Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 11-04-10, 05:19 PM   #51
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 才子 查看文章
其實我只係一個樣衰口臭, 月入3K的OA...

根據一個心理科見習生的分析, 我精神壓力比一般人大, 比較有潛質成為精神病人, 日常生活較為急躁容易焦慮, 所以果晚我好急住要比自己一個答案...

但琴日, 同一個情聖飲完一杯紅豆冰之後, 我發覺原來一點都唔需要急...
所以, 我決定一切慢慢來, 睇餸食飯...
唔通係(佢)
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-10, 08:14 PM   #52
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
引用:
作者: 芭比添丁 查看文章
唔通係(佢)
[國語]是誰?[國語]

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-10, 02:37 AM   #53
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
即係點呀? A ? B?

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-10, 02:57 PM   #54
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
即係點呀? A ? B?
A, B 餐賣哂
轉C 餐呀唔該

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-10, 02:59 PM   #55
才子
量地總監

同A分左手了
原因: 長期受制於人, 已經攻破我底線

B...
一切隨緣, 暫時想做返自己喜歡做的事, 享受一下自由

(`・ω・´)
舊 11-06-10, 05:05 PM   #56
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
偷食還偷食
都唔好比另一半知道

比另一半知道仲要咁做

呢個結果係你處理得唔好所致
咁落去大把好野都會比你糟蹋晒

舊 11-06-10, 05:07 PM   #57
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: D.K. 查看文章
1. 而家收心就A
2. 想玩耐D就B
3. 睇AB爭仔就等追CDEFG

睇黎AB同你都係有緣無份架啦
所以兩個都唔洗揀
好明顯未定性

舊 11-06-10, 05:10 PM   #58
才子
量地總監

引用:
作者: 某F 查看文章
偷食還偷食
都唔好比另一半知道

比另一半知道仲要咁做

呢個結果係你處理得唔好所致
咁落去大把好野都會比你糟蹋晒

下...你係咪認錯人, 去錯左人地床下底以為係我?

我要分手都係我處理得唔好所致, 你食左藥未呀

(`・ω・´)

此篇文章於 11-06-10 05:14 PM 被 才子 編輯。
舊 11-06-10, 08:05 PM   #59
某F
我的歌聲裡

引用:
下...你係咪認錯人, 去錯左人地床下底以為係我?

我要分手都係我處理得唔好所致, 你食左藥未呀
話梗你呀極品
由頭到尾單野都係因為你想出去偷食
比另一半發現

你懶得去處理呢個問題,
結果用埋堂皇藉口借d二飛左人地,浪費左人地4年青春
有無諗過人地感受呀你?

唔想同佢結婚/飛人就一早出聲啦

唔好思覺失調啦
人間敗類

此篇文章於 11-06-10 08:07 PM 被 某F 編輯。
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-10, 08:13 PM   #60
才子
量地總監

引用:
話梗你呀極品
由頭到尾單野都係因為你想出去偷食
比另一半發現

你懶得去處理呢個問題,
結果用埋堂皇藉口借d二飛左人地,浪費左人地4年青春
有無諗過人地感受呀你?

唔想同佢結婚/飛人就一早出聲啦

唔好思覺失調啦
人間敗類
偷食要分手?叫得偷食就唔需要去分手啦, 真係怕話你你會嬲

你知道我同佢之間幾多野呀
4年青春得佢有付出, 我冇付出, 真好笑
咩叫冇理人感受?你又知佢好理我感受?
你咁情楚個情況我仲以為我屋企隻狗用狗話講你知

男女之間感情問題可以由一個唔知頭唔知路的路人判對錯
我直頭懷疑你未試過同女人相處過囉

你呢D人就係最鍾意佔據道德高地出黎抽水

食藥啦你, 思覺失調到幫我虛構左個愛情故事

(`・ω・´)

此篇文章於 11-06-10 08:48 PM 被 才子 編輯。
舊 11-06-10, 11:19 PM   #61
某F
我的歌聲裡

引用:
偷食要分手?叫得偷食就唔需要去分手啦, 真係怕話你你會嬲

你知道我同佢之間幾多野呀
4年青春得佢有付出, 我冇付出, 真好笑
咩叫冇理人感受?你又知佢好理我感受?
你咁情楚個情況我仲以為我屋企隻狗用狗話講你知

男女之間感情問題可以由一個唔知頭唔知路的路人判對錯
我直頭懷疑你未試過同女人相處過囉

你呢D人就係最鍾意佔據道德高地出黎抽水

食藥啦你, 思覺失調到幫我虛構左個愛情故事
根本成件事就係咁,有乜其他事情
旁觀者清有無聽過?

飛完人仲要塞人食死猫
如果佢比綠帽你戴就另計

唔好扮晒自己係受傷者喇好無?

>4年青春得佢有付出, 我冇付出, 真好笑
呢句話都講得出,麻煩各位女士認住呢句
我雖然唔係gentalmen,但都唔會好似你呢D敗類咁

本來都唔想出聲,影衰晒男人

舊 11-06-10, 11:30 PM   #62
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
我覺得……某F所講o既未必合適樓主情況,
但其實都值得反思一下。
當然樓主o係呢件事上可能仲有好多野大家都原來未知未明,
或者樓主想分享時亦可以再透露多D。

點都好,大家討論時請保持平心靜氣。 =)

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-10, 11:44 PM   #63
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
呢舖我就覺得中大講得中肯啦
我地唔知其他人狀況
單憑一字半句就去批判人地,似乎過於武斷

需知說話這回事,可以救人,亦可以用以害人
所以慎言會比較好一點

~除非我是神,否則我有甚麼資格去論斷別人呢?~

舊 11-07-10, 12:09 AM   #64
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
如果樓主只係要偷食, 咁佢唔駛同人分手
即使比人踢爆左, 亦都未必要分手

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-10, 02:04 AM   #65
才子
量地總監

佢係GAF仇富仇到出晒面架啦, 覺得有得抽水唔抽等幾時
我好懷疑有人日日夜夜跟蹤我生活, 連床事都知得一清二楚

憑佢拍拖要包結婚生仔呢套理論, 再同佢廢up都係多_餘

而家個問題係冇錢結婚,成日比女友控制, 意見又不合, 感情又淡左D(爬晒文先上黎發癲啦)
人地想買靚樓, 坐靚車, 養幾隻狗, 個個月仲有積蓄, 我點比佢呀(但強調佢唔係貪錢唔係港女, 只係想追求, 對我有期望)
我比唔到佢, 仲留住人就係自私啦...
滿意佢要求你估我冇壓力架?

你估作決定咁容易架?唔係迫到埋身我都唔想生活有咩大改變
要玩女洗咩花3-4年時間, 3-4星期就咩都玩晒啦

你問我而家開唔開心?我可以同你講話一D都唔開心...
你問我想唔想同B小姐拍拖?我會答而家唔想住囉...
我只係覺得而家輕鬆左, 少左一份壓力, 可以做返自己/自己鍾意的事情

大家有意見我好歡迎, 但一d主觀具批判性的垃圾意見就免啦,
一家唔知一家事, 冇啦啦仆出黎扮俠士冇人會覺得你正義兼有型囉

(`・ω・´)

此篇文章於 11-07-10 02:54 AM 被 才子 編輯。
舊 11-07-10, 01:25 PM   #66
Diana
Insane Gamer

引用:

而家個問題係冇錢結婚,成日比女友控制, 意見又不合, 感情又淡左D(爬晒文先上黎發癲啦)
人地想買靚樓, 坐靚車, 養幾隻狗, 個個月仲有積蓄, 我點比佢呀(但強調佢唔係貪錢唔係港女, 只係想追求, 對我有期望)

我只係覺得而家輕鬆左, 少左一份壓力, 可以做返自己/自己鍾意的事情

一家唔知一家事, 冇啦啦仆出黎扮俠士冇人會覺得你正義兼有型囉

唔知道當我拍拖時,會唔會有甘ge情況...
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-10, 02:08 PM   #67
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKojiro Fuuma
睇完我都覺得你其實係想搵個藉口飛人..

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-10, 03:45 PM   #68
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
其實家家有本難念的經者......
鼓起勇氣同一個人一齊,有邊一個人會希望有別離既一日?
四年唔係一段短日子,我相信樓主要做呢個決定
自己都感到好痛苦,始終一齊咁耐,點都會有感情!

大家可以選擇繼續去批判,但批判前請先思考:
如果同類事情發生在自己身上,試問你們會如何自處?

Look before your leaf,請三思而後行。

舊 11-07-10, 04:49 PM   #69
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:

4年其實都好累...都arm, A 咁大其望, 分左手,等A出去睇下外面乜環境都好.
自己又可以休息下.
再者以同B的情況為先例, 未來日子可能咁樣同A 1齊番呢....xD

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-10, 08:10 PM   #70
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
唔駛咁氣憤.. 分手咪分手.. 完.

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-10, 10:04 PM   #71
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
關仇富咩事 @@
原來何公子好有米?
有冇+x哥咁勁先? xd

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-10, 10:14 PM   #72
才子
量地總監

引用:
作者: irismong 查看文章
關仇富咩事 @@
原來何公子好有米?
有冇+x哥咁勁先? xd
我係唔妥毒毒宅宅扮俠士抽得就抽, 仲以為自己知好多野咁wor, 我都係以其人之道抽得就抽

堅有米架
有+x咁勁就唔係上科林啦...

(`・ω・´)
舊 11-07-10, 10:19 PM   #73
某F
我的歌聲裡

才子胸襟之廣闊,在下真係為之佩服

話到尾都係一句
想飛人就飛人啦,講咁多野

你認為無可能達到佢要求,如果你想既話?

講到問題出係人地度
問心啦

此篇文章於 11-07-10 10:22 PM 被 某F 編輯。
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-10, 10:24 PM   #74
才子
量地總監

一般毒毒宅宅概念

女飛男=抵死, 男方反醒下啦
男飛女=任何情況男方都係敗類

以上

(`・ω・´)
舊 11-07-10, 10:36 PM   #75
才子
量地總監

引用:
才子胸襟之廣闊,在下真係為之佩服

話到尾都係一句
想飛人就飛人啦,講咁多野

你認為無可能達到佢要求,如果你想既話?

講到問題出係人地度
問心啦
跌落地都要拿咋沙
再睬你真係侮辱左個情版

以上

(`・ω・´)

論壇跳轉

現在的時間是 11:14 AM

手機版 | APP版