Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-05-13, 08:40 PM   #801
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
我覺得有得上網訂已經係天大喜訊,已經預左要食3隻game加一個額外手制

希望唔駛一定要食埋隻CAM
唔知會唔會衰到買手制版強制要你買FIFA 2014 / 2K14 (因為唯一有得雙打Games)

個CAM先係我最concern
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-13, 09:11 PM   #802
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
11-7個event都打咗比我了
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-13, 09:36 PM   #803
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
…我電話、email乜都冇…

舊 11-05-13, 10:04 PM   #804
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
唔知會唔會衰到買手制版強制要你買FIFA 2014 / 2K14 (因為唯一有得雙打Games)

個CAM先係我最concern
我都好怕要跟個CAM,部野你送比我都無用,我係房打,根本無地方用

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-13, 11:01 PM   #805
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
打來有無來電顯示?死啦有個私人號碼無接……
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-13, 11:18 PM   #806
andychan26675
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2012
我都想知......
andychan26675 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-13, 11:34 PM   #807
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
PSV新UPDATE,新增連動PS4功能
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-13, 11:34 PM   #808
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
台灣己經可以落Order, 不過......
http://store.sony.com.tw/is-bin/INTE...oryName=ps-ps3

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-13, 11:41 PM   #809
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
PSV UPDATE完,有2個選項
第一個係PSV當PS4手掣
另一個係PS4 GAME支援第2螢幕時輸出落PSV,即係WiiU?
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-13, 11:53 PM   #810
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
查實500GB真係唔多夠,出左真係要換1TB (or 2TB)

舊 11-06-13, 12:08 AM   #811
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
希望HK$3280買到

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 12:26 AM   #812
wailala19
Insane Gamer
=. ="

註冊日期: Oct 2011
PSN  IDAhhh567
訂到先算la....實唔夠人爭
wailala19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 12:38 AM   #813
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: wailala19 查看文章
訂到先算la....實唔夠人爭
成功需苦幹............

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 12:49 AM   #814
wailala19
Insane Gamer
=. ="

註冊日期: Oct 2011
PSN  IDAhhh567
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
成功需苦幹............
最慘苦幹完都買唔到or要食炒價呢
wailala19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 12:58 AM   #815
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: Akira 明 查看文章
打來有無來電顯示?死啦有個私人號碼無接……
引用:
作者: andychan26675 查看文章
我都想知......
係無Caller ID

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 01:28 AM   #816
Akira 明
Game Master

Nintendo Switch ID5966-9891-3387
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
係無Caller ID
不過都應該辦公時間打來啩?個來電都好夜吓
唔會只打個電話咁兒戲啩?應該有埋E MAIL吖?
希望係諗多咗啦
舊 11-06-13, 01:32 AM   #817
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: Akira 明 查看文章
不過都應該辦公時間打來啩?個來電都好夜吓
唔會只打個電話咁兒戲啩?應該有埋E MAIL吖?
希望係諗多咗啦
我收到Call時係18:32
email 16點果時已經收左

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 01:39 AM   #818
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
NEED FOR SPEED 大家點睇? 因為米國有BUY TWO GET ONE FREE , 咁我揀左KILLZONE 同KNACK , 仲有隻唔知揀乜好 , 咁啱呢隻變首發 , CHING們有無意見可以參考吓 .THX
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 02:05 AM   #819
Akira 明
Game Master

引用:
作者: 草薙さん 查看文章
我收到Call時係18:32
email 16點果時已經收左
THX告知

講返價錢,如果跟返台幣咁計,約HK $3500(同捆$3800)
算唔算合理?
不過台灣D同捆GAME得KILLZONE係PS4 ONLY
希望香港多D PS4 ONLY既同捆揀

PS4個PSN好似改良好多野,不過我最想佢可以改PSN ID
俾錢都願
舊 11-06-13, 02:37 AM   #820
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
http://gnn.gamer.com.tw/5/88095.html

台灣索尼電腦娛樂(SCET)今(5)日下午在台北誠品信義展演中心舉辦「PlayStation Press Conference」,會中正式宣布次世代主機 PlayStation 4(PS4)將於 12 月 18 日在台灣推出,價格 12980 元。

PS4 預定在台推出標準版與 PlayStation 攝影機同梱版兩種包裝,另外還預定推出與《殺戮地帶:闇影墮落(Killzone: Shadow Fall)》等遊戲同梱的包裝,詳見後續報導。

目前所公布的 PS4 全球各地區發售日與售價資訊如下(以標準版為主):

北美:2013 年 11 月 15 日,399.99 美元(約 11770 元)
歐洲:2013 年 11 月 29 日,399.99 歐元 / 349.99 英鎊(約 15880 元 / 16410 元)
台灣:2013 年 12 月 18 日,12980 元
日本:2014 年 2 月 22 日,41979 日圓(約 12520 元)
其實價錢果方面
用當地的物價指數計算
點解台灣可以賣得貴過美國同日本
400美元即係大約3120港元
點解有人要希望係3280, 或者問3500合唔合理?
我知大家買新機唔旨在果幾百蚊
但如果問我既話
我會話唔合理
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 03:13 AM   #821
Akira 明
Game Master

引用:
作者: 女裝少年 查看文章
其實價錢果方面
用當地的物價指數計算
但如果問我既話
我會話唔合理
,咁我又無諗過計埋物價指數
同參考埋其他國家咁詳細,只係見台灣都係亞洲區
又差唔多時間出用佢作參考而已...

或者應該換個問法,應該問同本身心水價有無出入,會唔會改變主意咁會好D
舊 11-06-13, 03:57 AM   #822
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
其實價錢果方面
用當地的物價指數計算
但如果問我既話
我會話唔合理

你自己係香港買野沒計稅,人地唔係~
美國有D洲收成8-10%稅

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 05:28 AM   #823
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
你自己係香港買野沒計稅,人地唔係~
美國有D洲收成8-10%稅
冇錯,台灣抽稅也好勁

舊 11-06-13, 07:21 AM   #824
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 八仙果 查看文章
官方有個 Ultimate FAQ (US),很多答案已有,
有興趣可以看看,當然 US 的資料可能同其他國家的有分別:

http://blog.us.playstation.com/2013/...north-america/
由於佢太詳盡,我又無打算即出即買,無睇晒。
但之前睇過相關報導,有幾點我覺得佢大方得嚟又幾毒的。

有D我自己宜家幾鐘意的XBOX 360收費會員功能,係PS4免費會員都可以用到的。
雖然同樣只有收費會員先可以ONLINE同其他人一齊打機,
但估唔到Party (cross game voice chat)係免費,
係XBOX 360免費會員都只可以1對1咁voice chat,
佢免費會員都可以開Party(8人?)voice chat,
我諗到的情況就係日後會有更多"群眾壓力",
拉未買某ONLINE大作的朋友入嚟,
洗腦式要求對方盡快買GAME一齊玩…
有時有D GAME都係因為有一班人激讚推介下買的,
又會因為某舖突然減價一齊買某一款舊作玩,
同樣FB SHARE及短訊功能都係一樣。
官方慳返唔少宣傳費,呢招毒呀~!

What You Can Do Without A Paid PlayStation Plus Account On The PS4
http://kotaku.com/what-you-can-do-wi...unt-1455089775

Sending and receiving text messages from other users
Party (cross game voice chat)
Sharing video to Facebook

舊 11-06-13, 07:46 AM   #825
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
其實價錢果方面
用當地的物價指數計算
但如果問我既話
我會話唔合理
又想好似上次psv 咁講物價差異好貴 ?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 05:17 PM

手機版 | APP版