Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-03-14, 04:03 PM   #726
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011

DIGIVICE VER.15TH
價格: HK$ 710.00
http://p-bandai.hk/bandaiasiawebshop/item-1100002030/
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 04:10 PM   #727
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
我有冇睇錯價錢
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 04:34 PM   #728
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 野良猫 查看文章
我有冇睇錯價錢
冇。。日版都係賣10000YEN
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 04:36 PM   #729
ouki
戸松控

引用:
作者: Kain 查看文章
如果世上從來無02就真係期待

1. 佢地既將來一早已經講左,講番比結局更前既時間連後日譚都算不上
2. NTR
3. 02其實已經講緊算長大後
NTR係02已定死左。。。姐係出03都冇得改。。。令官方打後唔禁定得好明確男女關係又係因02。。

睇來03冇2手輔出
舊 08-03-14, 04:42 PM   #730
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
以前由超級暴龍機1.0開始儲(我記得0.5機都係透明)
儲到4.5 (好似係綠色果部)
而家都唔知去哂邊

舊 08-03-14, 04:59 PM   #731
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Sar8 查看文章
以前由超級暴龍機1.0開始儲(我記得0.5機都係透明)
儲到4.5 (好似係綠色果部)
而家都唔知去哂邊
我是 5,1 ,超2,超1.5,超3,超4,超0(2部為了奧米加獸)
之後動畫01日版橙黃
02 D3日版二手色
馴獸師 綠色日版 啟人二代的金紅日版

之後就無買過

馴獸師 的可以和WSC插線聯動
又可以和數碼卡聯動(卡片強化,捉獸用)
超好玩

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
DIGIVICE VER.15TH
價格: HK$ 710.00
http://p-bandai.hk/bandaiasiawebshop/item-1100002030/
這裡購買的是日文還是中文還是英文字幕的
後後者我接受不到OTL

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 08-03-14 05:09 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 05:40 PM   #732
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
以前超級機仲好興拿枝筆油黑後面果塊晶片變成可以高速版

此篇文章於 08-03-14 05:49 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 05:51 PM   #733
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: ouki 查看文章
NTR係02已定死左。。。姐係出03都冇得改。。。令官方打後唔禁定得好明確男女關係又係因02。。

睇來03冇2手輔出
好明顯官方怕左班觀眾

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 06:18 PM   #734
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
amazon已經有得訂blu ray,即刻訂定一套先

~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-14, 10:31 PM   #735
stevenfan
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
https://www.youtube.com/watch?v=Rimg8OX5Kww

經典重溫

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-14, 11:45 PM   #736
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: stevenfan 查看文章
好明顯官方怕左班觀眾
逆天而行罪大惡極
角桐係02果時純粹覺得太一+空,小武+小光呢兩對太平凡,睇唔順眼先拆CP
估唔到個反響大得咁恐怖咁解(小武同小光無寫死所以有得同人腦補,但太一同空寫得太死連腦補都唔得)
東映死口唔認錯,但第三季換新角色開新故事,兼換走埋角桐,其實佢地都心裏有數

不過又到番轉頭,東映今次用番02後續黎寫太一既故事,我覺得佢係諗到一個方案令大部分人滿意先夠膽做(而家班友仔識寄刀片)
大和+空呢對CP而家變左唔拆得,勉強兜落去或者"更硬"將空推番俾太一都無意思
乾脆空氣化佢地然後整件屈機過空既女角俾太一仲容易解決
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 02:07 AM   #737
Nemesis09
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
01除左分子獸“英雄救美”嗰part都好似冇咩描寫過太一+空配(其實應該當場以身相許啦)
感覺上似leader(太一)同副leader(空)多d
不過睇完戰爭遊戲之後我覺得太空配應該打風都打唔甩啦
直至我膝蓋中了一箭(睇完02)
綠帽完仲要大人end
我仲記得戴綠帽嗰一剎那亞古獸仲要同太一講“太一你成熟左喎”(粵語配音)
真係orz,童年陰影
02劇場版(白色帝皇龍甲嗰套)仲要踩多腳
最尾阿空出黎仲要“埃”落太一度,算點先?

17歲的太一加油啦
Nemesis09 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 02:40 AM   #738
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
其實直接鬼隱左02最後一集咪算lor a

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 03:31 AM   #739
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: Nemesis09 查看文章
01除左分子獸“英雄救美”嗰part都好似冇咩描寫過太一+空配(其實應該當場以身相許啦)
綠帽完仲要大人end
我仲記得戴綠帽嗰一剎那亞古獸仲要同太一講“太一你成熟左喎”(粵語配音)
真係orz,童年陰影

17歲的太一加油啦
02戈套好似係「埃」落大和度吧

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 07:35 AM   #740
HM

呢度無得兜架啦,寫得太死
俾番件J得既新囡太一咪算囉
舊 08-05-14, 08:43 AM   #741
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
其實03可能同你講太一同小光唔係親兄妹,然後.......

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 09:23 AM   #742
HM

引用:
作者: casio 查看文章
其實03可能同你講太一同小光唔係親兄妹,然後.......
東映而言,呢個可能性實在太低
應該係新角色

雖然好多人估新班底係换晒太一以外既人
由手機版發出
舊 08-05-14, 09:57 AM   #743
ouki
戸松控

引用:
作者: Nemesis09 查看文章
綠帽完仲要大人end
真係orz,童年陰影

17歲的太一加油啦
要講太空配最有力係01劇場版阿空冇上場原因係因為太一送錯野糟左一次....ENDING有阿空帶起太一送GE禮物....
如果只係普通朋友關係以上內容根本不合理

引用:
東映而言,呢個可能性實在太低
應該係新角色

雖然好多人估新班底係换晒太一以外既人
由手機版發出
其實不如V龍動畫化好過
舊 08-05-14, 10:12 AM   #744
小忍~~
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
要講太空配最有力係01劇場版阿空冇上場原因係因為太一送錯野糟左一次....ENDING有阿空帶起太一送GE禮物....

其實不如V龍動畫化好過
其實會係太一在高校認識一堆新朋友繼而創立數碼暴龍學會的青春戀愛動畫
小忍~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 10:16 AM   #745
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
成個系列我只記得大門大

舊 08-05-14, 10:28 AM   #746
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
換晒「愛」「友情」港女 腹黑 空氣紋章無問題
留得太一點可以唔留低光子郎

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 10:44 AM   #747
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
可能係件好j得0既新囡數碼獸

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 10:49 AM   #748
HM

引用:
拿,角銅話01劇場版唔關佢事架
舊 08-05-14, 10:57 AM   #749
小忍~~
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
拿,角銅話01劇場版唔關佢事架
即係全部都係角桐既錯
小忍~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-14, 11:01 AM   #750
HM

引用:
作者: 小忍~~ 查看文章
即係全部都係角桐既錯
根本就係佢錯
逆天而行拆CP,理由只係覺得老套
anyway,拆都唔係問題,無前因後果話拆就拆先係令人最反感既地方

雖然02之後佢俾東映雪左幾年
東映死口唔認衰但佢知道發生緊咩事的
所以有預感東映呢次會搵D野補償番太一,而且佢係覺得支持者會接受先敢開02後續

此篇文章於 08-05-14 11:09 AM 被 HM 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] ラビリンスの彼方 (Tri-Ace x Konami) 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 186 04-15-13 11:01 AM
[多機種] Ong Bak Tri – The Game (องค์บาก Tri) ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 1 02-20-13 07:12 PM
[PSP] 『デジモンアドベンチャー』2013年1月17日発売予定 GN00508771 手提遊戲機討論版 61 01-27-13 10:43 PM
林佑樹「カイチュー!」再びアニメ化 money 日本動漫畫討論版 0 10-12-11 05:35 PM
Torica TRI MP3 結他佬 影音館 0 05-16-05 04:58 PM

現在的時間是 10:16 PM

手機版 | APP版