Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-09-18, 08:58 PM   #226
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: 搖搖 查看文章
詹皇唔降薪都無咩好選擇
火箭要續cp3就食唔起
湖人就算比佢拉埋PG過黎都唔似會挑戰到勇士/火箭住

76人天賦或者夠, 不過始終太多新仔...
出年都34, 想再奪冠其實等唔到幾多年

下季東岸仲要打番健康既賽隊
其實我有諗過....火箭唔續CP3
改簽阿占
耐戰力阿占一定強D
配返原本火箭班射手,基石做返以前Irving角色
入面仲有隻Capela
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-18, 09:09 PM   #227
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
引用:
作者: Penny仔 查看文章
其實我有諗過....火箭唔續CP3
改簽阿占
耐戰力阿占一定強D
配返原本火箭班射手,基石做返以前Irving角色
入面仲有隻Capela
我想像唔到LBJ會比Harden做大佬既畫面

Capela份約好似係受限自由球員
如果有球隊玩野(太陽傳過) 出頂薪火箭應該跟唔到

舊 06-09-18, 09:16 PM   #228
Penny仔

引用:
我想像唔到LBJ會比Harden做大佬既畫面

Capela份約好似係受限自由球員
如果有球隊玩野(太陽傳過) 出頂薪火箭應該跟唔到
Harden 都Hea底, 黎到就阿占話事架喇
不過火箭個GM就唔會聽阿占話

Suns而家會pick 中鋒, 應該唔搞Capela
睇下古班會唔會又用七傷拳, 當年明搞火箭
硬食Parsons條契弟...

其實76ers 機會都唔細
76ers炒左GM, 有機會請David Griffin....即係阿占自己人啦XD

此篇文章於 06-09-18 09:18 PM 被 Penny仔 編輯。
舊 06-09-18, 09:23 PM   #229
搖搖
永遠的毛毛王子↓

引用:
Harden 都Hea底, 黎到就阿占話事架喇
不過火箭個GM就唔會聽阿占話

Suns而家會pick 中鋒, 應該唔搞Capela
睇下古班會唔會又用七傷拳, 當年明搞火箭
硬食Parsons條契弟...

其實76ers 機會都唔細
76ers炒左GM, 有機會請Daivd Griffin....即係阿占自己人啦XD
而且仲有 D'Antoni...詹皇體系是不需要教練的

小牛都有機會玩野, 錢大把但又無人肯黎.......
尼幾年淨係執埋d溢價貨

個人最唔想見佢去76人, 西門同twitter帝我真係幾睇好
詹皇去左唔知會唔會影響到佢兩個成長

舊 06-09-18, 11:27 PM   #230
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
Offseason好睇過final

舊 06-10-18, 02:53 PM   #231
Penny仔

Nick Young 已經痴Q左線.....
舊 06-10-18, 06:56 PM   #232
搖搖
永遠的毛毛王子↓

佢幾時正常過?

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 06-13-18, 10:35 PM   #233
Sar8
The One

勇士皇朝就快解體,green要搏頂薪

舊 06-14-18, 05:46 AM   #234
搖搖
永遠的毛毛王子↓

兩年後既事...

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 06-14-18, 07:54 PM   #235
Penny仔

KT同green點都冇可能今年簽架喇,今年簽拎小咁多
其實除左KD之外,
上年話收小d果班,最後都冇收小到....ai 仲要加左人工
同埋而家講緊幾百萬, 甚至一千萬
對我地黎講就純粹數字, 但佢地就真係可以落袋...唔係咁容易放棄
除非你好似KD咁有錢, 收小成千萬都仲排全球第5

但講返個市
KT反而會有球隊offer max.
但老實Green就未必了
你睇佢打奥運表現冇咁sharp,就知佢攻防影響力唔可以即插即用
不過我相信Klay會願意收小幾百萬

此篇文章於 06-14-18 08:57 PM 被 Penny仔 編輯。
舊 06-14-18, 09:00 PM   #236
搖搖
永遠的毛毛王子↓

KT尼D頂級3D去到邊都岩用, 要佢做一哥未必好
但副手絕對稱職
係好在個人意願似係想留隊多過走

GREEN就尷尬
尼兩年D進攻退化得好明顯...

不過都係睇KD會唔會續長約
長的話下年只能2揀1
累計豪華稅果條數都好甘下.....

不如KD簽多次1+1下屇3連霸之後走啦

舊 06-14-18, 09:08 PM   #237
Penny仔

引用:
KT尼D頂級3D去到邊都岩用, 要佢做一哥未必好
但副手絕對稱職
係好在個人意願似係想留隊多過走

GREEN就尷尬
尼兩年D進攻退化得好明顯...

不過都係睇KD會唔會續長約
長的話下年只能2揀1
累計豪華稅果條數都好甘下.....

不如KD簽多次1+1下屇3連霸之後走啦
作為勇粉, 我都覺得佢贏夠就走啦....
今年我估佢都係1+1, 簽30M一年

KT願意收小幾百, 都講緊起碼要25M一年啦
Green進攻跌因為KD 黎左, 加上佢本身才華並不在於取分
不過2年後佢30歲, 以佢身高...未必Keep到而家效率

此篇文章於 06-14-18 09:11 PM 被 Penny仔 編輯。
舊 06-14-18, 10:15 PM   #238
Sar8
The One

希望splash bros可以一路打落去

舊 06-15-18, 10:02 AM   #239
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: Sar8 查看文章
希望splash bros可以一路打落去
+1

不過論在勇士SYSTEM入面既重要性, Green係高過KT
5小陣既時候真係靠佢守住入面同協防
Green仲可以策動攻勢

不過我都好懷疑究竟出面有冇隊會高薪要大口綠

引用:
作為勇粉, 我都覺得佢贏夠就走啦....
今年我估佢都係1+1, 簽30M一年

KT願意收小幾百, 都講緊起碼要25M一年啦
Green進攻跌因為KD 黎左, 加上佢本身才華並不在於取分
不過2年後佢30歲, 以佢身高...未必Keep到而家效率
我都估KD過兩年會走, 但走去邊? 一日WB都仲係到佢應該都唔會番okc

佢既打法應該30歲都唔成問題既
今年進攻數據雖然差左但好似多左少少中距離wide open既跳投,
如果準d對勇士應該好大幫助, 唔使再比人無視放射
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-18, 03:09 AM   #240
搖搖
永遠的毛毛王子↓

KL靜左排終於有消息,傳佢同馬刺反面,想去湖人
不過本人繼續沈默

舊 06-16-18, 08:14 AM   #241
Penny仔

引用:
KL靜左排終於有消息,傳佢同馬刺反面,想去湖人
不過本人繼續沈默

佢同波波仲未見臉

睇黎leonard個叔叔好想佢離開馬刺
由手機版發出

此篇文章於 06-16-18 08:17 AM 被 Penny仔 編輯。
舊 06-16-18, 09:55 AM   #242
搖搖
永遠的毛毛王子↓

NBA 討論區 VOL. 43

引用:
佢同波波仲未見臉

睇黎leonard個叔叔好想佢離開馬刺

由手機版發出

係馬刺場外收益賺少好多
我估Jordan brand份約係導火線

開頭覺得KL到而家都唔出聲幾影響形象
不過好似KD咁去左勇士就唔再扮乖仔
啲野依然賣得

形象尼啲野似乎無咩所謂

此篇文章於 06-16-18 10:01 AM 被 搖搖 編輯。
搖搖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-18, 12:59 PM   #243
Penny仔

呢單野如果咁發展落去, 對Leonard黎講係幾大污點
榮叔舊年起碼有同老闆直接表達過話要走

而家Leonard陣形一直單方面發放消息,完全拒絕溝通
你自由身唔緊要, 但問題係leonard仍然有約

我覺得點都好, Leonard至小應該同波波傾一次先
如果連傾唔都肯咁就唔妥當啦
雖然我覺得leonard陣形極力避免呢件事發生
舊 06-16-18, 04:24 PM   #244
Sar8
The One

當年TD都爭D去magic
但TD當年仲肯同人傾....

舊 06-16-18, 06:20 PM   #245
搖搖
永遠的毛毛王子↓

KL應該想傾,但佢舅父(? 唔比

而家睇啲消息係本來約好左過兩日傾
突然佢個團隊同馬刺職員講trade me
跳過左popo

詭異在成件事本人完全無表態...

不過佢就算點黑都大把球隊等住搶
實力就擺係度

湖人應該仲J緊LBJ+KL+?

舊 06-20-18, 10:14 AM   #246
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:

湖人應該仲J緊LBJ+KL+?

係LBJ + KL + PG

舊 06-20-18, 07:16 PM   #247
Penny仔

總算正式見面了
會面後冇消息就係好消息

至起碼冇即時談判破裂嘛.....
由手機版發出
舊 06-21-18, 06:01 AM   #248
搖搖
永遠的毛毛王子↓

wow 黃鋒將Howard交易去藍網換簽同爛約
睇個勢想重建
咁Walker都有機會走

舊 06-21-18, 08:17 AM   #249
Penny仔

引用:
wow 黃鋒將Howard交易去藍網換簽同爛約
睇個勢想重建
咁Walker都有機會走

究竟Mitch Kupchak 有幾憎Howard/有幾愛Timofey Mozgov........
舊 06-21-18, 06:10 PM   #250
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
究竟Mitch Kupchak 有幾憎Howard/有幾愛Timofey Mozgov........
件俄佬仲落得場架咩? 張約仲要有兩年
你話剩一年簽黎清人都算,DH剩一年你唔用擺係度都係一年咋
除非你用佢換到大帝降臨

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 42 - 2017 NBA WORLD CHAMPION - GOLDEN STATE WARRIORS 阿聰 體育版 996 05-14-18 07:18 AM
NBA 討論區 VOL. 40 - CLOSED 阿聰 體育版 1001 11-05-16 12:48 PM
NBA 討論區 VOL. 39 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 05-11-16 10:31 AM
NBA 討論區 VOL. 35 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 02-08-14 01:09 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 03:21 PM

手機版 | APP版