Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-23-14, 09:33 PM   #3326
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
依幾日個live好有問題
無論連日本 美國 澳洲server都好. d野時得時吾得

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-14, 09:34 PM   #3327
tm2tm3
Junior Member

註冊日期: Feb 2009
我kinect駁緊了機,但動一下條線就disconnect左(仍駁住插頭的),這樣是否很不正常?
tm2tm3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-14, 09:54 PM   #3328
仁魂
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
引用:
作者: now_loading 查看文章
咁應該bluray 唔同區禾..
美水機, 港區Bluray無問題
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-14, 09:59 PM   #3329
JanSeiji

註冊日期: Aug 2005
想請問
我以前有個日本銀會員
是咪可以轉區返香港?
如果係,可以點轉?
JanSeiji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-14, 10:14 PM   #3330
仁魂

引用:
作者: JanSeiji 查看文章
想請問
我以前有個日本銀會員
是咪可以轉區返香港?
如果係,可以點轉?
直接升金會員便可以, 我之前在香港升金, 在美服也是金會員
舊 09-23-14, 10:23 PM   #3331
JanSeiji

引用:
作者: 仁魂 查看文章
直接升金會員便可以, 我之前在香港升金, 在美服也是金會員

謝回覆
即是我先登入日本帳戶
升金會員
便變回香港?
舊 09-23-14, 10:24 PM   #3332
now_loading
God of Gamer
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
美水機, 港區Bluray無問題
美同港區但火牛唔同
歐唔同區但火牛一樣
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-14, 10:32 PM   #3333
仁魂

引用:
謝回覆
即是我先登入日本帳戶
升金會員
便變回香港?
當時部機無港服, 我都係Game舖, 求其買金會員Code, 黎呢度Redeem
http://www.xbox.com/zh-HK/LIVE
第一次開機係美服, 直接Login番同一Account, 都當係金會員
所以應該唔理你係邊度充

此篇文章於 09-23-14 10:39 PM 被 仁魂 編輯。
舊 09-23-14, 10:35 PM   #3334
仁魂

引用:
作者: now_loading 查看文章
美同港區但火牛唔同
歐唔同區但火牛一樣
咁我都播到歐版哈比人第一集3D加長版Bluray
應該算係無分區吧~~
舊 09-23-14, 10:37 PM   #3335
JanSeiji

引用:
應該唔駛~~
當時部機無港服, 我都係Game舖, 求其買金會員Code, 黎呢度Redeem
http://www.xbox.com/zh-HK/LIVE
第一次開機係美服, 直接Login番同一Account, 都當係金會員
所以應該唔理你係邊度充
謝回覆
因為我係係動漫節買的
選了3個月金會員和2隻下載版
我怕入錯了他不給我下載。。
舊 09-23-14, 10:45 PM   #3336
仁魂

引用:
謝回覆
因為我係係動漫節買的
嗯~~
咁耐以黎我冒死試過唔同情況:
FIFA行版 DLC Code我試過係美服入到
日服開時, 我刻意Delete左係美服買的遊戲, 去日服都Download得到...
歐版PLants vs Zombie, 係美服玩, 直接買Coin都得
加上金會員
我諗今次不分區都係無限制~~
舊 09-23-14, 10:54 PM   #3337
JanSeiji

引用:
嗯~~
咁耐以黎我冒死試過唔同情況:
FIFA行版 DLC Code我試過係美服入到
日服開時, 我刻意Delete左係美服買的遊戲, 去日服都Download得到...
歐版PLants vs Zombie, 係美服玩, 直接買Coin都得
加上金會員
我諗今次不分區都係無限制~~
Yeah!咁即係唔洗開幾個服?
btw主帳最好咬邊區?美?港?日?
舊 09-23-14, 11:09 PM   #3338
仁魂

引用:
無所謂, 睇你玩的遊戲吧~~
好似Dead Rising 3要用中文係跟主機設定, 要中文咪用中文港服
好似FIFA有得Set中文, 咩服都得
Purchase Record應該無分
係Payment方式設定同充值...登入commerce.microsoft.com
係右上角Drop down menu會睇到分區駒, 好似HK - 個人帳號
我就HK Set左Paypal, US Set左信用卡做Payment
HK市集買野, 會用Paypal比錢, 美國市集就會用信用卡比錢, 暫時未有問題~

此篇文章於 09-23-14 11:12 PM 被 仁魂 編輯。
舊 09-24-14, 12:18 AM   #3339
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
咁我都播到歐版哈比人第一集3D加長版Bluray
應該算係無分區吧~~
但係你隻歐版BD係B區定all code?我部歐版機都播唔到A區bd wo
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-14, 12:31 AM   #3340
Hello MiMi
Game Master

Live 好左d
一開機即入
但store ,friend 等什至profile 都要load 幾次
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-14, 07:18 AM   #3341
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
想請問
我以前有個日本銀會員
是咪可以轉區返香港?
如果係,可以點轉?
引用:
謝回覆
即是我先登入日本帳戶
升金會員
便變回香港?
引用:
謝回覆
因為我係係動漫節買的
引用:
用香港code升金會員(如果升到的話) 唔會令你account變番香港account.
account要轉地區係要攪D手續既, 我唔記得左點攪. 你可以辦工時間打去hotline問下: 30714868

但XBONE好似唔多理你 account係咩地區.
想轉賣場server只需要改主機地區設定, 隨時改得.
遊戲亦無再鎖區或check IP.
暫時我諗唔到 account 地區 對玩XBONE有咩影響.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-14, 08:55 AM   #3342
luisgarcia

註冊日期: Nov 2008
引用:
作者: 19909696 查看文章
好似早果批先有
係動漫節訂親都有咩?
係動漫訂都多一年, 但佢張宣傳單張有寫要上網站登記.
luisgarcia 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-14, 09:13 AM   #3343
luisgarcia

引用:
作者: luisgarcia 查看文章
係動漫訂都多一年, 但佢張宣傳單張有寫要上網站登記.
Google
http://www.xbox.com/zh-HK/xboxonepreorder
舊 09-24-14, 09:16 AM   #3344
仁魂

引用:
作者: taikin0901 查看文章
但係你隻歐版BD係B區定all code?我部歐版機都播唔到A區bd wo
要Check Check~~
果次都係試下心態, 睇Bluray我好少用遊戲機~
舊 09-24-14, 10:10 AM   #3345
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
要Check Check~~
果次都係試下心態, 睇Bluray我好少用遊戲機~
之前轉左BD,分區改左只得A、B、C 3區後,
我反而經常用家用機睇BD,因為悭位之餘,可以比我放多部新家用機係房嘛!(同埋Load開正版BD碟,個頭邊有咁快壞呀!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-14, 10:38 AM   #3346
Hello MiMi
Game Master

用港服開acc 主要係佢會send d localized promo 比你
其他野無分別
舊 09-24-14, 11:36 AM   #3347
HenryHH

註冊日期: Sep 2009
PSN  IDPhantom_HongKong
XBox Live Gamertagimmortalphantom
之前GOLD RUSH 送果隻RYSE 大家見到未?

我仲未見到有
HenryHH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-14, 11:39 AM   #3348
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: HenryHH 查看文章

我仲未見到有
要十月。
舊 09-24-14, 11:43 AM   #3349
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: HenryHH 查看文章

我仲未見到有
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
要十月。
果陣時D參加條款好似有講幾時先攞得. 我都記得係無咁快.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-14, 11:50 AM   #3350
luisgarcia

引用:
作者: ahleung 查看文章
果陣時D參加條款好似有講幾時先攞得. 我都記得係無咁快.
照估計MS 一路無派gold , 個兩隻game 多數係10月金會員game with gold!!所以動漫送3個月個時有講最好10月1日先redeem.

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 12:41 PM

手機版 | APP版