Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-21-09, 06:21 PM   #76
三刀流路飛
Game Master
海盜王

註冊日期: Apr 2006
XBox Live GamertagEddie829
做開好人 突然唔做
d 人就覺你係衰人

你幫人係[應份]咁
三刀流路飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-09, 07:38 PM   #77
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
咁其實你一開始做"好人"幫人既意途係點先?
如果純粹幫人唔望回報 咁應該唔介意人地淨係要你幫你架喎
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-09, 09:25 PM   #78
Ikari
Senior Gamer
エヴァンゲリオン

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDikarilo
唔係話你對人好,人地就一定會鍾意你
如果真係想有效率地識女仔,就留意一下D research,到底一個女人最初點解會鍾意上一個男人

出奇地,實際情況同大家所想既係有好大出入,女仔唔係特別鍾意一D事事都為自己既男人,反而係會鍾意一D人際圈子大、交際能力高、有理想有抱負既男人。與其花心機係查佢背景、諗佢點諗自己,倒不如花多D時間係自己身上仲好啦。

題外話,我識好多女仔,都不約而同地講一個有理想,有自我,有自信,而且會腳踏實地既男人係最有型同最吸引既,努力
Ikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-09, 02:13 PM   #79
House
God of Gamer
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
係好朋友米照幫law
但交情麻麻果d就唔好應承得咁順攤
教下我點拒絕佢...."
佢已經Prefer 我有乜野一定會幫佢咁..
好似有一日同佢做完義工..佢要去中環報名考急救..
佢已經預設左我一定陪佢去..好啦..
咁去就去啦..去完中環...果時先3點幾..
佢話要等到7點半游水..佢又預設左我陪佢
我成日既時間就浪費左係佢身上

我試過唔開心果時身邊是但一個fd都問下我有無事
佢真係可以完全無視我 最記得果日我話搞打邊爐 我果日有其他野搞到唔開心
佢唔理我都算 佢仲問今日係咪打邊爐..
我前果日仲暗示過同佢做同學算 見到佢果時佢明顯發緊我脾氣 唔緊要 我唔care

但佢sd msg仲好意思問我打唔打邊爐..我個fd話佢想識靚仔..不過我d fd應該都唔會理佢..
因為我真係只想係project同埋學業上同你保持接觸..其他唔好搞我

我身邊有個fd都睇佢唔順眼

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

此篇文章於 08-22-09 02:24 PM 被 House 編輯。
House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-09, 06:26 PM   #80
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
既然連人地都睇唔順眼 你更加可以承機搵d藉口推搪
唔會有人怪你覺得你係衰人 佢地只會覺得你應份推佢
藉口 只要唔係太天方夜譚就ok 重要係比返人地感覺你唔係乜野都會應承
反而我覺得唔駛太擔心會變衰人

一個人應該有返自我 咩時候做好人咩時候唔做
由依家重新定位過 人會長大的 冇人話你一定要做爛好人
只有你規限你自己

有時候有d野真係要直接講 你係唔得閒就係唔得閒
你唔係果種無所事事的閒人 你有自己的娛樂 你d時間唔係比佢咁樣用黎嘥的

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-09, 10:56 PM   #81
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Ikari 查看文章
題外話,我識好多女仔,都不約而同地講一個有理想,有自我,有自信,而且會腳踏實地既男人係最有型同最吸引既,努力
....
你唔係真係信下化?

舊 08-22-09, 11:37 PM   #82
Ikari
Senior Gamer
エヴァンゲリオン

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDikarilo
引用:
作者: K死狗(K9999)京 查看文章
....
你唔係真係信下化?
難道無自信,無理想,唔腳踏實地會好D?
Ikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-09, 11:45 PM   #83
marspeople
蒙面超人黑

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagmarspeople
引用:
....
你唔係真係信下化?
off
我忽然間覺得你好似錢家樂

如題
識過第二個囉

一瞬千撃抜山蓋世 鬼哭啾啾故豪鬼成
marspeople 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-09, 12:23 AM   #84
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Ikari 查看文章
難道無自信,無理想,唔腳踏實地會好D?
唔係有無自信,有無理想問題
而係果啲根本似係model answer,老吹多
你真係信?
認真就輸了

我真係識得一個舊同事,先唔理佢有冇理想,有冇自信
起碼都叫出黎做左幾年野,有啲錢,自己搞生意
咪又係因為外型唔得冇人受

失敗o既例子真係見得太多....\

自己身邊又有親戚個仔
讀書唔成又唔進修,做廚房但一年轉幾廿份,最後仲要家裡蹲
家裡蹲都算,仲可以搞大左條女個肚
結果要老豆比錢結婚,生左個仔出黎仲要自己阿媽湊,自己繼續打下散工
無工開?有老婆養.....
腳踏實地?何それ?

引用:
作者: marspeople 查看文章
off
我忽然間覺得你好似錢家樂

如題
識過第二個囉
似你194

我跟你說
我就快變成高達了

舊 08-23-09, 01:20 AM   #85
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
唔係有無自信,有無理想問題
而係果啲根本似係model answer,老吹多
你真係信?
認真就輸了

我真係識得一個舊同事,先唔理佢有冇理想,有冇自信
起碼都叫出黎做左幾年野,有啲錢,自己搞生意
咪又係因為外型唔得冇人受

失敗o既例子真係見得太多....\

自己身邊又有親戚個仔
結果要老豆比錢結婚,生左個仔出黎仲要自己阿媽湊,自己繼續打下散工
腳踏實地?何それ?
人夾人緣o既,
而且有d 錢有事業,又真係未必等於有魅力呀;
但有上進心對生活始終利大於弊嘛,
hea 住咁過活唔一定唔好,不過好自然就要放棄另一d 野,
就好似你親戚個仔,如果佢覺得佢果套生活方式係ok 開心o既,
又唔會眼紅其他努力o既人,咁咪ok 囉 ~_~

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-09, 09:24 AM   #86
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:

.....

自己身邊又有親戚個仔
腳踏實地?何それ?

我係打死都唔會養番個老公架!!
一人一份天經地義

舊 08-25-09, 06:41 PM   #87
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: House 查看文章

佢真係可以完全無視我 最記得果日我話搞打邊爐 我果日有其他野搞到唔開心
我前果日仲暗示過同佢做同學算 見到佢果時佢明顯發緊我脾氣 唔緊要 我唔care

但佢sd msg仲好意思問我打唔打邊爐..我個fd話佢想識靚仔..不過我d fd應該都唔會理佢..
因為我真係只想係project同埋學業上同你保持接觸..其他唔好搞我

我覺得你自己對佢既方法都好有問題..
牛唔飲水唔GUM 得牛頭低.. 你唔係對佢有意思你去陪佢等4個鐘?!
係真係想拒絕佢好容易啦
幾千個理由都得, 一句我阿媽搵我, 要走BYEBYE
如果佢問你佢重要D定阿媽重要D 就重好, 同佢講緊係我媽跟手BYEBYE 佢啦

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-09, 09:31 AM   #88
Rse9
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: singsingjai 查看文章
我覺得你自己對佢既方法都好有問題..
牛唔飲水唔GUM 得牛頭低.. 你唔係對佢有意思你去陪佢等4個鐘?!
係真係想拒絕佢好容易啦
幾千個理由都得, 一句我阿媽搵我, 要走BYEBYE
如果佢問你佢重要D定阿媽重要D 就重好, 同佢講緊係我媽跟手BYEBYE 佢啦
同我諗既完全一樣
我諗個女仔叫樓主陪佢時樓主應該幾開心,
而家上網講又講到被迫咁

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-09, 05:20 PM   #89
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 月舞 查看文章
同我諗既完全一樣
我諗個女仔叫樓主陪佢時樓主應該幾開心,
而家上網講又講到被迫咁
樓主好像是m屬性咁...
唔好因愛成恨就好..
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-09, 06:27 PM   #90
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
作者: sonic 查看文章
樓主好像是m屬性咁...
唔好因愛成恨就好..
憎しみか?
それより私はこの女が怖いです
有個朋友講到佢好恐怖..又話佢攻心計..又話想借我識男仔..又話想借我上位..
佢自己講壞話朋友A壞話 朋友A又講佢壞話..
跟住佢又係我面前投訴朋友A講佢壞話

佢D行為又真係好似下..
咁我無乜意見..咁我無理由為左個佢放棄我一個好朋友
佢見到我同佢玩..佢d眼神望我果時恐佈到想殺左人咁
朋友A係一個好proactive既女仔..佢好多男仔追..
但佢係我非常好既朋友..佢有乜心事都會同我講..(絕對只係好朋友!)
我覺得佢好jealous 我個朋友..好似有一次去camp咁..玩到3點幾..但朝早要好早起身咁大家唔訓...
我朋友A話同佢D男朋友SD下MSG 解下悶..
果個女仔即刻跟住我個朋友扲個電話同人SD MSG

我好後悔比個女仔加入我朋友個圈子度
佢係學校朋友都唔多個..只係有一個好要好既女仔朋友
成日都兩個人一齊
自從我比佢加入我朋友圈子後..佢立即飛起佢個好朋友..
我都睇唔眼佢呢D行為

我無嬲佢..我只係驚佢..
唔想同佢做朋友..但我更加唔想同佢做敵人Onz

點解我識親D女仔都咁恐怖..
1D 脾氣臭到死
1D 成日想上位做大家姐
1D攻心計

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-09, 09:48 AM   #91
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
憎しみか?
それより私はこの女が怖いです
有個朋友講到佢好恐怖..又話佢攻心計..又話想借我識男仔..又話想借我上位..
佢自己講壞話朋友A壞話 朋友A又講佢壞話..
跟住佢又係我面前投訴朋友A講佢壞話

佢D行為又真係好似下..
咁我無乜意見..咁我無理由為左個佢放棄我一個好朋友
佢見到我同佢玩..佢d眼神望我果時恐佈到想殺左人咁
朋友A係一個好proactive既女仔..佢好多男仔追..
但佢係我非常好既朋友..佢有乜心事都會同我講..(絕對只係好朋友!)
我覺得佢好jealous 我個朋友..好似有一次去camp咁..玩到3點幾..但朝早要好早起身咁大家唔訓...
我朋友A話同佢D男朋友SD下MSG 解下悶..
果個女仔即刻跟住我個朋友扲個電話同人SD MSG

我好後悔比個女仔加入我朋友個圈子度
佢係學校朋友都唔多個..只係有一個好要好既女仔朋友
成日都兩個人一齊
自從我比佢加入我朋友圈子後..佢立即飛起佢個好朋友..
我都睇唔眼佢呢D行為

我無嬲佢..我只係驚佢..
唔想同佢做朋友..但我更加唔想同佢做敵人Onz

點解我識親D女仔都咁恐怖..
1D 脾氣臭到死
1D 成日想上位做大家姐
1D攻心計
呢個世界唔係非朋友就係敵人!
你e家既心態都岩!!

朋友都有分好多種, 程度有深淺啦

舊 08-27-09, 10:48 AM   #92
onz
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:

睇來問題係你太得閒, 你有自己既事要做, 就"唔一定"會陪佢架喇, 亦要明確咁畀佢知就唔會再咁老奉

搵返自己想做既事, 以自己為先, 咁就得架喇, 人都開心d

記住一啖C, 之後先至可能畀一啖沙糖佢

舊 08-27-09, 11:40 AM   #93
Diana

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Seppie 查看文章
你e家既心態都岩!!

甘...你咪好多敵人LOL...
會唔會呢個世界,除左黑同白,中間都有好多好多灰度....
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-09, 11:50 AM   #94
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
第一個一定係你

舊 08-27-09, 02:57 PM   #95
Diana

註冊日期: Aug 2002
引用:
第一個一定係你
哈哈,
傻豬黎o既,
你認真你便輸了~
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-09, 03:30 PM   #96
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
哈哈,
傻豬黎o既,
你認真你便輸了~
玩下je XD

舊 08-27-09, 04:02 PM   #97
-N3DS-
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
引用:
你e家既心態都岩!!

咁我係深定淺~
我就首先分左邊d係好人邊d係壞人先~
好人o個邊再揾d志趣相投o既做朋友~
跟住再揾其中一D朋友做好朋友~

舊 08-28-09, 01:36 PM   #98
Home

註冊日期: Sep 2004
引用:
我反而會諗
依個世界無晒「灰色地帶」,只有黑同白, 個世界就簡單得多

對事情唔係黑,就係白既人來講
一係没有足夠智力去分辨所謂既「灰色地帶」;
一係嫌所謂既「灰色地帶」太麻煩,唔想o向個度費神
Home 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-09, 05:55 PM   #99
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
樓主比我既感覺就是在做觀音兵呀..
咁樣比人食住哂無運行啦..
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-09, 01:31 AM   #100
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

已經唔係第一日咁睇佢....

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:45 AM