Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-18-19, 01:18 PM   #4226
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: X&Y 查看文章
咁舊TEGRA X1 個bootloader exploit點都要攪, 順便轉製程都好正常
之前外國有人提過老任一開始同Nvidia 簽約買嗰批tegraX1 喺今年年中去晒
可能老任順便採用改良版...

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 01:21 PM   #4227
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: N0T51B 查看文章
之前外國有人提過老任一開始同Nvidia 簽約買嗰批tegraX1 喺今年年中去晒
可能老任都中咗伏,估唔到會搞到咁食電
依家哩部改良版先係真正嘅無印
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 01:41 PM   #4228
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
2017年已經講過會轉用tegraX1改良版

引用:
作者: 野良猫 查看文章
當年老任其實冇乜既選擇
如果當時用高通/AMD會更慘
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 02:12 PM   #4229
N0T51B
Game Master
非中國藉

Nintendo Switch ID6353-4652-6032
引用:
我又覺得係老任改變方針喎
一開始用tegra x1 減少成本,順便幫nvidia去舊貨
之後好似手機咁一路慢慢改良

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
舊 07-18-19, 03:03 PM   #4230
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: wsx360 查看文章

當年老任其實冇乜既選擇
如果當時用高通/AMD會更慘

係啦真係伏都係硬食
唔買現成Solution
搵人幫你設計,都要個Cost
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 04:41 PM   #4231
andystock
Junior Member

註冊日期: Apr 2012
師兄們,出NSL,會否是重製GC,Wii,Wii U的單機3D孖寶的先兆?對於只玩過nds,3ds的,期待已久了.
而且當年未出世的,現在都10歲以上,都係時候孕育新fans階梯了吧??
希望估中,係就必買NSL了
andystock 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-19, 05:29 PM   #4232
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: andystock 查看文章
師兄們,出NSL,會否是重製GC,Wii,Wii U的單機3D孖寶的先兆?對於只玩過nds,3ds的,期待已久了.
而且當年未出世的,現在都10歲以上,都係時候孕育新fans階梯了吧??
希望估中,係就必買NSL了
點解你會有呢個想法
我覺得除咗將wii u嘅出多次唔好浪費之外,其實老任自家嘅都好少翻炒
有都會Remake(好似mario 64DS,pokemon嘅重制版咁)

其實GC果隻噴水mario我一直都好想玩,係就好

此篇文章於 07-18-19 05:32 PM 被 iu fu pig 編輯。
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 11:49 AM   #4233
charcsc2000
J神哥

Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
唔係整,係即時換隻翻新掣你
ok喎,但180好似買過隻咁
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 11:51 AM   #4234
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Kain 查看文章
人人都等PRO,無人買
點知可能呢部就係PRO
真心pro版沒咩意思,想學n3ds咁出pro版專用game?
如果出pro版隨時得tv mode,咁不如玩返ps4
舊 07-19-19, 12:27 PM   #4235
rictws
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2013
Wii U IDrictws
PSN  IDric_tws
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
真心pro版沒咩意思,想學n3ds咁出pro版專用game?
如果出pro版隨時得tv mode,咁不如玩返ps4
如果PRO 版MON 用咗好似SAMSUNG 手機嘅AMOLED ,再加大電量,手提MODE 同 TV MODE 都出到一樣嘅FPS,就一定會買多部
rictws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 02:21 PM   #4236
N0T51B
Game Master
非中國藉

奇怪
今年下半年推出兩款新型號
但係12月最關鍵月份竟然一隻自家作都無?

舊 07-19-19, 03:37 PM   #4237
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
奇怪
今年下半年推出兩款新型號
但係12月最關鍵月份竟然一隻自家作都無?
係WOR
老任好似最近做唔到一月一大作
雖然7月有風花雪月
8月就ASTRAL CHAIN (唔係老任出, 但獨佔)
9月有織夢島
10月尾有LUIGI 3
11月中有比卡超
12月會唔會出到Prime 4呢
mouseccy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 04:42 PM   #4238
[X-MEN]
Insane Gamer

引用:
作者: mouseccy 查看文章
係WOR
雖然7月有風花雪月
9月有織夢島
11月中有比卡超
搞笑?去到12月Prime 4個開發時間都仲未夠一年,先得嗰11個月唔洗諗都知冇可能,最快都要2021啦.
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 05:21 PM   #4239
野良猫
肥倫

未有正式日期
冬季會有瑪叔藍鼠奧運會
舊 07-19-19, 05:21 PM   #4240
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: mouseccy 查看文章
係WOR
雖然7月有風花雪月
9月有織夢島
11月中有比卡超
佢AnimalCrossing都排到下年3月了
中間兩個月傳統淡季,有野係驚喜,無野係道理
由手機版發出

此篇文章於 07-19-19 05:53 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 05:44 PM   #4241
野良猫
肥倫

除咗以上嗰啲

8月仲有鬼哭國
9月仲有DXM MH版機人(個人仲有鍊金術士、蒼鋼X、DQ、某隻RPG嘅HD版,唔記得咩名XD)

哩個聖誕清得哂哩堆GAME先算啦
仲未計罪大嗰邊隻P5R同埋其他GAME

根本往下哩幾個月仲忙過番工
舊 07-19-19, 05:54 PM   #4242
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
未有正式日期
冬季會有瑪叔藍鼠奧運會
都係11月
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 05:58 PM   #4243
野良猫
肥倫

引用:
作者: leungky1 查看文章
都係11月
由手機版發出
噢,賣吉
舊 07-19-19, 07:57 PM   #4244
iu fu pig
塵埃...

12月老任知大家要時間清game
比卡超11月中出,玩一個月玩唔玩得哂架⋯⋯
12月-3月的確暫時未有乜發表

不過7-11月我都比佢排爆咗購買list了
仲有幾隻要時間煲嘅遊戲(牧場/PM/DQ)
由手機版發出
舊 07-19-19, 08:00 PM   #4245
野良猫
肥倫

引用:
作者: iu fu pig 查看文章

由手機版發出
牧場我唔建議買

要玩牧場玩星露谷仲好
舊 07-19-19, 08:25 PM   #4246
[X-MEN]
Insane Gamer

引用:
牧場我唔建議買

要玩牧場玩星露谷仲好
牧場佢應該講緊礦石鎮重製?礦石鎮好似係歷代牧場物語入面最多人識/最受歡迎嗰隻,照計唔會差過星露谷.
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 11:01 PM   #4247
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
作者: iu fu pig 查看文章

由手機版發出
過去十幾年老任揀排喺12月出全部都係年度最主打嘅
今年仲要出新型號谷銷售,但係12月連炒冷飯都唔出嚟頂檔我覺得奇怪
佢無乜理由最尾先知動森趕唔切
以老任咁謹慎嘅作風連一隻後備/小品都無?

此篇文章於 07-19-19 11:07 PM 被 N0T51B 編輯。
舊 07-20-19, 07:32 AM   #4248
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
牧場佢應該講緊礦石鎮重製?礦石鎮好似係歷代牧場物語入面最多人識/最受歡迎嗰隻,照計唔會差過星露谷.
其實叮噹個隻不差,係沒結婚者~
最大問題係勁貴

礦石鎮應該都會買,回憶~
舊 07-20-19, 10:16 AM   #4249
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://www.nintendo.com.hk/software/switch/#all

路易吉洋樓3

Nintendo

盒裝版/下載版

嘩 , 勁勁 突發公布發售日期。

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-19, 05:54 PM   #4250
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
無錯啊,喺回憶啊,想當年都玩咗好耐
叮噹有興趣,等佢可以平啲先玩
由手機版發出

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 06:03 AM

手機版 | APP版