Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-24-08, 05:16 PM   #1
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
大家現在的感情狀況

情版翻生大革新, 一切從頭開始!

大家有無興趣就自己呢一刻的感情狀況方面自我介紹一下呢!?

我黎先!

家庭
算和諧. 不時一家大細出街食飯, 過節. 我亦十分黐家, 經常陪伴兩老.

朋友
由於時間多放在家, 少與朋友相聚. 能夠跟我見面的, 多數是很要好的朋友, 感情很好. 沒有豬朋狗友.

情人
經過多年的尋覓, 以及不少的挫折與歷煉, 今年終於找到了一位愛人.

可能之前碰壁太多, 有些陰影; 加上對方較為獨立及自我, 令我誠惶誠恐, 胡思亂想, 膽戰心驚... 還不時想過放棄.

正在努力克服, 試圖解開心結, 排除萬難.....

交往時間還短, 尚待磨合. 希望能夠跟她開花結果.

舊 06-24-08, 05:21 PM   #2
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: loser 查看文章
我黎先!

家庭
基本上同你一樣

朋友
呢排多番d 以前無乜點出過街既fd 出去一齊玩
熟既依然熟落去

情人
向魔導師之路邁進

舊 06-24-08, 05:23 PM   #3
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
不要ICON POST嘛

舊 06-24-08, 05:24 PM   #4
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

引用:
作者: lauchai 查看文章
不要ICON POST嘛
我仲諗住方便d打響佢個 quote 入面 tim...

舊 06-24-08, 08:32 PM   #5
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
家庭:非常平靜,少家嘈屋閉,又少嘻嘻哈哈
朋友:全部君子之交
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 08:53 PM   #6
The One
業餘歌手

家庭:兩老就退休

朋友: 乜野黎架?

愛情:就黎結婚(一兩年內)

舊 06-24-08, 08:57 PM   #7
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
家庭
我好鍾意阿爸
唔想見阿媽 亦都好少見到佢

朋友
知心朋友少見都仲係知心
煩在有好多我唔想應酬的人 唔理又唔多好

情人
多年來屢屢碰壁
上年終於好彩搵到個適合我的人

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 09:09 PM   #8
The One
業餘歌手

引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
家庭
我好鍾意阿爸

朋友
知心朋友少見都仲係知心

情人
多年來屢屢碰壁
我一向都覺得唔到死O個一日都唔知係唔係適合

舊 06-24-08, 09:18 PM   #9
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
我一向都覺得唔到死O個一日都唔知係唔係適合
都唔係嘅,之後的變化冇人知,但只要有這一刻覺得係適合,就係適合了

舊 06-24-08, 09:22 PM   #10
bid仔
Banned

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: 新堂愁一 查看文章

引用:
家庭:兩老就退休
引用:

朋友: 乜野黎架?

愛情:就黎結婚(一兩年內)

引用:
家庭
引用:
我好鍾意阿爸

朋友
知心朋友少見都仲係知心

情人
多年來屢屢碰壁

恭喜恭喜
你2位搵到期結婚未呀
bid仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 09:30 PM   #11
The One
業餘歌手

你應該問
你搵到錢結婚未?

舊 06-24-08, 09:34 PM   #12
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
你應該問
你搵到錢結婚未?
如果講錢的話可以答你
一定係未

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 10:22 PM   #13
bid仔
Banned

註冊日期: Sep 2007
引用:
你應該問
你搵到錢結婚未?
大有大搞,細有細搞,頂多唔搞
好似我幾位朋友咁,個個都唔覺意做老豆
對面家都唔敢申手拎禮金

引用:
如果講錢的話可以答你
一定係未
你咁慳家,你貼你老公一半就得啦
off: 岩岩掛左八號波
bid仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 10:28 PM   #14
GimGim

註冊日期: Jun 2002
家庭
same, nothing special since i'm overboard all by myself, just phone or msn sometimes

朋友
too many parties lately, at least 1 party every week, everyone is enjoying the summer and celebrate the sunshine

情人
looking, keep looking, keep meet new friends in parties

舊 06-24-08, 10:51 PM   #15
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
家庭
不錯吧!大家有傾有講

朋友
今集算識唔新朋友,有D間唔中會約出黎,有時大講「愛情經」
另外,順便係度提下:
之前我話我FD鐘意左個網友,依家已經接近分手

情人
喜愛的人就找到了,可惜到現在還是追唔到

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 10:53 PM   #16
haruka
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
家庭
上年年尾終於再鬧咗場大交,然後的起心肝搬離開果個鬼地方

朋友
最friend果個到而家都仲有keep contact
其他讀書果陣果D幾乎都冇再聯絡囉……
出咗嚟做嘢,加上自己懶social,果然好難keep住朋友

情人
搬咗去男朋友屋企同佢&佢屋企人住,plan咗﹝?﹞出年或者後年年頭結婚
但係仲未開始著手搞

舊 06-24-08, 11:07 PM   #17
nemomemo
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
家庭
父母一齊飛往天國移民,現在學習一個人住,清理家居...有時會覺得屋企好大...

朋友
日忙夜忙,女朋友都冇乜時間見....朋友?! msn 還有傾下計既~

情人
有一位很好的情人,希望兩年內結婚~
nemomemo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 12:06 AM   #18
Diana
Insane Gamer

我想拍拖......
唉......
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 12:10 AM   #19
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
家庭
不算和諧. 極小一家大細出街食飯, 過節.

朋友
同學放緊假期間都係小D見面..得閒上網打下機都有既

情人

怕習慣左一個人.唔慣多個人既生活..
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
我想拍拖......
唉......
得個講字無用既
要等既話都唔知等都幾時添..
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 12:13 AM   #20
The One
業餘歌手

引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
我想拍拖......
唉......
你要求比較特別
唔好急, 睇定先啦

舊 06-25-08, 01:04 AM   #21
蘿莉星人
Game Master
蘿莉向鬼畜魔人

註冊日期: Sep 2002
家庭
以前細個唔識,出黎做野後先知佢地真係好鍚我,特別是哥哥
有咩都會同佢講

朋友
最fd果d都係中學識落,大家各有各忙(返工,拍拖)但係都最少每月都團聚一次

情人
冇咩情趣,不過我中意
引用版友既說話:只要有這一刻覺得係適合,就係適合了

舊 06-25-08, 01:21 AM   #22
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
家庭
都ok,有講有笑,肯share每日發生過D乜,固定family day,經常一起食飯

朋友
每星期都會約大學班朋友出來食飯吹水,不過中學讀書果班就無乜聯絡lu

情人
唉,唔想講,失敗者一名

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 02:06 AM   #23
Lukas
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
家庭
仲做緊寄居蟹,和兩老關係唔錯,但依舊地與大哥關係惡劣

朋友
不在乎嗨拜朋友,只在乎知心老友
不過不失啦,嗨拜的在近年倒是遇到不少,還好和那群根深蒂固的街坊老友仍保持到良好聯繫

情人
相處略為平淡,對方開始有微言,試圖改善中

Lukas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 02:26 AM   #24
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
家庭
幾好,有講有笑仲會一家人搞爛gap

朋友
都係多數同果班朋友玩
係Xlink又識到一班新朋友仲約埋出來打機
唔同forum都識了d人有時都會出來食飯

情人
5個字講晒「單身而自在」
雖然早排追到手先唔要

舊 06-25-08, 06:48 AM   #25
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
家庭

同屋企人一向關係好好,自細都好鍚我

朋友

我自己唔係成日主動搵人,但好多朋友都唔會怪我(拍拖0個期幾乎無搵佢地,但係而家單身有時搵佢地仲肯出黎食下飯真係好慚愧)

愛情

零...呢幾年曾經有幾個目標但都無下文,曾經怨天唔比機會我,但諗通了其實呢d真係無得強求,同工作一樣都要際遇
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:47 AM

手機版 | APP版