Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-27-18, 12:18 PM   #1551
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: HakiK 查看文章
鐵血其實模型幾好賣,至少堆巴巴托C同最近巴力人氣急升w
而且碌破滅魔劍係有市場(各種惡搞改造)
(係咪唔應該呢度講)隻主魔真係唔知邊忽掂,劇入面真係好衰嘛(怨念)~其實唔聲唔聲隻搜魔都好唔少換裝出咗,第一季兩/三隻,第二季都有兩隻,都好掂;把魔劍而家都幾難搵
------

(轉至K島)

此篇文章於 06-27-18 12:36 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-18, 05:22 PM   #1552
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
智將:開party成班女圍住我, 冠軍行埋黎真礙眼
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-18, 06:50 PM   #1553
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
都係1V1似樣D,今集最大亮/萌點係對魔忍

舊 06-27-18, 08:36 PM   #1554
lockheed2002
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
個人觀感,有錯漏請指正
Z電影 - 無乜新嘢
00 - 都仲OK,仲有(少少)號召力,唔係都唔出續篇
AGE - 算把喇
GG復國興- 重無眼睇
Unicron - 高達機就同一個模,重製再重製,其他大部份都係舊嘢少改又再重製,連可能係最好賣嘅拜亞蘭改都係咁
Thunderblot - 基本上都係舊嘢再變少少,隻Atlas真係~
鐵孤 - 堆高達就唔係個個人都會欣賞,而雜兵機就完全唔掂
GB系 - 毫無疑問好易受落,雖然創新嘅唔多,但好似隻OP 話齋,係無極限嘅!玩得好嘅到今日都未覺out
Z電影版大HIT戈陣好多有HGUC同MG出,證明UC先係皇道,同一隻機不同時代可以出幾隻
lockheed2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-18, 08:40 PM   #1555
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
其實舊對戰又唔係好耐,見黑手年齡就知,主角完全唔知係咩
係網絡打都一樣,係要打到機爛先夠刺激?
黑手果部真係正!
又係兩道光碰碰碰,不過起碼都有打下
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-18, 08:49 PM   #1556
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
舊Ge真係部GUNPLA去打 新只係掃描分析再數據化咁去打 件事都差好遠
打到爛哂再一齊強化係王道好多 好似部鳳凰同呢部無名咁打到爆都要打落去又係一種覺悟

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-18, 09:45 PM   #1557
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
拎晒錢去畫忍者

戰鬥畫到走晒樣
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-18, 07:47 AM   #1558
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Lamsze 查看文章
可能條友係M系~  本人志在睇打,1on1仲同GBF爭好遠,不過兩場隊戰,都好睇過 GBFT 太多,未來應該去呢個方向

舊 06-28-18, 08:37 AM   #1559
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: fortel 查看文章
拎晒錢去畫忍者

戰鬥畫到走晒樣
唔知有無機會黎場線下聚會,見魔忍甘靚,對線下抱有幻想,呢個反而係online既好處?
不過照計,魔忍唔係社會人士都係大學生
舊 06-28-18, 10:02 AM   #1560
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
唔知有無機會黎場線下聚會,見魔忍甘靚,對線下抱有幻想,呢個反而係online既好處?
不過照計,魔忍唔係社會人士都係大學生
其實ONLIMNE的好處係可以同世界各地人士對戰
呢個係GPD所做唔到的

<-反對高達模型對戰要搞到模型都要爛埋的一派
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-18, 10:07 AM   #1561
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
黑手果部真係正!
又係兩道光碰碰碰,不過起碼都有打下
應該最少隔左一年,主角迷GBN算係近排的事故故事間計

故事都有講KO-1有一段長時間無出現係高達模型的圈子中
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-18, 11:46 AM   #1562
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
兩種做法,
但係覺得呢邊如果係合家歡,
不如再歡樂向D, 劇情再王道D,
例如多D PVE 狩獵下MA 單純打下寶,
團隊比賽有宿敵有亂鬥,做多d MMO要素攻下城升下level觀下光,
甚至直情抄ready player one,
全隻game有個秘寶然後所有player一齊去爭去搵(拉普拉斯之盒xd)
以家個劇情走向好唔match個世界觀,
佢係有滲MMO元素但係往往發展都係黑幕搞破壞
明明只係虛擬唔會爛唔會傷但係又懶係激動咁
然後敵人都係雜卒用貼紙buff下就退場, 燃唔起

我覺得build fighter好睇除左會爛機之外,
劇情就係夠王道打競技比賽,
除左個白痴會長搞屎棍令到最期待既決賽無哂睇頭之外,
1對1 每個對手有特色有唔同作戰風格,
心痛模型但係全力爭勝, 因為只係模型又唔需要有戰爭既負擔,
角色對待對戰既觀點係完全正確
世界觀雖然唔叫detail但都自完其說到,
將模型+體感對戰融合得相當好
而佢歡樂時可以好歡樂,甚至有服務fans畫面

TRY調返轉就乜都無,
除左super文奈同機獸合體ZZ之外就得返廁完霸王流

此篇文章於 06-28-18 11:51 AM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-18, 12:20 PM   #1563
肉羊哩咖
griffin611

老細你講中咗柡大部份本人嘅心聲, 不過~

引用:
明明只係虛擬唔會爛唔會傷但係又懶係激動咁
然後敵人都係雜卒用貼紙buff下就退場, 燃唔起
最近呢幾話先突出外掛個問題,正路係玩盡啲主角組享受GBD個過程先,黑手去到季尾當最終BOSS玩,但好奇怪咁早就搞咗先,可能有人認為太黑要季中轉風格。唔燃係一個大問題,可能燃得嘅都畀 GBF 玩過晒,呢套係另一個風格,但未實到係點就幾敗筆。
引用:
我覺得build fighter好睇除左會爛機之外,
劇情就係夠王道打競技比賽,
除左個白痴會長搞屎棍令到最期待既決賽無哂睇頭之外,
1對1 每個對手有特色有唔同作戰風格,
心痛模型但係全力爭勝, 因為只係模型又唔需要有戰爭既負擔,
角色對待對戰既觀點係完全正確
世界觀雖然唔叫detail但都自完其說到,
將模型+體感對戰融合得相當好
而佢歡樂時可以好歡樂,甚至有服務fans畫面
主要係㜣!零司對師兄,對肉包,對義大利佬,最後誠對名人幾場都勁燃,一來人物設定幫到好多,亦有好多心機去舖排,結果連團戰都燃;有啲嘢任班製作玩(棒球!),放好多;會長搞埋啲小陰謀,本人又唔覺太差,一味隻揪無嘢調劑吓好齋啫
引用:
TRY調返轉就乜都無,
除左super文奈同機獸合體ZZ之外就得返廁完霸王流
成部嘢流流長得兩集比較好(注意係成部嚟講),無想像力係其中一個致命傷,你玩SD,GBD都係玩SD,人哋好過你無嘢可以補充咯

此篇文章於 06-28-18 12:23 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-29-18, 02:19 PM   #1564
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
我有預感以後主角會為左增進個人技術而同光一得閒開部GPD嚟玩
始終有D野GBN練唔到
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-18, 03:13 PM   #1565
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: fortel 查看文章
拎晒錢去畫忍者

戰鬥畫到走晒樣
但最唔明白點解女忍冇商品化
件粉紅都有熊仔衫著下
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-18, 04:05 PM   #1566
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 野良猫 查看文章
但最唔明白點解女忍冇商品化
件粉紅都有熊仔衫著下
放心啦, figure-rise一定無得走
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-18, 06:39 PM   #1567
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
https://www.youtube.com/watch?v=6F71YRp7FHI

對膜忍 真身沒大奶(崩潰

男主真的超會把妹
去到邊都拖住奧拉到處抱

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 07-03-18 07:13 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-18, 07:11 PM   #1568
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
對魔忍虚報乳量

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-18, 09:11 PM   #1569
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
00SKY 都係海老川設計,但呢部野應該要叫攞你命3000

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-18, 07:48 AM   #1570
肉羊哩咖
griffin611

#14 借啲易,總集篇

- 對菖蒲好想用《商品說明條例》
- 不過名人會答你:GB 有無限可能~
- 莎拉係 GBN 防禦程式?!
- 點「諗」到部新機真係~ 不過仍然唔夠型
- 識睇係會等到 post-credit:新敵出現

此篇文章於 07-04-18 11:21 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-04-18, 10:39 AM   #1571
Lamsze
Crazy Gamer

大家都眼利,我都發現唔到乳量,只係竟然係一個JK,都底幾時開始玩,而且幾高下
舊 07-04-18, 10:58 AM   #1572
肉羊哩咖
griffin611

引用:
大家都眼利,我都發現唔到乳量,只係竟然係一個JK,都底幾時開始玩,而且幾高下
與其話咱們視野太「集中」,不如話佢個avatar 太凸出;可能返學就「包紮」得太好,到某啲特定情況就會「釋放」出嚟都唔定~
-----
不如舖兩張對比圖,幫下手:

此篇文章於 07-04-18 11:20 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-04-18, 01:57 PM   #1573
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
Op隻機娘已經預備好了....

https://bandai-hobby.net/item/2826/
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-18, 02:26 PM   #1574
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: J+1 查看文章
Op隻機娘已經預備好了....

https://bandai-hobby.net/item/2826/
由手機版發出
笨大啲機娘真係算_數啦

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-18, 03:27 PM   #1575
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
與其話咱們視野太「集中」,不如話佢個avatar 太凸出;可能返學就「包紮」得太好,到某啲特定情況就會「釋放」出嚟都唔定~
-----
不如舖兩張對比圖,幫下手:

望多幾眼,JK係靚過魔忍,JK樣都後生D,個人like jk多,不過生得高左d
呢d就係線下第一次見面,大家既習慣

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
なもり「ゆるゆり、」10周年記念 OVA Blu-ray 一般発売版 2019年11月13日発売 supermanlady 日本動漫畫討論版 394 03-29-24 10:06 AM
ヒロユキ「マンガ家さんとアシスタントさんと」#12 (終)「前進/夏の終わり/パンツでわかる性格診断」 supermanlady 日本動漫畫討論版 17 05-13-23 06:34 PM
[動畫] 「ガンダムビルドファイターズ」第25話「約束」(終)丨 ガンダム35周年の翌年はガンプラ35周年です! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1004 03-31-14 07:40 PM
[動畫] 「ガンダムビルドファイターズ」第13話「バトルウェポン」丨15話メカ作畫監督:大張正己 money 日本動漫畫討論版 1018 01-22-14 03:27 PM
くずしろ「犬神さんと猫山さん」#12 (終)「犬神さんと猫山さんと夏祭り」 supermanlady 日本動漫畫討論版 1 01-15-14 11:36 AM

現在的時間是 09:14 PM

手機版 | APP版