Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 09-10-09, 04:24 PM   #26
ayato
God of Gamer
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Ryokoryoko 查看文章
咁你知唔知個女仔為咩事sms/call你男友?

If you can't beat them, join them
“xx咩事call你啊?講出黎8下/等大家笑下?睇下有無嘢幫到手/等我幫你reply kui 個 sms先。你要咁覆先夠噯味嘎嘛 ”

Make her a joke of your life.

高招~

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-09, 04:28 PM   #27
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
咁你比人成功撬牆腳的機會率十分高

仲要等人地越軌先做野? 佢越得軌眼中已經冇你啦。
有適當的懷疑係正常的, 至緊要同伴侶溝通時唔好發癲
最後個句係重點,問題係唔係人人都可以咁好EQ控得咁爐火純青-3-
講返我個case,當年我會講返我既要求係「佢搵妳的話就立即話我知吧」
老實,無得阻止個男仔搵佢,亦冇得避免對方會同個男仔有接觸
但係如果有野發生過就話我知,呢個係我既底線。
過左底線,有乜後果,自負。就係咁簡單。
引用:
作者: 雷帝 查看文章
即係你明知佢有機會做錯野~你都唔提下佢~
等佢做錯左先提佢,無分別嫁wo~
管家婆好似係有提喎,而家佢係煩惱緊點樣處理自己疑心生暗鬼一項.....-3-

舊 09-10-09, 04:28 PM   #28
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
我都等緊機會....如果個女仔打來 男友又行開左
我會好溫柔聽個電話
喂~ 佢行開左 我係佢女友 你搵佢有咩事? 我叫佢一陣覆你丫~

舊 09-10-09, 04:32 PM   #29
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 管家婆 查看文章
我都等緊機會....如果個女仔打來 男友又行開左
我會好溫柔聽個電話
喂~ 佢行開左 我係佢女友 你搵佢有咩事? 我叫佢一陣覆你丫~
我果次試過搶佢電話睇
男友又由得我搶離睇wor, 又冇咩唔滿意XD

引用:
作者: Ryokoryoko 查看文章
咁你知唔知個女仔為咩事sms/call你男友?

If you can't beat them, join them
“xx咩事call你啊?講出黎8下/等大家笑下?睇下有無嘢幫到手/等我幫你reply kui 個 sms先。你要咁覆先夠噯味嘎嘛 ”

Make her a joke of your life.
我係男友面前挖苦個女仔:
點ar, 佢又搵你咩野事ar, 想派咩野花生我地食ar
其實佢有咁多問題, 駛唔駛等我幫你同佢解決呢???

舊 09-10-09, 04:37 PM   #30
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
最後個句係重點,問題係唔係人人都可以咁好EQ控得咁爐火純青-3-
講返我個case,當年我會講返我既要求係「佢搵妳的話就立即話我知吧」
老實,無得阻止個男仔搵佢,亦冇得避免對方會同個男仔有接觸
但係如果有野發生過就話我知,呢個係我既底線。
個個咁老實發生左野仲話返比你知?

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-09, 05:02 PM   #31
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
-SKIP-
走到呢步你係愛情路上已經係大輸家,仲可以點樣令對方後果自負?

舊 09-10-09, 05:06 PM   #32
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
個個咁老實發生左野仲話返比你知?
係lor
尤其係男人!!!!!!!!!
十居其九都係有肉唔食罪大惡極既動物! 根本佢地既本性就係咁.

舊 09-10-09, 05:07 PM   #33
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: Seppie 查看文章
係lor
十居其九都係有肉唔食罪大惡極既動物! 根本佢地既本性就係咁.
我就覺得男女都有機會係咁 (雖然男性的機會又真係多d)

舊 09-10-09, 05:09 PM   #34
綾小路雷太

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
走到呢步你係愛情路上已經係大輸家,仲可以點樣令對方後果自負?
塞翁失馬,焉知非福?
你可以話,去到呢度,對方已經背住你越軌,你好蝕桌。
不過,如果以一個信任對方既角度出發,至少你可以好自豪咁講,雖然佢係背叛左我,但我至少學識點樣相信佢,直至最後。

講真,換著你,你願意相信對方的忠誠嗎?

舊 09-10-09, 05:12 PM   #35
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

人地依家講緊點樣防止罪案發生, 你仲享度焉之非福

舊 09-10-09, 05:13 PM   #36
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
同伴侶佈下天仙局, 屈佢一獲~~~!

其實我會完全唔理, 當沒事發生, 始終各自都應該有自己空間或圈子!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-09, 05:14 PM   #37
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
引用:
係呀,我都只係想知雷太點樣令對方後果自負者?

舊 09-10-09, 05:21 PM   #38
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
其實我覺得,
人無完人,會有缺點、會受其他野引誘,
自己或另一半都一樣。
覺得對方出現左問題時,
係要引導佢走返o岩丫、定係要對方即刻認錯,
唔同方式,往往可以令一段感情走向唔同結果。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-09, 05:26 PM   #39
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 管家婆 查看文章
近期發覺有一個女仔常常打給我男友和SmS比他
我也有說過我不喜歡這個女孩...
因為我覺得個女仔對他有意思

但後來我也發現我男友一路都有keep住和她傾下電話

呢個時勢...我又唔可以做D乜野
只可以做好自己
我都唔想成日唔信自己男友咁

你地有無試過呢個情況
自己的女友或男友有人對他/她有意思?
你地會點做~?

不妨叫男友介紹呢位朋友俾你認識, 一齊食飯見見面.

舊 09-10-09, 05:29 PM   #40
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
引用:
係lor
我唔同意你o既講法. b

舊 09-10-09, 05:40 PM   #41
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
既然自己唔可以改變心態

1) 理性講你唔喜歡佢咁做(樓主你講左、明顯無咩用)
2) 吵大鑊迫佢
3) 退而求其次,同佢講你做唔好俾我知,一知道就Bye bye,你自己同佢晚晚 SMS又好、SM 又好隨便你
4) 你做初一...

Anyway,如果自己做足本份都被人撬牆腳,這種伴侶不要也罷...

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-09, 05:43 PM   #42
綾小路雷太

引用:
藍妹,講真,個佬要出軌,你可以防到幾多?
佢總會有好多既板斧令你可以蒙在鼓裡。
萬一個佬根本冇出軌既意思,疑心生暗鬼既結果,有可能係推個佬去滾,到時唔出都變出...

既然過份疑心只有百害而無一利,咁點解唔試下逆向一點想,先給予佢適當的信任,萬一有事再尋方法解決呢?
歌仔都有唱「攻心計,計到盡時抑鬱已上高危」嘛
疑神疑鬼對身體冇益,又有乜意思呢?
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
係呀,我都只係想知雷太點樣令對方後果自負者?
你個花生友.......
詳情唔多講,無謂將裡人格過份展示人前.........

舊 09-10-09, 05:58 PM   #43
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

冇錯, 佢有心的話係阻佢唔到
但既然自己有機會有能力挽救, 點解要睇住自己步向滅亡?

同埋, 一個男人同一個女人, 點親密都會有個譜
自己情人出軌了, 好難感覺唔到
唔排除有人會疑心大, 但依家唔係叫你走去話佢出軌要佢呢樣果樣
而係想辦法引導佢唔好令呢段感情出現裂縫

舊 09-10-09, 05:59 PM   #44
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
冇錯!!!!
做人要積極d!!!!!!!

舊 09-10-09, 06:02 PM   #45
綾小路雷太

引用:

同埋, 一個男人同一個女人, 點親密都會有個譜
自己情人出軌了, 好難感覺唔到
唔排除有人會疑心大, 但依家唔係叫你走去話佢出軌要佢呢樣果樣
而係想辦法引導佢唔好令呢段感情出現裂縫
可能係我前設理解錯
但我get到管家婆既意思係要做識做既野都做左
個男冇同個女仔疏遠反而轉戰地下喎。

既然係咁,真係好似上面話齌
約出黎食餐飯見個面認識下啦。咁至少尋仇都識搵岩人

舊 09-10-09, 06:14 PM   #46
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
冇錯!!!!
做人要積極d!!!!!!!
推多野比聖姑睇

此篇文章於 09-11-09 12:37 AM 被 龍寶寶 編輯。
龍寶寶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-09, 06:22 PM   #47
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

由頭到尾都係地下...........
完全冇轉戰過
聖姑已經講過, 但佢都唔認, 你仲點叫佢個女仔再搵佢即刻通知聖姑?

此篇文章於 09-10-09 06:25 PM 被 藍莓咖啡 編輯。
舊 09-11-09, 12:17 AM   #48
emiko
Crazy Gamer

註冊日期: May 2005
表態完都無用的情況下,我會以退為進,故意表現得比平時冷淡。
emiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-09, 12:34 AM   #49
碧咸廿三
Game Master
史上最強最勁最型!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code0023 0023 0023
PSN  ID碧咸廿三
XBox Live GamertagBECKHAMS23
聖姑~記住....死死團大門永遠為你而開住的~嘿嘿嘿嘿~

★ 我敢想敢做、我有我超型態度 !!! ★

碧咸廿三 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-09, 12:47 AM   #50
綾小路雷太

引用:
由頭到尾都係地下...........
完全冇轉戰過
聖姑已經講過, 但佢都唔認, 你仲點叫佢個女仔再搵佢即刻通知聖姑?
我都講左
呢個係我個case當時set既底線。
管家婆既情況唔同的話,唔一定會適用。

重點係對方踩唔踩到自己底線個一下而已
至於底線是甚麼,根本因人而異,真係要問當事人先知。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:01 AM

手機版 | APP版