Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-20-17, 05:42 PM   #2751
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
2b同白麗都好接近
冇話邊個一定勁過邊個既
不過2b始終同VP一的關係都冇,第時未必會有復刻 (貓耳都未有復刻過)

終於出技1就有3次既物理絕大
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-17, 07:58 PM   #2752
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
因為2B 3招加攻,又加CRI DAM,照計出技1CRI左應該勁過白麗﹖
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-17, 09:51 PM   #2753
minazuki

CRI出現機率唔高
白麗50hit出技,技4加傷20%
2B技4係CRI加傷8%

劍士我基本上最少要1個用黎拎buff劍
buff劍既話覺得白麗會好過2B

但如果你要係第1turn內就一定要KO對手
2B又會比白麗好
舊 04-20-17, 09:57 PM   #2754
ShinDou

我通常都係1開波加攻之後全爆技咋,通常SUPPORT用加攻神劍囉 XD

白麗2B會落場打,不過冇咁多勁物理劍所以唔夠勁

同埋我係打GATE試,2隻1樣既怪,2B普攻成SET扣多過白麗5分1度,冇留意係咪CRI左好多下

此篇文章於 04-20-17 10:00 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-21-17, 12:10 AM   #2755
minazuki

而加隻game有得用support既話,好難會有唔夠打既情況
有得用fd,我buff劍都唔會帶添啦
support一把帝劍,加fd技5全部1turn秒
要考慮邊個勁的邊個有用一定係以冇fd冇support既情況去諗

白麗同2B普攻倍率一樣
SG turn up應該未完一層都會繼承
2B turn up上限幾多就唔知喇

BTW
一轉後party skill好似唔會再升
睇說明係55lv會習得party skill
70、85同99會升lv
而加我白麗過左55但冇升lv
睇佢70會唔會升

此篇文章於 04-21-17 12:17 AM 被 minazuki 編輯。
舊 04-21-17, 07:13 AM   #2756
ShinDou

冇帝劍得智杖,用唔著,十個有9個都係掛物理,我自己D魔招又係廢
舊 04-21-17, 05:41 PM   #2757
minazuki

官方twitter已出lezard剪影
舊 04-21-17, 05:45 PM   #2758
ShinDou

剩番3千幾石,諗緊好唔好單抽射埋落2b,因為應該冇復刻? 射完實冇得抽列沙特啦
舊 04-21-17, 05:48 PM   #2759
minazuki

引用:
作者: ShinDou 查看文章
剩番3千幾石,諗緊好唔好單抽射埋落2b,因為應該冇復刻? 射完實冇得抽列沙特啦
login3000+2500都夠抽1次啦
仲有event踏破同clear應該都最少各50石

不過我1把過2000魔既杖都冇
又冇智杖
如果得lezard一個應該會繼續留石
搏佢好似新年咁突然間又殺個白麗出黎都好

補圖
舊 04-21-17, 07:09 PM   #2760
minazuki

https://youtu.be/5jx2qi3bPK0
已正式公開
3回行動

http://www.valkyrieanatomia.com/campaign/1stAnniversary/index.html
直接改下的link,發左的神奇野
竟然有鋼鍊

唔_係掛

此篇文章於 04-21-17 07:12 PM 被 minazuki 編輯。
舊 04-21-17, 07:43 PM   #2761
ShinDou

但2B個POOL去到24號1點咋喎,佢果2千5石6點先派,趕唔切啦
舊 04-22-17, 02:03 AM   #2762
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: minazuki 查看文章
而加隻game有得用support既話,好難會有唔夠打既情況
有得用fd,我buff劍都唔會帶添啦
support一把帝劍,加fd技5全部1turn秒
要考慮邊個勁的邊個有用一定係以冇fd冇support既情況去諗

白麗同2B普攻倍率一樣
SG turn up應該未完一層都會繼承
2B turn up上限幾多就唔知喇

BTW
一轉後party skill好似唔會再升
睇說明係55lv會習得party skill
70、85同99會升lv
而加我白麗過左55但冇升lv
睇佢70會唔會升
冇系統提示,不過好似有升?
LV55 > 1
LV70 > 2
LV85 > 3
LV99 > 4
不過家陣在下轉生LV60,PARTY萬能 LV5…

舊 04-22-17, 09:38 AM   #2763
ShinDou

抽2B又射咩左,中叛弓,要技4先用到3次,點抽多3把番黎呀﹖@@
舊 04-22-17, 04:49 PM   #2764
minazuki

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
冇系統提示,不過好似有升?
LV55 > 1
LV70 > 2
LV85 > 3
LV99 > 4
不過家陣在下轉生LV60,PARTY萬能 LV5…
LV99一升升2級
舊 04-22-17, 06:01 PM   #2765
神人ではない!新人だ

引用:
LV99一升升2級
原來係咁

舊 04-22-17, 07:36 PM   #2766
minazuki

官方twitter開始出フレイア剪影
舊 04-22-17, 07:51 PM   #2767
minazuki

エーリス原來又係生天目仁美
用地拖,可能係大劍

估計lezard係派 (=ルシオ)
其餘兩個只能抽

此篇文章於 04-22-17 07:54 PM 被 minazuki 編輯。
舊 04-23-17, 01:12 AM   #2768
神人ではない!新人だ

終於過到71,邊個諗埋D咁仆_既版…

舊 04-23-17, 09:07 AM   #2769
神人ではない!新人だ

最深層完全冇計
得一TURN休息,仲要休之前TURN UP CANCEL…

舊 04-23-17, 10:02 AM   #2770
ShinDou

原來已經有4250石,1陣打GATE升埋幾隻LV拎多幾百石應該夠5千再射2B @@

此篇文章於 04-23-17 11:43 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-23-17, 02:24 PM   #2771
ShinDou

爆左幾十支細水夠5千射埋STEP3佢,中2B ORB了 XD 另外2把絕冷刀,1把死龍牙
舊 04-23-17, 03:51 PM   #2772
minazuki

引用:
爆左幾十支細水夠5千射埋STEP3佢,中2B ORB了 XD 另外2把絕冷刀,1把死龍牙
即係幾多step
舊 04-23-17, 03:52 PM   #2773
minazuki

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
最深層完全冇計
得一TURN休息,仲要休之前TURN UP CANCEL…
等佢update完加出左1周年pool先再試71

BTW
官方twitter已出エーリス剪影

愛德華應該係劍 (唔會係魔掛)
艾爾用拳頭即係大劍
如果エーリス係大劍應該都係抽返VP
不過夾住兩個魔人

此篇文章於 04-23-17 03:57 PM 被 minazuki 編輯。
舊 04-23-17, 03:59 PM   #2774
ShinDou

引用:
即係幾多step
冇記錯既話岩岩抽既係STEP3 XD
舊 04-23-17, 04:00 PM   #2775
minazuki

引用:
冇記錯既話岩岩抽既係STEP3 XD
真係神級好彩
2ch有人話10step都未中orb

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 06:23 AM

手機版 | APP版