Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-21-18, 07:44 PM   #251
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: POISON 查看文章
件俄佬仲落得場架咩? 張約仲要有兩年
你話剩一年簽黎清人都算,DH剩一年你唔用擺係度都係一年咋
除非你用佢換到大帝降臨
Lakers表示Mitch Kupchak可否幫手食埋Deng
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-18, 07:19 AM   #252
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
https://twitter.com/ChrisBHaynes/sta...59962569482240

Dwight Howard and Brooklyn will negotiate a buyout to enter free-agency,
league sources tell ESPN.

笑左
籃網唔好咩, 有豪豪又可以打快樂籃球

舊 06-22-18, 07:40 AM   #253
搖搖
永遠的毛毛王子↓

NBA 討論區 VOL. 43

Ayton狀元不意外

鷹隊(3)同小牛(5)換籤
鷹揀Doncic(3), 小牛揀trae Young(5)

小牛執個C番黎就建隊完成

連騎士都唔揀MPJ
睇黎個個都對佢傷勢好疑慮...

完整名單
http://sports.abs-cbn.com/nba/news/2...ba-draft-43321

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

此篇文章於 06-22-18 01:15 PM 被 搖搖 編輯。
搖搖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-18, 02:35 PM   #254
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 搖搖 查看文章
https://twitter.com/ChrisBHaynes/sta...59962569482240

Dwight Howard and Brooklyn will negotiate a buyout to enter free-agency,
league sources tell ESPN.

笑左
籃網唔好咩, 有豪豪又可以打快樂籃球
唔係又想抱團攞champ吓嘛?當年LA既教訓仲未夠深刻?

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-18, 04:01 PM   #255
搖搖
永遠的毛毛王子↓

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章

似係啦,但有錢比佢又打得下既隊唔多

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 06-22-18, 04:27 PM   #256
Penny仔

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
留比獨行俠算啦....專收過氣
獨行俠有Luka Doncic同dennis smith 相當唔錯啦
睇下PF位駛唔駛追表弟

騎士揀Sexton都OK啦,
假設LBJ唔走, 可以Hill+sexton咁擺
試下用Clarkson做籌碼睇下換唔換到隻5號位

此篇文章於 06-22-18 04:35 PM 被 Penny仔 編輯。
舊 06-23-18, 02:27 AM   #257
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Penny仔 查看文章
留比獨行俠算啦....專收過氣
獨行俠有Luka Doncic同dennis smith 相當唔錯啦
睇下PF位駛唔駛追表弟

騎士揀Sexton都OK啦,
假設LBJ唔走, 可以Hill+sexton咁擺
試下用Clarkson做籌碼睇下換唔換到隻5號位
但有傳CAV 仲係想追K.WALKER

舊 06-26-18, 10:57 AM   #258
搖搖
永遠的毛毛王子↓

終於頒例行賽啲獎

無乜驚喜

舊 06-27-18, 07:26 AM   #259
搖搖
永遠的毛毛王子↓

https://twitter.com/wojespn/status/1...814589953?s=21
小河交易去巫師換Gortat老豆落台先兆?

咁睇DAJ都大機會走
唔通小牛又....

此篇文章於 06-27-18 07:31 AM 被 搖搖 編輯。
舊 06-27-18, 07:53 AM   #260
Penny仔

咁樣.........我又覺得河仔好用D喎
舊 06-27-18, 08:56 AM   #261
搖搖
永遠的毛毛王子↓

NBA 討論區 VOL. 43

小河話哂都浪費左CP3幾年青春練出黎
不過清埋佢老豆的話都抵既

此篇文章於 06-27-18 09:00 AM 被 搖搖 編輯。
舊 06-27-18, 10:58 AM   #262
Penny仔

但佢老豆應該可以留低(之前消息)
當然傳DAJ會trade,但Gortat冇乜用老實

咁clippers可能開始入重建mode
由手機版發出
舊 06-27-18, 09:24 PM   #263
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
https://www.youtube.com/watch?v=q9KF-qJVmo0

我頂你PG都要黎個轉會三部曲.......
係咪要同佢講你咁廢無人想知你轉去邊呀

舊 06-28-18, 08:03 AM   #264
Penny仔

WOJ 好似不斷比壓力, 去促成Leonard去lakers
先話PG 傾向留OKC
然後再話如果冇Leonard, LBJ就唔去Lakers
之後再來一則Leonard唔會再返去Spurs locker room

不過我覺得Spurs咪更加唔會換囉
一換即係促成同岸另一隊巨頭隊誕生,
普通球隊就可能唔理,但Spurs都算係冠軍級球隊,
我覺得佢寧願攬炒都唔會換
舊 06-28-18, 08:12 AM   #265
搖搖
永遠的毛毛王子↓

玩到咁咪擺佢一年自己走囉
此風不可長
btw KL咁玩野馬刺人工是咪要照比

舊 06-28-18, 10:19 AM   #266
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
而家D全能小前峰都係一擔擔

舊 06-28-18, 11:13 AM   #267
Penny仔

引用:
作者: Sar8 查看文章
而家D全能小前峰都係一擔擔

馬刺連續2季都出問題(LMA, Leonard), 由此可見Duncan非常重要
走左之後即刻出問題
舊 06-28-18, 03:50 PM   #268
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
傳緊LAKERS用 Randle, Ingram, Kuzma 同 Hart 換 KL
唔知真定假

咁換湖人仲有咩貨可以打正選
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-18, 04:09 PM   #269
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
作者: Penny仔 查看文章
WOJ 好似不斷比壓力, 去促成Leonard去lakers
先話PG 傾向留OKC
然後再話如果冇Leonard, LBJ就唔去Lakers
之後再來一則Leonard唔會再返去Spurs locker room

不過我覺得Spurs咪更加唔會換囉
一換即係促成同岸另一隊巨頭隊誕生,
普通球隊就可能唔理,但Spurs都算係冠軍級球隊,
我覺得佢寧願攬炒都唔會換
吹到甘大對大家無咩好處,
甘既氣氛下做trade一定俾人趁火打劫,
更何況Spurs就算無左Leonard都仲係有實力既班底,
Spurs個管理層更加唔係傻的,無必要全力配合你Leonard既內心戲

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
傳緊LAKERS用 Randle, Ingram, Kuzma 同 Hart 換 KL
唔知真定假

咁換湖人仲有咩貨可以打正選
求其搵幾件2打6上嚟頂住個位我相信LAL佢做得出,
而家速食文化之下集星先係首要任務,
球隊完整性同未來藍圖都係副產品

我的雜談小屋

此篇文章於 06-28-18 04:13 PM 被 HEAD_HUNTER 編輯。
舊 06-29-18, 12:05 AM   #270
Penny仔

其實而家呢一刻,冇人肯定Leonard 係咪100%健康
付出太多asset 去換有D唔理智

當然Boston大可用Brown+Smart(簽約後)+加多個pick去換
就算搏輸左都唔係咁傷, 但Lakers就唔同講法...

Spurs果邊應該接受現實了
況且既然Leonard冇能力做大佬, 咁亦唔再非留不可
舊 06-29-18, 06:40 AM   #271
搖搖
永遠的毛毛王子↓

湖人首要都係LBJ同PG
搞掂尼兩個自然會有人吸引到過黎
KL反而唔太急

除非詹皇過去既前提係有KL啫...

舊 06-29-18, 10:13 AM   #272
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
三個D轉會一環扣一環
太精彩了

舊 06-29-18, 12:01 PM   #273
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
作者: Sar8 查看文章
三個D轉會一環扣一環
太精彩了
好睇過今年final多多聲 (呃.....除左Game 1)

我的雜談小屋
舊 06-29-18, 06:39 PM   #274
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
PG show part2 : I love LA ###

舊 06-30-18, 03:01 AM   #275
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 42 - 2017 NBA WORLD CHAMPION - GOLDEN STATE WARRIORS 阿聰 體育版 996 05-14-18 07:18 AM
NBA 討論區 VOL. 40 - CLOSED 阿聰 體育版 1001 11-05-16 12:48 PM
NBA 討論區 VOL. 39 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 05-11-16 10:31 AM
NBA 討論區 VOL. 35 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 02-08-14 01:09 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 05:18 PM

手機版 | APP版