Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-15-15, 08:57 PM   #826
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
07話(魚生)
1. 女,好多好多女!MS駕駛員全女班,連艦橋都係~(不過成隻艦得咁少人嘅?)仲有艦橋唔好開唔行個暖氣好冇?
2. 若再遲幾秒叫停嘅話,鐵華團MS隊就會全滅,00第一季尾都叫(輸得夠)慘烈,但都叫對方都有好大損失,呢次真係完全畀班女撳住嚟打。
3. 泰華茲啲實力咁強,真係埋牙加拉爾號角可能會完全唔夠打
4. 派人強行入侵真係賭命,不過又奇怪,好似無乜傷亡
5. 馬魯巴最後徹徹底底地被討厭喇~
6. (服裝秀)大小姐都有殺必死喎~ 佢同阿$個「友情」,又跨進咗一步喇
7. 百里個駕駛員(拉花雅?)會唔會組成三日月個「後宮」?
8. 出擊居然由一個姨姨嚟指揮,感覺怪怪;而女僕都好似係裙褲
9. 打到出晒汗,細緻同真實感仍然維持到

引用:
作者: nameH 查看文章
上艦呢個好牽強囉,你想像下兩架對頭火車,你要由一架跳到另一架,然後將速度再提升100倍.....
都唔明佢哋點由魚雷發射口突入,諗住漁火會出個錨勾住先派人過去,用MW都得?!

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
可能cut左d片段~直覺係用個4部機動工兵~射爆閘門~直接突入~
可能好似第一話巴巴托斯出場咁,用下一話補充返啲細節~

此篇文章於 11-15-15 09:32 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-15, 09:01 PM   #827
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: nameH 查看文章
上艦呢個好牽強囉,你想像下兩架對頭火車,你要由一架跳到另一架,然後將速度再提升100倍.....
可能cut左d片段~直覺係用個4部機動工兵~射爆閘門~直接突入~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-15, 10:12 PM   #828
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
應該係咁,因為之前有啲片段係MW準備緊出擊,用MW打爆咗個入口,入到艦入面先落機

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-15, 11:14 PM   #829
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
昭弘差d領便當變招魂

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 12:37 AM   #830
WonderJimmy2
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDWonderjimmy
XBox Live GamertagWonderJimmyUS
今集精彩!

昭弘爆肝式打法好鬼熱血!!
WonderJimmy2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 12:59 AM   #831
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
鐵華團新增三機一艦?
巴巴托斯都好厚裝,中甘多下都只係表面裝甲損傷
昭弘果下唔係比人鋤駕駛倉咩?甘都無事?好在唔係最終話,甘打法真係立FLAG
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 01:23 AM   #832
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
神回
アキヒロ哥真係厚情厚義真漢子
雖然把嘴無講出口 但對於識英雄重英雄、第一次當佢人咁看待既奧加同ミカ
アキヒロ明顯已經將自己條命比左佢兩個

上艦果下應該係直頭用部機跳上去 再係外部爆破完入到去機倉先落機打白兵戰

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 01:27 AM   #833
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
今話表現到バルバトス既性能真係好一般~單靠三日月技術~遲到捱唔住~係時候比テイワズ改良~
昭弘既實力都好強~對住2個有樣既正式軍人~都有得打~
タカキ BL向~?

鐵華團一直在玩命~
唔係部機性能唔夠
係調整不足......因為大叔唔識整又唔夠時間....
然後又比人先手打爛左隻腳個Booster 變左速度上根本捉唔到隻高機動型既機

タカキ果下聽講係有隻手係義手 所以佢遲疑左究竟伸唔伸隻手出去

阿賴耶識用黎渣艦呢個堅係意料之外 竟然係做到用部艦咁大既船體黎做馬戲團式既回旋

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 11-16-15, 02:09 AM   #834
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
今集昭弘睇落實力唔輸三日月幾多,有無得幫佢部機裝返阿賴耶識呢?定搵部高達比佢用?
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 02:12 AM   #835
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
部機根本無資料留低
所有機能不明、老化兼整備不良

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 02:36 AM   #836
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
堅,估你唔到,好睇

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 03:08 AM   #837
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
後宮艦 男人嘅浪漫
今集又係好睇到爆

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 05:46 AM   #838
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
唔係部機性能唔夠
係調整不足......因為大叔唔識整又唔夠時間....
然後又比人先手打爛左隻腳個Booster 變左速度上根本捉唔到隻高機動型既機

タカキ果下聽講係有隻手係義手 所以佢遲疑左究竟伸唔伸隻手出去

阿賴耶識用黎渣艦呢個堅係意料之外 竟然係做到用部艦咁大既船體黎做馬戲團式既回旋
如果唔係之前畫作錯誤的話
佢唔係機械手
因為看到手是肉色

這次是強調他是甲甲吧

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 11-16-15 05:52 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 09:09 AM   #839
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
仲以為係叫アキヒロ回去,ミカ自己一拖二XD

其實賣唔賣肉呢套真係冇所謂...
但仍想說
大小姐又降級了ww

正常來說笨大應該唔會批「高達唔夠打」既cut
監督究竟點說掂笨大

舊 11-16-15, 09:23 AM   #840
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 利家 查看文章
其實賣唔賣肉呢套真係冇所謂...
但仍想說
大小姐又降級了ww

監督究竟點說掂笨大
慘得過有本錢,可憐阿$得嗰半秒都無~ (誤)

舊唔夠打先有新吖嘛~ Z、ZZ、G、V、SEED-D、00都係呢個套路, 仲可以賣多款週邊咯~

引用:
作者: Sito 查看文章
今集昭弘睇落實力唔輸三日月幾多,有無得幫佢部機裝返阿賴耶識呢?定搵部高達比佢用?
加拉爾號角啲機都唔用阿賴耶識OS, 兩者爭成三佰年唔兼容咖噃, 好似你部安卓機唔可以就咁倒個iOS落去, 就算得,整備大叔又唔多識, 無計

不過就算裝咗, 對手把刀都利過你, 一樣好難打

舊 11-16-15, 10:28 AM   #841
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:

監督究竟點說掂笨大
舊貨+不完整組合機+破損
沒有輸(重點)

所以沒問題

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 11:05 AM   #842
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
唔俾人打殘點出後繼機新武器?a

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 11:14 AM   #843
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
唔爛骨就好,而家咁可以不停轉外掛,,,計畫通
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 12:58 PM   #844
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
慘得過有本錢,可憐阿$得嗰半秒都無~ (誤)
心底話....
製作組可唔可以製多2個cut係女主度
降左級其實很讚

唔夠喉

舊 11-16-15, 01:37 PM   #845
肉羊哩咖
griffin611

引用:
心底話....
製作組可唔可以製多2個cut係女主度
降左級其實很讚

唔夠喉
女主腳?有幾多個同邊幾個先係女主腳先?咁「中年」女僕你要唔要? 

舊 11-16-15, 02:11 PM   #846
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

フミたん好明顯以前係前線人員黎 做Operator咁冷靜同專業

ペルソナ5

隨時更新
舊 11-16-15, 02:18 PM   #847
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
女僕不知幾好

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 04:31 PM   #848
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 風音 查看文章
唔俾人打殘點出後繼機新武器?a
部流星號應該到地球前會出到場吧
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 06:07 PM   #849
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
【Story】
第7話「いさなとり」 の情報を追加
http://g-tekketsu.com/story/index.php
【Character】
名瀬・タービン の情報を更新
アミダ・アルカ の情報を更新
ラフタ・フランクランド の情報を更新
アジー・グルミン の情報を更新
http://g-tekketsu.com/character/index.html
引用:
http://g-tekketsu.com/ms/index.html

ガンダム・バルバトス(第3形態)
低軌道ステーションでギャラルホルンのシュヴァルベ・グレイズと戦闘した際に
手に入れたワイヤークローユニットで、損傷した左腕部の装甲の補修した形態。

強襲装甲艦ハンマーヘッド
テイワズの下部組織、タービンズが用いる強襲装甲艦。
艦首部分に取り付けられた巨大な前面装甲が特徴。

引用:
人物相関図 第7話
http://g-tekketsu.com/world/index.html

引用:
引用:

此篇文章於 11-16-15 06:10 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 09:18 PM   #850
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
終於見識到乜叫殺死人的眼神,一個眼神就成船人玩命,肥仔表情超讚。
性能比唔上完全被對面壓打,其實號角機渣D?
玩命突攻,連對家都忍唔住吐糟你地唔怕變肉醬…
第七集就被打半殘,算唔算高達史上最快被打殘的一部……(唔計OVA)
話說隻艦個重力系統的運作的……

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 11:07 PM

手機版 | APP版