Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 11-15-08, 07:34 AM   #126
cccc
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagsteplcy
fatburger............
我都試左 , 貴左d 同冇價錢相約的 OOO 咁抵食...........
一個 set o既份量唔係好夠..........
個包細左d, 件肉唔夠香 同 好似冇乜肉味..........

btw, 洋蔥圈 我覺得幾好食............
不過真係同樓上一樣 , 試一次就夠..........

「對於不喜歡的人,我沒有必要去討好他,不了解我的人,我也不必非要他了解我不可。」
「如果有標準答案的範本,請給我看看好嗎?我想先了解一下各位心目中期待的答案是甚麼。」

G KERO~~~~
專用 + 角 = 三倍速 !!!
cccc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-08, 10:31 AM   #127
Jonney
God of Gamer
フゥーハハハハ

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code3007 9047 8125
PSN  IDwills368
XBox Live Gamertagwills368
引用:
作者: Coquelicot 查看文章
屋企附近開左間加拿大式既漢堡包店
個包d汁好酸
但poutine(薯條落芝士焗再加燒汁)好好食
引用:
作者: Coquelicot 查看文章
引用:
作者: Yakumo Fujii 查看文章

想試呢間The Big Bite
fat burger 味價比太低...

monster burger個雙層都未試過
引用:
作者: Jonney 查看文章

呢兩個單層版

雙層版

英知を持つ者こそ、最も愚かであること。歴史からも読み取れる。
海に生ける魚は、陸の世界を知らない。彼らが英知を持てば、それもまた滅び逝く。
人間が光の速さを超えるのは、魚たちが陸で生活を始めるよりも滑稽。
これは抗える者たちに対する、神からの最後通告とも言えよう。
Jonney 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-08, 05:05 PM   #128
kelkaho
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2005
引用:
想試呢間The Big Bite
fat burger 味價比太低...

Big Bite 係我樓下,今個禮拜食左3次,hahaah~~

~4x per burger,可以轉set 有fries有野飲,多數揀Poutine set

推介洋蔥湯,係未食過洋蔥圈,其他小食都試過唔太特出

like chicken strips 有雞肉味,但係好似唔夠香料or 醃,爭左d野

有下午夜餐,$25-28,小食加野飲

仲有積分card,$50個印,每5個印有1樣野,但係唔知係每5個有定,只可以換一次

另外,丹拿道有間車行Dynasty,有間cafe都有burger 食,但係唔知幾時開幾時唔開,~35 per burger -_-有無人食過??

舊 12-02-08, 08:10 PM   #129
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Updated!

引用:
作者: Norm 查看文章
反老麥集團如下
KFC
burger king
triple O
Mos Burger
Freshness Burger
Shakem Buns
大家update下...
Monster Burger
WOW Burger

呢兩間都唔錯...wow就比較便宜d!

舊 12-02-08, 08:13 PM   #130
kircheis
Crazy Gamer

引用:
點樣食好呢 真係超厚!!!

舊 12-02-08, 08:32 PM   #131
Metatron
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
FatBurger完全係Triple O's價錢,M記質素
係個奶昔唔錯,不過好貴

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-08, 12:28 AM   #132
Jonney
フゥーハハハハ

引用:
作者: Metatron 查看文章
FatBurger完全係Triple O's價錢,M記質素
係個奶昔唔錯,不過好貴
/\

bk食了華堡,煙肉雙牛,燒雞
都係鐘意monster多d
但lunch都係bk就腳......

英知を持つ者こそ、最も愚かであること。歴史からも読み取れる。
海に生ける魚は、陸の世界を知らない。彼らが英知を持てば、それもまた滅び逝く。
人間が光の速さを超えるのは、魚たちが陸で生活を始めるよりも滑稽。
舊 12-03-08, 01:29 AM   #133
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:
作者: kelkaho 查看文章
Big Bite 係我樓下,今個禮拜食左3次,hahaah~~

~4x per burger,可以轉set 有fries有野飲,多數揀Poutine set

推介洋蔥湯,係未食過洋蔥圈,其他小食都試過唔太特出

like chicken strips 有雞肉味,但係好似唔夠香料or 醃,爭左d野

有下午夜餐,$25-28,小食加野飲

仲有積分card,$50個印,每5個印有1樣野,但係唔知係每5個有定,只可以換一次

另外,丹拿道有間車行Dynasty,有間cafe都有burger 食,但係唔知幾時開幾時唔開,~35 per burger -_-有無人食過??
容我插個咀
其實我都係附近番工~我番柯達二期
big bite個包其實幾大份(佢大份都好似係賣點黎)
另一賣點炭火燒就半好半壞,好在於燒於個扒有炭火香
壞在於佢燒得太乾,漢堡都無晒肉汁

舊 12-03-08, 12:50 PM   #134
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
話說灣仔BK開張, 走去試下呢間...
先唔評論好唔好食...
D STAFF聽唔明英文 = =
如果只講數字先OK = =
MY GOD
仲要講數字, 佢都可以出錯單 Orz
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-08, 12:54 PM   #135
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: irismong 查看文章
先唔評論好唔好食...
MY GOD
BK is Burger King?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-08, 02:18 PM   #136
IamO
無聊人一號

Big Bite 好好食\/
叫左big bite set (Poutine)
再加雞翼
2個人食,都好飽

舊 12-03-08, 02:27 PM   #137
issoccer
Game Master

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDissoccer
XBox Live Gamertagissoccer
Mos Burger
Freshness Burger

呢兩間我都覺得ok~~~

舊 12-03-08, 03:07 PM   #138
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: ahleung 查看文章
BK is Burger King?
YUP = =
我果下 o 哂
plus, 果日係有好多外國人食 = ="
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-08, 01:25 PM   #139
Ryokoryoko
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
The burger I like the most is from The Press Room.

Apart from that:

Triple O - I don't like their sauce. One of my friends said it's tasteless. My other friends love it.

Mos Burger - The rice burger is cute.

Fresh Burger, Burger King, McDonald - Nothing special。

Shake'em Buns - I would rather go other places, including McDonald. To me, it's totally over priced.

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-08, 09:49 PM   #140
kelkaho

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 哥薩克 查看文章
容我插個咀
其實我都係附近番工~我番柯達二期
big bite個包其實幾大份(佢大份都好似係賣點黎)
另一賣點炭火燒就半好半壞,好在於燒於個扒有炭火香
壞在於佢燒得太乾,漢堡都無晒肉汁
其實我覺得食落個感覺同其他burger 店唔同,應該係落左芥辣,幾特別,其他soso la~~

雞亦個staff推介自殺辣,又唔係好辣,同埋除左辣椒仔d味,無其他味......

舊 12-05-08, 12:11 AM   #141
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: irismong 查看文章
先唔評論好唔好食...
MY GOD
但係佢o地聽得明"蛋黃醬"(我成日都唔記得佢個英文=_=")
我地tst同埋機場入面食
講"蛋黃醬"無人聽得明
要講"沙律醬"先比到o的"蛋黃醬"我

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-08, 03:38 AM   #142
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
MK個BK就嚟開喇

舊 12-21-08, 05:06 PM   #143
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
琴日食左fatburger...可以話係近期最差既一間,什至比m記更差...個包細就唔在講,仲要唔係好夠熱.....佢個mike shake係搞唔勻既...20蚊飲杯咁難飲既milkshake真係,,.....個雞翼可以話係我食過最難食既雞翼...20蚊得三隻?!are u kidding?load of rubbish....

舊 12-23-08, 06:17 PM   #144
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
my 包 list

星街Shake'em Buns > Triple O > 灣仔 Shake'em Buns > 炮台山BK > 灣仔 BK >> 灣仔 Fat Burger > M記 > KFC

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-08, 06:23 PM   #145
Jonney
フゥーハハハハ

引用:
作者: Rabbidas 查看文章
my 包 list

星街Shake'em Buns > Triple O > 灣仔 Shake'em Buns > 炮台山BK > 灣仔 BK >> 灣仔 Fat Burger > M記 > KFC
KFC
佢個獨孤巴辣雞堡真係經典地雷

WOW 同 Monster 雖然唔夠Shake'em Buns掂, 但價錢平一半又真係啱我這些窮鬼

舊 01-06-09, 02:24 PM   #146
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
FATBURGER唔差喎…可能要睇你係邊度食卦。

週六早上同屋企人搭船去左澳門玩…
中午就係酒店入面foodcourt食
我係間FB買左個DOUBLE FATBURGER加CHEESE、MILKSHAKE同ONION RING
埋單…$106

個包大細比香港MOS的大少少,但果兩塊肉夠厚、又煎得好好~非常JUICY!
亦因為唔為意有咁多肉汁,我件衫比堆汁(唔係D,係堆,咁你知有幾JUICY…)整污糟左一片
之後小心咁食,但仍然見到每咬一口、張包裝紙的底又會多左D汁出現,要不斷放汁上張紙巾…
食完個包果陣,睇番張紙巾,已經濕晒
但味道的確唔錯的

之後食個ONION RING,即時俾到我以前BK ONION RING的感覺,讚

個MILKSHAKE又係非常香滑…但無飲晒。
因為怕跟店名一樣,飲晒個杯野真係會好FAT,而且個包又係非常HEAVY的…

所以FATBURGER,試過一次就真係夠了

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>

此篇文章於 01-06-09 02:41 PM 被 Irwin 編輯。
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-09, 05:06 PM   #147
Eking

註冊日期: Feb 2006
灣仔 Shake'em Buns 係邊 ?

舊 01-07-09, 12:29 AM   #148
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
油麻地間BK
d菜ar其他料都好新鮮 但係塊漢堡扒冇咩特別食唔到大家講既juicy
不過入面個黑絲姐姐就幾正,正過個包

舊 01-07-09, 01:07 AM   #149
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: williamsiusuper 查看文章
油麻地間BK
d菜ar其他料都好新鮮 但係塊漢堡扒冇咩特別食唔到大家講既juicy
不過入面個黑絲姐姐就幾正,正過個包
漢堡女神
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-09, 02:28 AM   #150
那個人
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: Eking 查看文章
灣仔 Shake'em Buns 係邊 ?
船街

原來灣仔近海皮都開多左間triple o's
但係可能去金鐘仲近d
那個人 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:41 AM

手機版 | APP版