Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-25-17, 05:21 PM   #1
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
信長の野望・大志

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count

此篇文章於 04-27-17 02:31 PM 被 強化人間ですの~★ 編輯。
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-17, 05:41 PM   #2
ipchow
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
希望有中文版
ipchow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-17, 05:59 PM   #3
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: ipchow 查看文章
希望有中文版
PC版實出中文版, 不過起碼遲半年
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-17, 09:47 PM   #4
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
希望有中文版
X 有冇中文版
O 幾時先捨得出中文版
O PUK有冇中文版

上集創造係本童子自天翔記開始打咁多集信長以黎第二隻冇心機打爆佢0既集數......
今集睇下系統有冇改善先再算......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-17, 05:22 PM   #5
ipchow

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
X 有冇中文版

O 幾時先捨得出中文版

O PUK有冇中文版

上集創造係本童子自天翔記開始打咁多集信長以黎第二隻冇心機打爆佢0既集數......

今集睇下系統有冇改善先再算......

自問係初心者 ,天道唔識打但創造就玩得幾開心

仲引左我買NS版創造

從我的iPhone使用Tapatalk 發送
舊 04-26-17, 07:54 PM   #6
斷空我
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
天道深度比創造好太多了⋯⋯
天道我爆幾次但創造爆一次已經無動力再開⋯⋯
希望大志真係有返d大志啦⋯⋯
斷空我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-17, 08:06 PM   #7
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 斷空我 查看文章
+1
創造只係得地圖同人設靚之外系統真係唔好玩
三國已經攪衰左,希望暗榮做番隻好玩D既信長
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-17, 12:28 PM   #8
ipchow

引用:
作者: 斷空我 查看文章

天道要點打先容易D?人地幾十萬兵打過黎我軍冇力招架,我用織田家,兵力分左兩邊

舊 04-27-17, 03:22 PM   #9
斷空我
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
天道要點打先容易D?人地幾十萬兵打過黎我軍冇力招架,我用織田家,兵力分左兩邊

個人經驗, 天道至勝之道在於資源掠奪, 你資源愈多就愈有利~

我通常開局打法係盡早打對方城外圍的城下町主意, 偷完城下町之後在出口起個陣, 放置守軍在陣上, 同時拆對手條路, 盡量拖慢對方援軍進兵速度, 工作隊留守陣後方幫忙收復個陣; 通常對方兩三次援軍之後已經無乜作戰能力, 此時再蠶食對方其他城下町, 等對方只得一個城而毫無資源後就任你魚肉; 以此方法得兩三個城之後你應該可以站穩住腳~

織田家雖然四面受敵, 但其實有兩邊對手實力唔高, 可力圖之.

講開又講, 我玩天道從未試過玩水攻, 有無高手知道發動條件?
斷空我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-17, 10:38 PM   #10
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
嘩...睇見個專訪有d驚喎......
佢兩個初次參與製作果集信長正好就係系列入面最爛果兩集......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三宅大志「ろんぐらいだぁす!」#10「あづみのオータムライド!後編」 #11 #12 2017年2月5日一挙放送 supermanlady 日本動漫畫討論版 13 12-22-16 11:02 PM
30周年記念「信長の野望」最新作:信長の野望・創造 PC/PS3 okabe PC電腦遊戲討論版 83 07-29-16 11:42 PM
信長の野望・天翔記 with パワーアップキット HD Version 陸奧 貴志 PC電腦遊戲討論版 10 12-19-15 02:44 AM
[PSV]放 信長の野望・創造 9成新 yeah yeah 買賣專區 4 07-19-14 07:46 PM
[3DS] 信長の野望 | 日版 9 月 19 日 enishi 手提遊戲機討論版 2 08-08-13 12:21 PM

現在的時間是 07:35 AM

手機版 | APP版