Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 09-22-10, 10:47 AM   #51
newlife2010
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
有冇聽過黃金72小時?(唔係解救人果隻...)
由一個互不相識....到可以傾計的的人好易...
但係由點頭之交去到可以計密計的朋友就要把握時間...

在此在下絕對沒有針對任何性別的人...
正題,你要把握岩岩識果個新朋友的三日時間...
由你開始向對方說出第一句說話開始,三日之內就要盡量比佢可以欣賞到你的優點
又或者可以交流多D大家o既野,,,

因為頭三日....女生們都仲可能會對你有新鮮感...你搵佢都仲可能會同你傾下計..
但係過左三日之後,新鮮感開始下降...而如果你仲未可以令雙方熟落點..
咁除非大家之後會有咩特別事件,如果唔係大家只會係點頭之交(或者被遺忘)

所以,如果真係希望一個新識的朋友可以發展下去,就要在人家對你的熱情感弱之前,令大家熟落一點...
獲益良多, 要留名讚好!!! 謝謝~
newlife2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-10, 11:08 AM   #52
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
-del-

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!

此篇文章於 09-22-10 11:49 AM 被 埃及使者 編輯。
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-10, 02:28 PM   #53
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
有冇聽過黃金72小時?(唔係解救人果隻...)
由一個互不相識....到可以傾計的的人好易...
但係由點頭之交去到可以計密計的朋友就要把握時間...

在此在下絕對沒有針對任何性別的人...
正題,你要把握岩岩識果個新朋友的三日時間...
由你開始向對方說出第一句說話開始,三日之內就要盡量比佢可以欣賞到你的優點
又或者可以交流多D大家o既野,,,

因為頭三日....女生們都仲可能會對你有新鮮感...你搵佢都仲可能會同你傾下計..
但係過左三日之後,新鮮感開始下降...而如果你仲未可以令雙方熟落點..
咁除非大家之後會有咩特別事件,如果唔係大家只會係點頭之交(或者被遺忘)

所以,如果真係希望一個新識的朋友可以發展下去,就要在人家對你的熱情感弱之前,令大家熟落一點...
引用:
哇啊...原來子華哥已經發表左依個言論架喇..
sor啊...不過依個係我自己的經歷所得的答案...

仲記得果陣參加學校d event...(好似Open day, 乜乜周年乜乜會,乜乜日果d)
總有隔壁班的女生出現,好多時做helper實會同佢地一齊...
如果個活動要做三日,咁三日後都無咩連絡果d就講bye~bye...
但係有時d活動得一日,反而傾計就多好多,之後返屋企有時都仲會傾下msn,..
但係...如果三日之後,無進一步的發展,好多時返到學見到..都只係hi bye就算..

由其係女生,你又唔係靚仔,又唔係有特別專長,你得三日真係多多都唔夠,...
相反,如果你岩人地條件,依三日你唔搵佢...佢都會搵你..
三日時間,亦可以睇得出人地欣唔欣賞你...

我已經將我識的教哂樓主了...?
三日內拎電話,搵借口約出黎睇戲or食飯...(三日內爭取見佢第二次的機會...)
第一次聽

此篇文章於 09-22-10 02:37 PM 被 ahleung 編輯。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-10, 04:15 PM   #54
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: ahleung 查看文章
第一次聽
鐵達尼極限喎,未聽過?
http://www.youtube.com/watch?v=gXti0HBuar4

此篇文章於 09-22-10 04:32 PM 被 綾小路雷太 編輯。
綾小路雷太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-10, 04:45 PM   #55
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
鐵達尼極限喎,未聽過?
http://www.youtube.com/watch?v=gXti0HBuar4
原來我用左都唔知
lee個work 架

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:50 PM

手機版 | APP版