Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-30-12, 11:23 AM   #1926
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
PSV復活
想買返張大容量少少o既memory card
好耐冇留意,依家行情係點?
本身跟機4GB
買16定32好?

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 11:23 AM   #1927
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 卡柏 查看文章
拉闊左唔夠原汁原味...
我依家ps1 game只係用標準畫面玩, 冇拉大
另, dino用唔到磨姑玩真係有d失落....
另另, ps1 game唔俾cap screen真係唔開心, 玩dino時d 解謎code要我另外抄.....
cap得到圖的,響game畫面度按住個screen就會見到個功能
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 11:27 AM   #1928
teealpha

引用:
作者: pet3 查看文章
psv 玩ps1 遊戲 有無得倍線 ?
psv 的搖杆比psp 好用太多倍

電話的模擬器就算啦........
第1,這不是正版
第2,無制按的我唔當遊戲機
好似會自動開埋倍線…定係果個其實係AA…真係唔記得
應該唔係隻隻game都可以用到支棍,我玩影牢就用唔到,即時難度系數上升左

話說,有邊d PSOne game可以連線對戰/co-op?
我想玩果d睇過都冇得連…
舊 08-30-12, 12:05 PM   #1929
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: teealpha 查看文章
話說,有邊d PSOne game可以連線對戰/co-op?
你會唔會諗太多
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 12:06 PM   #1930
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
買16定32好?
32GB 無煩惱
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 12:40 PM   #1931
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
PSV復活
想買返張大容量少少o既memory card
好耐冇留意,依家行情係點?
本身跟機4GB
買16定32好?
32啦

美版卡大概600左右有交易

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 12:53 PM   #1932
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
cap得到圖的,響game畫面度按住個screen就會見到個功能
係喎, 睇漏眼添
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 01:03 PM   #1933
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
dl返 ps1聖靈機

不過冇吞食天地真係有D可惜

舊 08-30-12, 01:13 PM   #1934
teealpha

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
你會唔會諗太多
到底係S廠技術力唔得定係刻意唔咁做
好多PSOne game都想玩返但係冇連線我放棄左…由PSP到而家PSV都冇改進都唔知想點
舊 08-30-12, 01:16 PM   #1935
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
好似會自動開埋倍線…定係果個其實係AA…真係唔記得
應該唔係隻隻game都可以用到支棍,我玩影牢就用唔到,即時難度係數上升左

a9有人說要去設定道開就得

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 01:31 PM   #1936
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
咁PS1本身都唔係隻隻game用到支棍架啦

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 01:56 PM   #1937
dust11

註冊日期: Aug 2010
HKPSN粗音已出
$419
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 02:14 PM   #1938
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: com1010hkjp 查看文章
dl返 ps1聖靈機
我仲等緊隻聖靈機2架, 開發左10幾年, 仲係發售日未定
http://www.winky.co.jp/rayblade2/index.htm

魔裝機神都出得返, 幾時到佢復活...

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 02:23 PM   #1939
月牙火介
《kofire》

3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
根據某D人嘅言論,即係:

PSV對應PS1 GAME了,但各位PSV用家不要興奮,
因為佢唔興奮~

雖然PSV對應PS1 GAME了,但各位PSV用家不要玩,
因為PSP都玩到,請用PSP玩~

原來自己覺得唔想/唔好玩,人地玩就係'便便都覺得好食'~

霸氣!
小弟真係眼界大開

舊 08-30-12, 02:39 PM   #1940
卡柏

419係可接受價錢呢~~~
樓上, 算啦, 有人好釣魚你咪有得佢囉~~~~
舊 08-30-12, 02:40 PM   #1941
teealpha

引用:
作者: pet3 查看文章
a9有人說要去設定道開就得
有試過,唔得
舊 08-30-12, 02:43 PM   #1942
卡柏

引用:
有試過,唔得
唔係隻隻十卜架....
其實係咪要本身隻game出時已經出左dual shock, 咁佢先可以十卜到呢??
玩bof4係用到冇問題, 但玩bio同dino就唔得....
但諗諗下, bio2出時唔係已經有dual shock既加持喇咩?
舊 08-30-12, 02:51 PM   #1943
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
419係可接受價錢呢~~~
但係HK store冇試玩而JP有
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 02:57 PM   #1944
忍者

PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 月牙火介 查看文章
根據某D人嘅言論,即係:

PSV對應PS1 GAME了,但各位PSV用家不要興奮,
因為佢唔興奮~

雖然PSV對應PS1 GAME了,但各位PSV用家不要玩,
因為PSP都玩到,請用PSP玩~

原來自己覺得唔想/唔好玩,人地玩就係'便便都覺得好食'~

霸氣!
小弟真係眼界大開
因為我冇PSV,所以PSV有咩玩,都係便便

除左心胸,銀包都狹窄

舊 08-30-12, 02:57 PM   #1945
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
唔係隻隻十卜架....
其實係咪要本身隻game出時已經出左dual shock, 咁佢先可以十卜到呢??
玩bof4係用到冇問題, 但玩bio同dino就唔得....
但諗諗下, bio2出時唔係已經有dual shock既加持喇咩?
BIO2初版係唔支援dual shock的, 之後先再出隻Dual Shock Ver.

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起

此篇文章於 08-30-12 03:04 PM 被 破戒僧 編輯。
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 02:58 PM   #1946
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
引用:
唔係隻隻十卜架....
試下去控制設定到set返去類比模式,我隻bh3都係改左setting先用到粒菇
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 03:03 PM   #1947
月牙火介
《kofire》

引用:
明嘅,
其實不嬲都知D GAME公司股東難頂,
無奈今次水準太高,而我又得閑,
所以認唔住讚嘆兩聲o者

舊 08-30-12, 03:05 PM   #1948
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
引用:
作者: 月牙火介 查看文章
明嘅,
其實不嬲都知D GAME公司股東難頂,
無奈今次水準太高,而我又得閑,
所以認唔住讚嘆兩聲o者
請善用黑名單
雖然兩邊都係有game我就玩
但老任果邊我真係黑名單左兩個
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 03:07 PM   #1949
Wath
Insane Gamer
一匹羊

註冊日期: Feb 2004
幾時先對應ggen f

舊 08-30-12, 03:10 PM   #1950
月牙火介
《kofire》

引用:
作者: BlackWing 查看文章
請善用黑名單
雖然兩邊都係有game我就玩
但老任果邊我真係黑名單左兩個
唔得,
咁多發人深省嘅真知灼見,睇唔到學少好多常識呀!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 05:18 PM

手機版 | APP版