Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-07-17, 05:45 PM   #3776
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
就算我係水機,
有問題都會照問香港老任先,
唔得先寄返日本整
lodoss 目前離線  
舊 03-07-17, 05:46 PM   #3777
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: lodoss 查看文章
我都有件唔知咩野,
我有主機, 加set joycon, 加zelda劍座限定版, 加poster
最後我當個劍座算了
唉, 她唔係沒炸彈人....
我落埋隻GAME啦....

而家阿米部機到左, 兩隻GAME到埋, 我都唔知開唔開部機黎玩好

燥燥底 兩部自食算

舊 03-07-17, 05:47 PM   #3778
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: okabe 查看文章
老任做既保養有幾好咁多年都知得好清楚...
而且公佈時間都好短,好多人選擇買水真係有咩出奇?
係香港代理做得差,依家老任自己做返應該會好啲。
高級嘍囉 目前離線  
舊 03-07-17, 05:49 PM   #3779
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
日薪4k
買過部算啦

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 03-07-17, 05:50 PM   #3780
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
DOUBLE

此篇文章於 03-07-17 09:45 PM 被 DMRevolution 編輯。
DMRevolution 目前離線  
舊 03-07-17, 05:50 PM   #3781
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: CCemi 查看文章
如果以最高銷量果代既WII 都係47 萬黎計, 我又覺得超過50萬絕對係一個好既數字
而且, 最重要都係長遠KEEP住高銷量才有意義
當個個買switch都買Zelda
咁最多都係50萬
除非wiiu版好好賣
咁既銷量對唔住隻game
天野 目前離線  
舊 03-07-17, 05:58 PM   #3782
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
有貨做正價都唔敢買住...

傳說: 唔駛黑任,佢自己會解決自己

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 03-07-17, 05:59 PM   #3783
Syoudou
L

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDSyoudouSeigen
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
本來有炸彈人我都唸住買埋, 點知個死人網就係得她沒得買
唔係我都可以話係海報....又唔知她咩包裝....

阿米而家個部, 主機, 1,2SWITCH, 炸彈人係屋企

燥燥地 開埋個部黎玩算
eStore無炸彈人?我無去睇過
其實我都有D後悔買左實體
Syoudou 目前離線  
舊 03-07-17, 06:00 PM   #3784
CCemi
God of Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 天野 查看文章
當個個買switch都買Zelda
咁最多都係50萬
除非wiiu版好好賣
咁既銷量對唔住隻game
美版黃昏公主首發首週都係賣41萬, 果時差唔多都係賣一部WII 就有一隻ZELDA
今次都應該會係這個數字範圍內(單計SWITCH)
我覺得冇話對唔對得住, 而家好多地方都有缺貨既情況, 首週又唔係最終數字

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線  
舊 03-07-17, 06:01 PM   #3785
superchancwl
Junior Member

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: eddiecwk 查看文章
回想番 第一日玩既時候, 直接無野擋住 4,5呎都斷線., 用身體一擋或用手擋住即斷.

第二日, 用左JoyCon既時候, 如果右Joycon黐埋或者用手遮住就斷. 喺control calibration 嗰度睇粒點明顯好「7」.

我個左 joycon係每日情況好少少.
話說小弟今朝都上左任天堂check機。點知今朝上去試極都冇問題, 跟住返屋企再試個 Joycon 就好返啦. 而家完全冇問題. 我真係唔知點解。

有問題既巴打, 可試吓火牛線HDMI全斷一陣。再試disconnect Controller then connect again.

都係唔得 , 打上任天堂 預約。

Sent from my iPhone using Gaforum
想問下ching你宜家返到屋企試,距離4,5呎將手制放背脊復面試, 會唔會斷或者lag lag地?
superchancwl 目前離線  
舊 03-07-17, 06:14 PM   #3786
川村亞紀

註冊日期: Dec 2001
Walk in 正價行貨2340,加買埋DQ,12,炸彈人同Zelda入手,哈哈

始終一句,今天的因,明天的果。好自為之。
祝褔你
真的.
川村亞紀 目前離線  
舊 03-07-17, 06:16 PM   #3787
lodoss
Crazy Gamer

引用:
我都有件唔知咩野,
我有主機, 加set joycon, 加zelda劍座限定版, 加poster
最後我當個劍座算了
终於想通是什麼了....

玩具2 (限定版內的amibo+劍座)
lodoss 目前離線  
舊 03-07-17, 06:20 PM   #3788
Faifaifai2007

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: eddiecwk 查看文章
回想番 第一日玩既時候, 直接無野擋住 4,5呎都斷線., 用身體一擋或用手擋住即斷.

第二日, 用左JoyCon既時候, 如果右Joycon黐埋或者用手遮住就斷. 喺control calibration 嗰度睇粒點明顯好「7」.

我個左 joycon係每日情況好少少.
話說小弟今朝都上左任天堂check機。點知今朝上去試極都冇問題, 跟住返屋企再試個 Joycon 就好返啦. 而家完全冇問題. 我真係唔知點解。

有問題既巴打, 可試吓火牛線HDMI全斷一陣。再試disconnect Controller then connect again.

都係唔得 , 打上任天堂 預約。

咁最後你換唔到?
我嗰部都係類似情況,左joycon自動斷缐,玩炸彈人時會lag,突然會有一下控制唔郁隻人仔。

Faifaifai2007 目前離線  
舊 03-07-17, 06:32 PM   #3789
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
.....剛CHECK完,左邊得一米左右(角度30度左右)既接收力

睇黎我都要攞去試....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 03-07-17, 06:40 PM   #3790
tylau

PSN  IDkeithlau81
突然個個有事要去任記

呢批貨認真有問題⋯⋯

希望快d搞掂 查出咩serial有事

tylau 目前離線  
舊 03-07-17, 06:44 PM   #3791
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
電話打唔通

不過我其實買左PRO掣

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 03-07-17, 06:45 PM   #3792
tylau

PSN  IDkeithlau81
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
電話打唔通

不過我其實買左PRO掣

唔通拎住部次貨咩?點都換啦

tylau 目前離線  
舊 03-07-17, 06:50 PM   #3793
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
唉, 真係比TENSO玩死= =
平時都開盒架喇....妳睇下入面有咩幫我填埋咪得

その他商品混載有無:ホビー2 ...... 究竟咩鬼黎, 卡我兩日....
我又沒買GAME, 肯定唔係送的POSTER.....

為左部機, 真係咩心情都沒....
我仲慘,未收到Tenso話有件到着。

舊 03-07-17, 06:54 PM   #3794
hiupang

註冊日期: Mar 2009
引用:
作者: lkw2005 查看文章
因為佢地判斷唔到花痕係人為、出廠定係運輸造成

外觀有問題而家基本上都會假設係人為,所以我希望之後會有真維修服務可以比錢換下殻,唔好一有外觀問題就$900一換一

我頭先上左去換個stand,佢話dock做成花痕係無得換,佢話個個客話花上黎咪搞唔掂
我補充如果你設計有問題令到有花痕,咁唔通又關我事咩,正如iphone 叉電插線唔通會整花部機咩

我同佢講個dock設計根本會整花部機,佢覺得我好似玩野,又話得我一個咁講

ps個stand有問題未必換機,係喺部新機換個stand俾你,如果都係鬆,先會換機

hiupang 目前離線  
舊 03-07-17, 06:55 PM   #3795
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: Terry Sham 查看文章
任store訂? 去快遞個網, 睇返送到未
lodoss 目前離線  
舊 03-07-17, 06:56 PM   #3796
hiupang

註冊日期: Mar 2009
仲有頭先上到去有個客仔話個mon有死點

但我問staff佢地話無得換,除非好影響打機
,因為佢地話電子產品有死點都係普遍

我心諗,你咁細個mon都有死點都話未必換,咁點有信心呀

hiupang 目前離線  
舊 03-07-17, 06:59 PM   #3797
青頭仔
Senior Gamer
小可愛

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: Terry Sham 查看文章
我都係,未有收到tenso貨品到著通知
但amazon寫星期六已送到=_=

Nintendo ID:linkmodern

狂熱游戲中…
SWITCH:動物森友會
PS4:閃之軌跡4 、創之軌跡
青頭仔 目前離線  
舊 03-07-17, 07:01 PM   #3798
ZEROBO
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDx360
XBox Live GamertagHK360
出面有冇玻璃保護貼?

ZEROBO 目前離線  
舊 03-07-17, 07:03 PM   #3799
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
引用:
任store訂? 去快遞個網, 睇返送到未
日本Amazon訂的,查過3月4日已經送到,諗住佢地處理緊電池問題,所以一直都冇追,但依家3月7日辦公時間過咗都音訊全無⋯⋯

舊 03-07-17, 07:06 PM   #3800
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: hiupang 查看文章
仲有頭先上到去有個客仔話個mon有死點

但我問staff佢地話無得換,除非好影響打機
,因為佢地話電子產品有死點都係普遍

我心諗,你咁細個mon都有死點都話未必換,咁點有信心呀

死點重好D, 當係塵算, 光點先煩

其實如果只係一點真係好難可以換,
除非係光點加埋接近正中間果D位
lodoss 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5812 04-18-24 12:58 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 06:06 AM

手機版 | APP版