Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 03-05-08, 11:23 AM   #1
O No
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2002
請問邊度重有CRT TV賣?

請問邊度重有CRT TV賣? 21-32吋 同要有S
完全睇唔慣而家些所為HD...一播Xvid就全變成係CRT TV上播垃圾RMVB既畫質....

日前行上水都冇一部有S....
O No 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-08, 11:58 AM   #2
HFK
Banned

註冊日期: Dec 2007
色差唔得?
HFK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-08, 12:07 PM   #3
赤目黑龍
God of Gamer
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
DSC好似仲有crt tv賣

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-08, 12:35 PM   #4
O No

引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
DSC好似仲有crt tv賣
I mean atleast have S or 色差^^
我從來都未用過行貨TV,發覺好多行機都只得AV入; ;

DSC係乜??? 邊處

感謝
舊 03-05-08, 12:39 PM   #5
HFK
Banned

引用:
作者: O No 查看文章

DSC係乜??? 邊處

感謝
邊係?我而家部25寸房TV 都係有色差~
定係你唔識分?
舊 03-05-08, 12:46 PM   #6
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
no ar, 我部用o左12年o既大牛龜都有s-video喎

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-08, 12:59 PM   #7
O No

我指日前上水些舖所有CRT TV都只係得AV IN....
舊 03-05-08, 01:22 PM   #8
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:

DSC係乜??? 邊處

感謝
直銷中心~有錢仔賣廣告果間
不過等d大陸雜牌
而家想搵大牌真系有少少難度

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-08, 01:27 PM   #9
HFK
Banned

引用:
作者: DC 97 查看文章
直銷中心~有錢仔賣廣告果間
不過等d大陸雜牌
而家想搵大牌真系有少少難度
上次都見到有sony 25
舊 03-05-08, 01:37 PM   #10
赤目黑龍
赤貧神

PSN  IDdamnprincess
而家大牌子嘅crt tv最大都只係得番29吋(極少量)
色差方面
大部份25吋或以上都應該有

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-08, 01:46 PM   #11
O No

個page冇標價同有乜input; ;

我想要打電話續間問? 還事舖有show出厘

thank
舊 03-05-08, 02:00 PM   #12
HFK
Banned

引用:
個page冇標價同有乜input; ;

我想要打電話續間問? 還事舖有show出厘

thank
去睇得啦,有價講~
舊 03-05-08, 02:43 PM   #13
O No

去邊間好?

http://www.dsc.hk/shop.php

我打去總店同旗艦店 ,兩間都叫我打去電器部,但兩處都冇人接電; ;

所以想問問邊間實有

九龍總店話大牌冇貨...只得乜鬼NITIJ...

或買陳列品...

唔通真係要買三四年些二手機; ;

thankz

此篇文章於 03-05-08 02:47 PM 被 O No 編輯。
舊 03-05-08, 02:51 PM   #14
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
引用:
去邊間好?

http://www.dsc.hk/shop.php

我打去總店同旗艦店 ,兩間都叫我打去電器部,但兩處都冇人接電; ;

所以想問問邊間實有

九龍總店話大牌冇貨...只得乜鬼NITIJ...

或買陳列品...

唔通真係要買三四年些二手機; ;

thankz
寶林個間有東芝有sony
要買就快
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-08, 02:54 PM   #15
O No

搵倒喇AV-25MS16,希望一年唔懷之後等出年canon crt tv
各位THANKZ
舊 03-05-08, 02:56 PM   #16
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
CRT最後咪好似黑膠碟咁淘汰,早啲習慣吓LCD好啲,遲啲OLED比CRT更正會有驚喜
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-08, 02:59 PM   #17
O No

引用:
作者: Designer 查看文章
CRT最後咪好似黑膠碟咁淘汰,早啲習慣吓LCD好啲,遲啲OLED比CRT更正會有驚喜
習慣唔倒...我連三叔都覺好像rmvb咁..blur..
一陣打去寶林問下,明日都買tv^^
舊 03-05-08, 03:20 PM   #18
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
引用:
習慣唔倒...我連三叔都覺好像rmvb咁..blur..
一陣打去寶林問下,明日都買tv^^
PS2 用CRT 我都好滿足
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-08, 03:53 PM   #19
O No

寶琳Sony得陳列品
日本牌只得Panasonic

Panasonic
TC-21FS50HG
TC-25FG50HU
http://www.universal88.com/panasonic_crt.htm

JVC
AV-25MS16
http://www.jvc.com.hk/cgi-bin/jvc_ph...category_id=31
http://www.jvc.com.hk/cgi-bin/jvc_ph...i?model_id=810

兩部大家會揀??? 多數用厘睇Xvid所以先要親重有CRT TV時買定部新

Thankz
舊 03-05-08, 04:21 PM   #20
z_plus
Ultimate Gamer
長崎涼美

3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
引用:
請問邊度重有CRT TV賣? 21-32吋 同要有S
如果唔介意用日本水貨的話可試試打去TLAV問一問, 見以下網頁.
http://www.tlav.com/tc/special.shtml

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus
z_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-08, 05:22 PM   #21
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
所以Sony個motion flow係王道

舊 03-05-08, 09:02 PM   #22
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
no ar, 我部用o左12年o既大牛龜都有s-video喎
偶屋企部陳年32"東芝都有S-Video
早4,5年壞過1次...整左...
近日又間中壞壞地(全畫面d色變偏紅...拍下佢又變返正常)<--以前電腦mon都試過咁壞...
頂住呀~32"...
偶果區2010先有高清...
唔想咁快提早要換LCD TV...(依家果d畫質...1皮以下平又買唔落手...2皮幾貴又唔捨得)
真係壞到睇唔到既話...要用房部14"頂住...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-08, 09:18 PM   #23
xima
Game Master
待機男

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDxi-ma
查實
吉之島電器部都仲有crt tv
由21"起的尺寸都有
都是一些常見牌子
反而直銷中心的好多都係一些不知名牌子
用唔用得過就自己諗啦

早幾個月前先在吉之島買了部21"crt tv,都有色差的
xima 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-08, 11:11 AM   #24
manlad760
Junior Member

註冊日期: Jul 2007
去tlav問啦,有日版sony32吋32hd900crt又可睇高清包你話正!!不過~~價錢就...$10000蚊
manlad760 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-08, 07:34 PM   #25
O No

買左部jvc,發覺冇以前部水貨sony 咁好
白色比以前光,黑色比以前暗 點較都; ;
canon快d出slim crt到時再買過部,
仲有部水機一出門唔夠一個鐘就消失,想出去拎回屋內; ;

主題工具
顯示模式