Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
~清談館~>香港人, 機會黎啦 !
歌絲˙暮斯 09:57 PM 02-23-15
作者: :
民建聯兩會提案港澳中國公民義務服兵役

全國人大及政協會議下月在北京召開,民建聯建議19項在兩會期間提出的提案,當中包括改善「一簽多行」政策、以及讓港澳居民自願應徵入伍義務服兵役

身兼政協的民建聯主席譚耀宗說,自願入伍建議是反映一些有興趣服兵役年輕人的意見,共非硬性規定港人需要服兵役。

另外,身兼人大的葉國謙建議將「一簽多行」改為「一簽若干行」,對於另一位港區人大代表田北辰建議「一簽多行」封頂至30至40次,葉國謙說具體數字應由內地及香港相關部門按實際情況而定。

至於田北辰建議多開放3個內地城市居民來港自由行,葉國謙說對此有保留,認為應先考慮本港接待能力、以及能否讓遊客感覺物有所值。
真心有興趣
Rance 12:01 AM 02-24-15
我地超哂齡啦....
留返比D龍蝦小兵做啦...
怪盜小G 01:10 AM 02-24-15
加入打輸俾城管既解放軍貪俾人笑咩
歌絲˙暮斯 10:06 AM 02-24-15
作者: 怪盜小G:
加入打輸俾城管既解放軍貪俾人笑咩
OH NO, 盾牌攻略法丫催淚彈對應丫人群戰術果 D 學唔到, 貪污偷懶就學晒
Rance 01:29 AM 02-24-15
咁又係,都唔易撈,要食泥水麵交戲嘅
KTN 04:55 AM 02-24-15
叫歐陽廣榮返去服啦,又可以勾結多幾個軍官
埃及使者 07:53 AM 02-24-15
叫某某入去做軍_慰勞班人仲好啦
david 10:00 AM 02-24-15
作者: 埃及使者:
叫某某入去做軍_慰勞班人仲好啦
呢個某某可圈可點喎,如果係O個個爛屍「某某」,似係去滅門多過慰勞喎...
機動盜賊首領-電 05:15 PM 02-24-15
攪政變同獨立.都需要叛軍架嘛

返回主題版面