-16 09:46 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-16, 01:45 PM   #1635
B..
Game Master

3DS Friend Code3497 0569 5211
ED1真神曲感想完畢

Ggen: hkbinbin
Full Bokko: 222223SEW2
B.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-16, 03:01 PM   #1636
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
17歲依家死絕對唔係一件好事
雖然係獨斷 但始終係セブンスターズ的一角

意外死都算 如果係鐵華團造成的他殺。鐵華團條路可能更難行

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-16, 04:02 PM   #1637
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: GN00508771 查看文章

完全同意, 但嚟到呢個位, 雖然三明見到奧加無乜事停咗暴走, 但下一嘢就一定好直接咁埋佢單, 冇人會叫停佢, 除非17歳自己走到人或仲有兩名手下做肉盾..... 但見巴巴高達最新形態都係用番卒仔機d件, 唔通真係走得甩?

此篇文章於 02-29-16 04:05 PM 被 sugoteam 編輯。
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-16, 04:22 PM   #1638
ゆり

註冊日期: Nov 2004
17歲點睇都係c90都係出重口本題材都做人質

舊 02-29-16, 04:47 PM   #1639
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:

更正番一點 係無論意外死定他殺都好
都入鐵華團數
反正號角最叻做新聞

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-16, 05:26 PM   #1640
肉羊哩咖
griffin611

引用:

睇予告面具男老豆嗰樣,好似有對佢不利嘅事發生,斷估都係17歲畀鐵華夾走咗,仲通晒天;如無意外,17歲班手下似全部作戰不能,個島上面無人救到佢。

舊 02-29-16, 08:19 PM   #1641
利家
Game Master

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
無諗過會係肥仔走先

要數到數仙奴、歐加同昭弘先

前集話想退係小flag
今集一開始2個妹就大flag + 「約定之後再說心聲」又係大flag
睇到一半心諗,乜料呀岡媽,突然萬旗穿心

心感不秒
初段開戰灰諧以為冇事
「今まで計算通り」
「今までね」
又再插

認真,可能我睇動畫少
主角團重份量人以死にたくない作結既我冇睇過.....(ノ_<)

花江,你唔係叫光、同你約定那個都唔係花澤,唔會5年後吐便當架

仲有餅乾之日送便當俾花江餅
又破花江不死傳說

全suprise ......

舊 02-29-16, 08:58 PM   #1642
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
開頭見支FLAG插咁大心知不妙,去到中間又破pose又無實戰經驗咁歡樂同要同大哥一架以為無事,結果……ED1好神……
咁繼續去又一個愛的戰士將會誕生?

舊 02-29-16, 09:06 PM   #1643
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 利家 查看文章
認真,可能我睇動畫少
主角團重份量人以死にたくない作結既我冇睇過.....(ノ_<)
So, who will be next?

舊 02-29-16, 09:10 PM   #1644
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
『機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ』公式HPを更新!
公式サイトにて下記情報を公開しました!

【Story】
第21話「還るべき場所へ」 の情報を追加
http://g-tekketsu.com/story/index.php
【Mobile Suit】
ガンダム・バルバトス第5形態(地上戦仕様) の情報を追加
グレイズ(地上戦仕様) の情報を追加
http://g-tekketsu.com/ms/index.php
【Products】
[BD&DVD]
第4巻、第5巻、第6巻、第7巻 の特典情報を更新
[others]
各種商品情報を追加
http://g-tekketsu.com/products/index.php
引用:

【Campaign】
鉄血のtwitterキャンペーン の情報を更新
Story
Mobile Suit
Products
Campaign
http://g-tekketsu.com/campaign/twitter.php

『AnimeJapan 2016』にてステージ、グッズ展示が多数登場!
http://www.g-tekketsu.com/news/#10244
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-16, 09:39 PM   #1645
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
點解睇到咁大風沙吹入眼
17歲你去拎便當啦...
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-16, 01:16 AM   #1646
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
肥仔一家真係好慘 阿哥自殺 細佬戰死 淨番兩個小朋友仲要失去經濟支柱.......

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-16, 01:40 AM   #1647
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
17歲要死就今集應該死架喇,我估唔會退場住
預告竟然冇三日月鏡頭,今次眼白白睇住重要伙伴死,唔知三日月有咩反應... 之後對敵人更加麻木狠辣?
Ed1神timing, 但今次真係有點sad 比上次昭宏細佬更甚....
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-16, 07:52 AM   #1648
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
肥仔一家真係好慘 阿哥自殺 細佬戰死 淨番兩個小朋友仲要失去經濟支柱.......
鐵華團或者奧加本人應該會繼續比錢供養既

此篇文章於 03-01-16 08:01 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-16, 08:42 AM   #1649
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 真!DC 查看文章
鐵華團或者奧加本人應該會繼續比錢供養既
一家人嘛
----
2CAT嗰邊仲有人鬧話引班士兵去陷阱好殘忍,「打緊仗」嘛~ 

舊 03-01-16, 09:37 PM   #1650
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
○機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ 【全9巻】
巻数    初動       累計     発売日
      BD(DVD)    BD(DVD)
01巻 *8,398(**,856) 10,236(**,***) 15.12.24 ※合計 11,092枚
02巻 *6,865(**,791) *8,123(**,***) 16.01.29 ※合計 *8,914枚
03巻 *6,691(*1,064) **,***(**,***) 16.02.24
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 02:38 PM

手機版 | APP版