Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-17-18, 11:15 AM   #1001
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
玩完DLC再煲返正傳劇情去到真死個幕突然有種同情佢可以解脫嘅傷感,
其實「真」先係XB2主角。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-18, 12:12 PM   #1002
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
得15個鐘??
怪不得DLC先得3.7GB...
本身果編故仔就唔係好長,夾硬拉長黎玩都無謂啦,要知既都知晒就夠,好滿足

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
玩完DLC再煲返正傳劇情去到真死個幕突然有種同情佢可以解脫嘅傷感,
其實「真」先係XB2主角。
真係成個故仔最悲劇男主角 到底係點先可以灰住咁生存多500年

其實佢有心既可以開多個DLC講點解●●●●會變左BLADE EATER同埋個情格會變到咁
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-18, 12:51 PM   #1003
SleepBoy
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2004
3DS Friend Code3007 8346 9982
想請教一下

買外傳係唔係去日本eshop 買就可以?

有中文? 可以俾 Paypal?

(我有本篇實體)

PAD: 101,538,972
ID: 訓覺仔
SleepBoy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-18, 01:11 PM   #1004
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: SleepBoy 查看文章
想請教一下

(我有本篇實體)
係..去日本ESHOP買本篇DLC就得~
買佢個DLC就得...記得係日區...
可Paypal可信用卡~
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-18, 02:36 PM   #1005
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: fortel 查看文章
本身果編故仔就唔係好長,夾硬拉長黎玩都無謂啦,要知既都知晒就夠,好滿足

真係成個故仔最悲劇男主角 到底係點先可以灰住咁生存多500年

其實佢有心既可以開多個DLC講點解●●●●會變左BLADE EATER同埋個情格會變到咁
都唔需要再交代啦
本篇已經講左
係滅俾左新既目標佢
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-18, 02:46 PM   #1006
SleepBoy
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2004
3DS Friend Code3007 8346 9982
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
係..去日本ESHOP買本篇DLC就得~
買佢個DLC就得...記得係日區...
可Paypal可信用卡~
Thanks 今晚用 PayPal 攪攪佢

PAD: 101,538,972
ID: 訓覺仔
SleepBoy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-18, 07:30 PM   #1007
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: SleepBoy 查看文章
想請教一下

(我有本篇實體)
amazon jp買code都得, 是但整個日本收貨地址就ok
有9% off + 5% gold coins
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-18, 07:31 PM   #1008
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
btw, 前本無咩side mission
到左首都d side mission 多到
舊 09-17-18, 09:24 PM   #1009
fortel
Game Master

引用:
作者: X&Y 查看文章
btw, 前本無咩side mission
到左首都d side mission 多到
佢係用大量既支線拉長個GAME PLAY,仲一定要打果隻
舊 09-17-18, 10:41 PM   #1010
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-18, 10:45 PM   #1011
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
人和淨兩個人
打埋二名怪同黃金怪就得
不過啲黃金怪好高LV
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-18, 01:00 AM   #1012
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: 野良猫 查看文章
人和淨兩個人
打埋二名怪同黃金怪就得
不過啲黃金怪好高LV
78 LV清左頭兩隻
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-18, 10:34 AM   #1013
HM

引用:
佢係用大量既支線拉長個GAME PLAY,仲一定要打果隻
幹,原來真係要打支線
好在路上清左唔少
舊 09-18-18, 10:58 AM   #1014
X&Y
Game Master

86人, 剩返應該係清晒4隻黃金怪就可以同解到埋光個絆
不過第二隻已經唔夠打 可能64LV太低? 除左tank外隻野踏地4-5下另外兩個就滿血一下死晒

另, 仲以為爆綠箱係要全爆, 點知搵到個犯人後發現首都仲有箱未爆
舊 09-18-18, 01:57 PM   #1015
野良猫
肥倫

引用:
作者: X&Y 查看文章
86人, 剩返應該係清晒4隻黃金怪就可以同解到埋光個絆
不過第二隻已經唔夠打 可能64LV太低? 除左tank外隻野踏地4-5下另外兩個就滿血一下死晒

另, 仲以為爆綠箱係要全爆, 點知搵到個犯人後發現首都仲有箱未爆
光個絆唔駛清黃金獸都拎到
舊 09-19-18, 01:59 AM   #1016
HM

打完,故事救左好多
雖然係咁幫レックス抬轎
不過今次幾個重要角色都有唔錯補完

...
シン個描寫對應番晒佢本篇既行動
佢唔係想報仇,而係無左ラウラ個人絕望
呢個時候メツ俾左個新既目標佢
雖然件事已經挽回唔到,總好過咩都唔做虛度光陰

亦都有暗示如果500年前唔係アデル而係レックス去做成件事會好唔同
アデル知太多顧慮太多,對自己亦無自信,反而令佢同ヒカリ建立唔到信任關係
レックス咩都唔知反而屎忽撞棍令ホムラ/ヒカリ覺醒
舊 09-19-18, 11:25 AM   #1017
fortel
Game Master

引用:
作者: HM 查看文章
打完,故事救左好多
雖然係咁幫レックス抬轎
不過今次幾個重要角色都有唔錯補完

...
シン個描寫對應番晒佢本篇既行動
佢唔係想報仇,而係無左ラウラ個人絕望
呢個時候メツ俾左個新既目標佢
雖然件事已經挽回唔到,總好過咩都唔做虛度光陰

亦都有暗示如果500年前唔係アデル而係レックス去做成件事會好唔同
アデル知太多顧慮太多,對自己亦無自信,反而令佢同ヒカリ建立唔到信任關係
レックス咩都唔知反而屎忽撞棍令ホムラ/ヒカリ覺醒
...
雷總都係因為同阿戴爾批影分身打完先開竅姐

不過反而有個問題,光覺醒(暴走)之後把BLADE已經變左覺醒劍(你見最後阿戴爾帶焰走佢仲係掛左係背後),咁佢封左焰落潛水艇之後佢就插左把覺醒劍(正傳講既第3把劍,雷總一拎就化灰果把)係靈洞。咁點解潛水艇仲有焰果把劍? 點解無啦啦多左把劍?
舊 09-19-18, 11:34 AM   #1018
HM

引用:
...
雷總都係因為同阿戴爾批影分身打完先開竅姐

不過反而有個問題,光覺醒(暴走)之後把BLADE已經變左覺醒劍(你見最後阿戴爾帶焰走佢仲係掛左係背後),咁佢封左焰落潛水艇之後佢就插左把覺醒劍(正傳講既第3把劍,雷總一拎就化灰果把)係靈洞。咁點解潛水艇仲有焰果把劍? 點解無啦啦多左把劍?
有機會係作畫失誤
舊 09-19-18, 11:34 AM   #1019
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
應該係變質左做homuhomu之後 homuhomu果把先係本體........

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-18, 12:52 PM   #1020
fortel
Game Master

其實佢地呢個前傳真係好難搞,而家已經算係咁

一方面正傳就不停吹噓阿戴爾係500年前點勁點勁 果陣未出DLC D 人已經係到問呢個DLC係咪光與他前度的故事,好在高橋都唔係白痴,不停強調阿戴爾同光唔係情侶關系,更加有畫公仔畫出腸既情節(辛苦了真哥),最後將個故仔放左去真到

可憐係阿戴爾,正傳係英雄,DLC就係一個普通到極既可用隊員

成個DLC最感動係回憶細個既勞拉有整到新既模組,痴媽根正傳真係夠膽死搵個路人黎做細個既勞拉

此篇文章於 09-19-18 12:56 PM 被 fortel 編輯。
舊 09-19-18, 02:30 PM   #1021
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
黃金國實體到手

舊 09-19-18, 03:23 PM   #1022
HM

引用:
其實佢地呢個前傳真係好難搞,而家已經算係咁

一方面正傳就不停吹噓阿戴爾係500年前點勁點勁 果陣未出DLC D 人已經係到問呢個DLC係咪光與他前度的故事,好在高橋都唔係白痴,不停強調阿戴爾同光唔係情侶關系,更加有畫公仔畫出腸既情節(辛苦了真哥),最後將個故仔放左去真到

可憐係阿戴爾,正傳係英雄,DLC就係一個普通到極既可用隊員

成個DLC最感動係回憶細個既勞拉有整到新既模組,痴媽根正傳真係夠膽死搵個路人黎做細個既勞拉
E唔EX呢D
高橋又唔係未試過中古紫苑

不過亞戴爾只係個無力既普通人都合理
英雄呢D野通常都係吹出黎
佢阿叔後尾為左政權合理性都有份吹
舊 09-19-18, 04:55 PM   #1023
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
黃金國實體到手
幾錢?是實體卡帶嗎?我訂左但未通知
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-18, 06:28 PM   #1024
野良猫
肥倫

信和見238
舊 09-19-18, 07:04 PM   #1025
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
番左屋企睇post先知有偷跑,唔知聽日賣晒未呢。。。==
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Super Mario Odyssey|支援繁體中文︱發售中 MO 電視遊戲討論版 388 04-11-23 07:10 AM
[NS] いっしょにチョキッと スニッパーズ Snipperclips《你裁我剪》|支援繁體中文 MO 電視遊戲討論版 40 11-13-17 12:08 AM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 10:45 PM

手機版 | APP版