Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 12-06-14, 06:45 PM   #1
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
警察喎,叫我點信任你!

警察喎,叫我點信任你!
https://www.facebook.com/#!/video.ph...189057&fref=nf

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-14, 12:10 AM   #2
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
回覆好多藍絲出動
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 06:13 AM   #3
david
The One

註冊日期: Mar 2002
樓主立命題錯曬喎...香港仲邊有警察呀...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 08:28 AM   #4
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: david 查看文章
樓主立命題錯曬喎...香港仲邊有警察呀...
電視劇中先有這種東西

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 10:09 AM   #5
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
https://hk.news.yahoo.com/%E5%A5%B3%...214022819.html

仲日日同D支那報係度作故仔扮可憐

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 10:12 AM   #6
輕機恒
Game Master

註冊日期: May 2008
PSN  IDgn00050249
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
https://hk.news.yahoo.com/%E5%A5%B3%...214022819.html

仲日日同D支那報係度作故仔扮可憐
先唔理作唔作故事仔
做咩你做警犬,要你老公政治立場唔比做支持學生?
以後結婚洗唔洗誓言果陣講埋不論政治立場?

聖誕之後會唔敵視警犬?
係咪未訓醒你地打得咁過癮,唔係以為1個月就全香港人唔記得你班扑頭黨呀化

此篇文章於 12-08-14 10:14 AM 被 輕機恒 編輯。
輕機恒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 10:29 AM   #7
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
今次警察真係輸唔底褲都無…

咁大規模既示威,你係就玩多次六四,唔係就放慢腳步,總之無亂就得喇!!!而家「無喇喇」癲左!!!做乜野癲左?

舊 12-08-14, 10:43 AM   #8
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
今次警察真係輸唔底褲都無…

咁大規模既示威,你係就玩多次六四,唔係就放慢腳步,總之無亂就得喇!!!而家「無喇喇」癲左!!!做乜野癲左?
犬隻突然情緒變得暴躁,有機會係中佐狂犬病毒吧,又或者主人餵唔飽O的犬隻所以見人就咬...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 02:56 PM   #9
leo1988
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2011
女督察深情剖白 聞夫撐佔中落淚

點解yahoo有咁多支持警賊既留言既?
leo1988 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 03:02 PM   #10
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
FB轉黃絲都得罪左madam?
你做警犬話要政治中立(笑),唔駛全屋人都要陪你癲下話
我覺得用警犬去形容簡直係侮辱左__

舊 12-08-14, 03:12 PM   #11
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: leo1988 查看文章
女督察深情剖白 聞夫撐佔中落淚

點解yahoo有咁多支持警賊既留言既?
第一日睇yahoo新聞?

正所謂食得咸魚抵得渴
做得哩行就預左
一係要求高層大幅增加人手

當你不當動武既係個別警員,但你冇處罰仲話佢好克制即係代表哩個係全體意志啦,你係一份子就入你數架啦
要人尊重就做番d令人尊重既野
正所謂面係人地比
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 03:26 PM   #12
leo1988

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 真!DC 查看文章

正所謂食得咸魚抵得渴
做得哩行就預左

當你不當動武既係個別警員,但你冇處罰仲話佢好克制即係代表哩個係全體意志啦,你係一份子就入你數架啦
正所謂面係人地比
由手機版發出
yahoo新聞留言班人,到底係咩人來架?

無知師奶?
維穩人士??
leo1988 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 10:11 AM   #13
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: 真!DC 查看文章

正所謂食得咸魚抵得渴
做得哩行就預左

正所謂面係人地比
由手機版發出
老差骨教學員,人地唔會理你係邊個,你執法就代表緊全部警察

舊 12-08-14, 02:59 PM   #14
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
呢D就係民意啦,好似係

舊 12-08-14, 03:23 PM   #15
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: Rance 查看文章
呢D就係民意啦,好似係
支持政府的就叫做民
不支持的哪裡有資格稱為人民?

此篇文章於 12-08-14 03:26 PM 被 不死身的出木杉 編輯。
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 07:03 PM   #16
alexchrome

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章
支持政府的就叫做民

紅燈過馬路違法 ; 超速駕駛又違法 ; 違例泊車又違法 ; 禁煙區食煙又違法 ; 亂拋垃圾都係違法 , 我相信香港99.9999%嘅人都不應享有香港市民應有權利
alexchrome 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 02:45 AM   #17
fancylala
痴線架!!!!

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章
支持政府的就叫做民

咁坐過監係咪出返黎之後只可以做奴隸

舊 12-10-14, 10:51 PM   #18
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: fancylala 查看文章
咁坐過監係咪出返黎之後只可以做奴隸
你望下曾德成
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 03:02 PM   #19
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
鴉嗚不嬲係.5開工地點你唔知咩?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 04:56 PM   #20
kennnz

註冊日期: Sep 2009
片段中示威者以「黑社會」態度挑釁警察在先

你玩警察警察咪搞你LAW

GK 24 高木 駿
DF 13 山口 慶 DF 20 キム ヒョヌン DF 5 山口 智 DF 17 中村 太亮
MF 33 幸野 志有人 MF 7 佐藤 勇人 MF 16 佐藤 健太郎 MF 28 町田 也真人
MF 8 谷澤 達也
FW 11 森本 貴幸
kennnz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 05:23 PM   #21
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
畸形思維,你喝一聲,警賊插贓嫁禍屈你係合情合理。
執法者一切既行動都應該係基於法律。唔係既,警察就唔會有公信力。

舊 12-08-14, 05:28 PM   #22
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
執法者一切既行動都應該係基於法律。唔係既,警察就唔會有公信力。
其實呢種諗法好封建社會式 基本上唔文明之餘倒果為因
呢壬諗法下就同皇帝係偉大的呢個命題係一樣
封建社會諗法下皇帝係偉大的因為佢係皇帝 君權天授 逆皇帝等於逆天
但現代社會明顯就同你講 一個好皇帝之所謂偉大唔係因為佢係皇帝 而係因為佢做好佢既本份而無將自己既私慾套係人民身上
對番落皇家香港警察同特區城管既差別度亦然

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 09:05 AM   #23
kennnz

註冊日期: Sep 2009
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
冇錯

但首先令警察失去公信力不是佔領者嗎?

他們首先違法,卻不願被警方拘捕,之後禁制令又唔理

這些佔領者批評警察不依法律執法根本係五十步笑百步

GK 24 高木 駿
DF 13 山口 慶 DF 20 キム ヒョヌン DF 5 山口 智 DF 17 中村 太亮
MF 33 幸野 志有人 MF 7 佐藤 勇人 MF 16 佐藤 健太郎 MF 28 町田 也真人
MF 8 谷澤 達也
FW 11 森本 貴幸
kennnz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 09:23 AM   #24
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
唔好搞錯因果,警察從來都唔會因為有人違法而出現公信力問題,用違規手段先至會。
你所講既大不了都只係佔領運動浮現既公信力爭議。
two wrongs don't make a right

此篇文章於 12-09-14 09:38 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 01:19 PM   #25
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: kennnz 查看文章
冇錯

但首先令警察失去公信力不是佔領者嗎?

他們首先違法,卻不願被警方拘捕,之後禁制令又唔理

這些佔領者批評警察不依法律執法根本係五十步笑百步
星島前主席犯法律政司公然唔起訴,而家星島日報走去出新聞支持警方執法係唔係五十步笑百步?

檸檬掉包,同埋兩次差佬俾女人打,警察都唔捉人,失去公信力,而家又話嚴正執法,係唔係笑足二百步?

波叔犯左咁多法仲坐住局長位,又笑左幾多步呢?

法律(笑

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
黑警

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:46 PM

手機版 | APP版