Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 07-02-18, 08:52 PM   #301
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: Sar8 查看文章
當佢返到騎士拿到個歷史既冠軍其實已經係完成任務(仲要係打爆73-9勇)
佢都想拿多幾個冠軍,但考慮佢既年紀同埋為左個仔,去LA絕對有利過克里夫蘭

不過以後就冇得笑歷史亞軍

恭喜佢終於脫離JR個包袱
我覺得KCP.....有做Jr Smith的潛質
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-18, 09:03 PM   #302
Penny仔

呢次decision LBJ的確成熟好多

反觀PG就...
樓上兄弟講得無錯, 你又唔係真係咁勁......(第3集而家仲有冇人理?)
自稱4大小前連Joe Ingles都收你檔
舊 07-02-18, 09:08 PM   #303
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: Penny仔 查看文章
呢次decision LBJ的確成熟好多

反觀PG就...
樓上兄弟講得無錯, 你又唔係真係咁勁......(第3集而家仲有冇人理?)
自稱4大小前連Joe Ingles都收你檔
4大小前係佢自己講

雖然佢都勁但,KD,KL,LBJ明顯高佢一截

舊 07-02-18, 09:15 PM   #304
Penny仔

引用:
4大小前係佢自己講

雖然佢都勁但,KD,KL,LBJ明顯高佢一截
佢前面仲有字母
PG 同Hayward有D似既, 大家進攻都冇明顯殺著
當然防守黎講PG會好D
舊 07-03-18, 02:33 AM   #305
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
其實Stephenson,Mcgee,KCP同TT,JR,Clarkson 有乜分別......... a

舊 07-03-18, 06:53 AM   #306
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
NBA 討論區 VOL. 43

湖人簽埋Rondo...
Randle變自由球員-->1+1去水鳥

啲操作越睇越唔明

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

此篇文章於 07-03-18 07:16 AM 被 搖搖 編輯。
搖搖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-18, 09:06 AM   #307
搖搖
永遠的毛毛王子↓

表弟去勇士!!!!!

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 07-03-18, 09:29 AM   #308
Sar8
The One

AD:我D隊友呢

舊 07-03-18, 09:36 AM   #309
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
NBA 大結局!XD

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-18, 10:41 AM   #310
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
表弟.....28歲仔正值壯年就自我閹割攞中產抱團,
無恥無下限.....

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-18, 12:58 PM   #311
Sar8
The One

拿中產去抱團就真係....

不過都冇隊問佢價又

只係表弟加入有冇咁樂觀...

舊 07-03-18, 02:24 PM   #312
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
拿中產去抱團就真係....

不過都冇隊問佢價又

只係表弟加入有冇咁樂觀...
都正常,傷左成大半季,本身個性問題都出哂名,
大家都稍為觀望狀態無甘主動係意料之中,但唔代表無市,
除左想抱團之外真係無咩借口甘樣嚟作賤自己同個市

我的雜談小屋
舊 07-03-18, 05:02 PM   #313
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
都正常,傷左成大半季,本身個性問題都出哂名,
大家都稍為觀望狀態無甘主動係意料之中,但唔代表無市,
除左想抱團之外真係無咩借口甘樣嚟作賤自己同個市
始終大傷可能打得半季, 仲要唔平搞到無球隊敢摶... 點諗到表弟連中產約都殺
咁就比勇冷手執(ry
不過表弟都係簽一年者, 都係騎牛搵馬同表現下自己話比人聽佢傷完仲打得, 摶後年有隊比張大約佢者

湖人d trade真係睇唔透... 個roster真係說不出的奇怪...

PG竟然留okc... 未清得走Melo同唔換教練的話我覺得okc明年都只會繼續1st round止步...
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-18, 05:38 PM   #314
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
湖人d trade真係睇唔透... 個roster真係說不出的奇怪...

PG竟然留okc... 未清得走Melo同唔換教練的話我覺得okc明年都只會繼續1st round止步...
怪就唔算好奇怪既,但致命在欠射手啫,
主力陣容都大概維持係LBJ、Rondo + Ball、Ingram三人運轉上,
估計會再trade吧,IT應該會再一次成為交易籌碼換個有外圍射術既番嚟

我的雜談小屋
舊 07-03-18, 06:29 PM   #315
Penny仔

究竟發生緊乜事......
不過老老實實我寧願要mcgee

勇士其實都賭很大,
因為勇士比果5m人工,要加埋luxury tax
如果季中復出仲唔知有冇時間夾
5號位簽一個星級球員,某程度上可能要放棄打5小...

不過勇士的確好識把握呢d機會
如果我係老表,與其同其他隊簽非頂薪短約
不如去勇士打一年洗底....
由手機版發出
舊 07-03-18, 08:17 PM   #316
Sar8
The One

nba最萬金油既KD同勇士一拍即合都要夾半年....

我真係懷疑表弟成效

舊 07-03-18, 08:49 PM   #317
Penny仔

唔只表弟, 我諗IT都未必收到offer
而家NBA個市係咁, 完新秀約果班最易賺大錢
相反簽完第二張長約果堆, 就冇乜offer

此篇文章於 07-03-18 09:34 PM 被 Penny仔 編輯。
舊 07-03-18, 09:17 PM   #318
搖搖
永遠的毛毛王子↓

M型資薪
早幾年食氣流簽大約果班就爽死

而家唔係最TOP果班比以前收少左

舊 07-04-18, 02:44 PM   #319
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
唔只表弟, 我諗IT都未必收到offer
而家NBA個市係咁, 完新秀約果班最易賺大錢
相反簽完第二張長約果堆, 就冇乜offer
IT真係有D難用...
諗落都無咩邊隊岩用
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-18, 07:42 PM   #320
Penny仔

今日D消息正常返D
Howard 5.3m 去wizards, 仲有老底簽Jeff Green
Tyreke Evans 12m 去Pacers
76ers 換左Wilson Chandler返黎
Avery Bradley 2yrs 25m 續約clippers, 咁Smart 應該都係咁上下價了

最後Jimmy Butler 因為不滿隊中年輕球員, 所以唔想續約
人地叫你返黎幫手教仔, 你就........
類似既事已經唔係第一次發生, JB堅唔適合做領袖
舊 07-04-18, 09:51 PM   #321
Sar8
The One

引用:
今日D消息正常返D
Howard 5.3m 去wizards, 仲有老底簽Jeff Green
Tyreke Evans 12m 去Pacers
76ers 換左Wilson Chandler返黎
Avery Bradley 2yrs 25m 續約clippers, 咁Smart 應該都係咁上下價了

最後Jimmy Butler 因為不滿隊中年輕球員, 所以唔想續約
人地叫你返黎幫手教仔, 你就........
類似既事已經唔係第一次發生, JB堅唔適合做領袖
下季巫師更衣室可能精彩過上場打

舊 07-06-18, 11:46 AM   #322
Sar8
The One

聰明:做乜塞隊唔報我價

舊 07-06-18, 01:55 PM   #323
Penny仔

等其實隊出價嘛
反正受限自由身

如果冇球隊出價,可能真係比6m約.....j
由手機版發出
舊 07-06-18, 04:46 PM   #324
Penny仔

Leonard果邊agent真係痴q左線

先唔講Leonard好返未,但你肯定Leonard而家仲在生?
由手機版發出

此篇文章於 07-06-18 05:23 PM 被 Penny仔 編輯。
舊 07-06-18, 05:08 PM   #325
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
Leonard果邊agent真係痴q左線

先唔講Leonard好似未,但你肯定Leonard而家仲在生?
由手機版發出
越掘越臭,而家原agent仲要同佢團隊打官司追commission,
到底Kawhi想點?

我的雜談小屋

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 42 - 2017 NBA WORLD CHAMPION - GOLDEN STATE WARRIORS 阿聰 體育版 996 05-14-18 07:18 AM
NBA 討論區 VOL. 40 - CLOSED 阿聰 體育版 1001 11-05-16 12:48 PM
NBA 討論區 VOL. 39 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 05-11-16 10:31 AM
NBA 討論區 VOL. 35 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 02-08-14 01:09 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 07:15 PM

手機版 | APP版