Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-14-09, 01:08 PM   #801
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: Eternal Wind 查看文章
結尾幾好

估唔到花莉做左漫畫家
等睇佢個套IC 21
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-09, 01:23 PM   #802
kin~kin
God of Gamer
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
再見了, IC21!!
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-09, 01:35 PM   #803
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
希望單行本會有短篇交待多d野

舊 06-14-09, 01:39 PM   #804
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
點解基德會變左社會人

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
王龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-09, 02:09 PM   #805
fiendray
未来は僕らの手の中

Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
追左7年終於玩左...個ending唔錯
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-09, 03:51 PM   #806
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
估唔到咁樣完左, 最尾幾話趕收工得幾明顯.......

我覺得上次(好似叫做第1部完?)打完唔知邊隊, sena同真守嚮街練跑跟住「升」字幕, 果場仲似ending
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-09, 03:54 PM   #807
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: ahleung 查看文章
估唔到咁樣完左, 最尾幾話趕收工得幾明顯.......

我覺得上次(好似叫做第1部完?)打完唔知邊隊, sena同真守嚮街練跑跟住「升」字幕, 果場仲似ending
戈個係東京編....好似

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-09, 08:54 PM   #808
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 神龍 查看文章
希望單行本會有短篇交待多d野
我要LOVE STORY

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-09, 11:48 AM   #809
石光

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDzellight
XBox Live Gamertagzellight
新一期已經出了(我只睇單行本的)
我記得之前好多人都講話世界編好唔重視個比賽&分數...只著重人物進化..好差好差
但我又咁睇...作者而家改變左個形式..主力講賽事...到而家變左主力講劇情
而呢個劇情根本係回應番初初同美國隊員相遇情景
咁打完聖誕碗...無理由無啦啦講佢地有d咩方法接再次接觸到美國隊ga嘛
所以我覺得而家咁講好正路...而今次世界杯只係為左咁..
難免要令美國以外球隊成炮灰...
我反而覺得美國5星表達得幾好
當然啦...我而家仲未睇到日本vs美國真係對決..
我都仲未下到定論世篇好爛..至少而家覺得唔係..
石光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-09, 01:09 PM   #810
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
我都係只係睇單行本既人....
我睇到真係發火....
點解... 點解... 要打埋世界?!
好好地個故事, 係要拖到咁鬼遠
打嬴左就好心完左佢啦

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-09, 01:22 PM   #811
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: irismong 查看文章
我都係只係睇單行本既人....
我睇到真係發火....
打嬴左就好心完左佢啦
唔洗太火
因為要vs黑豹
最後的世界篇,睇完都ok
最少睇完都感覺良好

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-09, 01:42 PM   #812
12號四分衛
Game Master

XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: irismong 查看文章
打嬴左就好心完左佢啦
一開始我都覺得打埋世界係多"如"

但後來知道現實中, 日本隊在上次第三"界"IFAF World Cup同美國 隊係決賽打到加時輸波,而上兩"界"係日本拿冠軍 (個陣美國冇參賽),就覺得要打埋世界篇,中間又Skip哂其他隊既過程好合理。
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-09, 01:16 PM   #813
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
講句公道說話
其實打world cup都唔係乜野大問題

但係自從白秋之後作者都好似比唔到好多大驚喜/衝擊我
反而我覺得佢好似冇咗個種衝勁畫咁
有d求其
希望剩係我咁諗
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 07:49 PM   #814
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
沉到第6版
推下先
36已出
下期37 會係ending....

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-09, 07:54 PM   #815
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 信長 查看文章
沉到第6版
推下先
36已出
下期37 會係ending....
無你咁好心機拉上來

下期唔知會唔會加多少少後日談呢?

舊 09-16-09, 08:06 PM   #816
Eking

註冊日期: Feb 2006
37 日本出左未 ?

舊 11-21-09, 05:13 PM   #817
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
37期出左了
終於覺得有d位係港版譯得好過漢化

大和推倒Mr.Don果度

舊 11-21-09, 08:47 PM   #818
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
37期 有冇D 連載完結後的特別篇之類?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-09, 09:01 PM   #819
Eking

註冊日期: Feb 2006
沒有, 但多了2頁講各人的去向~

舊 07-25-14, 11:57 PM   #820
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
[漫畫] One punch-man [原作/ONE 作畫/村田雄介] 信長 日本動漫畫討論版 1 07-19-12 11:01 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 01:24 AM

手機版 | APP版