Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-22-16, 08:55 AM   #1576
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
阿賴耶識係300年前似乎係個個兵仔都要裝既野

希望17歲下集唔洗比王我主連人帶機用個鉗/鋸夾爆

依套真係我睇過主角機武裝最殘虐既鋼彈

英國說大家抱團死

此篇文章於 02-22-16 09:20 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-16, 09:31 AM   #1577
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: 神龍 查看文章
下集又打駕駛倉
MS可以衝入大氣層之後都燒唔哂,要令MS失去戰鬥力,打爆駕駛倉係最有效率嘅方法。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-16, 11:30 AM   #1578
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
MS可以衝入大氣層之後都燒唔哂,要令MS失去戰鬥力,打爆駕駛倉係最有效率嘅方法。
仲有,次次都係以寡敵眾,又無光速兵器可以「蕉爆」,唔咁樣一招了結對手,幾多條命都唔夠死

予告:智魔/古辛重鍛拎雙炮好型!

個款似白毛一眾嚟到個島「踩場」,而被鐵華團埋伏

大小姐本來可以今話同鐵華團「分手」,要多謝號角又黐返佢哋一齊

引用:
作者: 細路翔 查看文章
阿賴耶識係300年前似乎係個個兵仔都要裝既野

希望17歲下集唔洗比王我主連人帶機用個鉗/鋸夾爆

依套真係我睇過主角機武裝最殘虐既鋼彈
幾在意今話面具男話咩阿賴耶識有咩隱藏功能,好可能係同部機傾偈,讀到部機嘅紀錄同「意識」都唔定

此篇文章於 02-22-16 11:34 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-16, 11:57 AM   #1579
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
講開又講,點解好似冇MS用光束兵器?
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-16, 01:13 PM   #1580
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
因為無米諾夫斯基粒子

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-16, 01:14 PM   #1581
肉羊哩咖
griffin611

引用:
好似故入面無講過點解,可能大戰後被禁;可能真最終 boss 會有,如果大平賣會無咁好睇

舊 02-22-16, 02:29 PM   #1582
Alucard_Lam
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2009
聽講完咗鉄血之後做 UC機動戰士高達 unicorn 電視版? 咁咪無鉄血第二季?

此篇文章於 02-22-16 02:42 PM 被 Alucard_Lam 編輯。
Alucard_Lam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-16, 03:18 PM   #1583
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: Alucard_Lam 查看文章
聽講完咗鉄血之後做 UC機動戰士高達 unicorn 電視版? 咁咪無鉄血第二季?
UC係早上7點
鐵血係下午5點

再加上電視台都唔同

兩者沒有關係

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-16, 03:35 PM   #1584
Alucard_Lam
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2009
引用:
作者: GN00508771 查看文章
UC係早上7點
鐵血係下午5點

再加上電視台都唔同

兩者沒有關係
oh 多謝師兄提點!
Alucard_Lam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-16, 06:33 PM   #1585
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
『機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ』公式HPを更新!

公式サイトにて下記情報を公開しました!

【World】
Character Chartの情報を更新
Plotの情報を更新
http://g-tekketsu.com/world/index.php
引用:
引用:
【Story】
第20話「相棒」の情報を追加
http://g-tekketsu.com/story/index.php
【Character】
エーコ・タービンの情報を追加
http://g-tekketsu.com/character/index.php
【Campaign】
最終回先行&ベストエピソード上映会 の情報を追加
http://g-tekketsu.com/campaign/index.php
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-16, 06:51 PM   #1586
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

幾在意今話面具男話咩阿賴耶識有咩隱藏功能,好可能係同部機傾偈,讀到部機嘅紀錄同「意識」都唔定
唔通艾因繼承咖哩部機報仇~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-16, 09:02 PM   #1587
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
如果只得一季真係有D到喉唔到肺
感覺上所有野先至啱啱交待晒
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-16, 09:07 PM   #1588
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
唔通艾因繼承咖哩部機報仇~
或者,亦可能一個唔覺意面具男醒咗另一件好嘢畀艾恩都唔定。

舊 02-23-16, 02:02 AM   #1589
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
阿賴耶識真正力量應該係人機完全融合,成為一件完整既殺戮機器
因為過於強大同埋殘忍,所以現代人就算不明真相都違諱人體改造

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-16, 02:27 AM   #1590
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
或者,亦可能一個唔覺意面具男醒咗另一件好嘢畀艾恩都唔定。
72架 大把貨賣
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-16, 08:36 AM   #1591
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
艾因變改造人揸 ma做第一部boss的可能性?
另外老伯的鬚好令人在意
由手機版發出

此篇文章於 02-23-16 08:40 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-16, 09:37 AM   #1592
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
另外老伯的鬚好令人在意
由手機版發出

舊 02-23-16, 09:46 AM   #1593
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 真!DC 查看文章
高達無部MA出現,好似唔似樣咁 (修正:超巨大MS?!噓!)

-----
最終回先行&ベストエピソード上映会が3月26日開催決定!
http://g-tekketsu.com/news/index.php#10205
<- 套嘢唔得唔會搞呢味,掛? 

三明見魚吐糟,仲拎火星椰棗出嚟頂,就次次都畀阿$鬧;佢仲衰到以椰棗同大小姐換魚~ 睇條魚用「車厘茄」同黑橄欖煮,幾有地中海風味咁;大小姐都係勉強緊自己,希望唔好好似蛋榚哥咁「自爆」喇。

估唔到餅乾先係今集嘅主題,而今集好多人嘅關係都有進展,呢啲係文戲嘅作用。

-----
追加新品情報:

此篇文章於 02-23-16 03:30 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-16, 06:23 PM   #1594
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:

此篇文章於 02-23-16 06:27 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-16, 06:27 PM   #1595
ゆり

外傳還外傳,唔好又暴走到變垃圾
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-16, 06:36 PM   #1596
Celes
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
作者: supermanlady 查看文章
第一眼感覺好似GP03....

舊 02-23-16, 07:19 PM   #1597
ゆり

引用:
作者: Celes 查看文章
第一眼感覺好似GP03....
我覺得似劍西
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-16, 08:02 PM   #1598
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
外傳機用打磨銼做武器

紫毛你換乜機吖,個人咁廢
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-16, 08:30 PM   #1599
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
艾因覺醒第八感,然後渣金色機出來。

舊 02-24-16, 09:06 AM   #1600
肉羊哩咖
griffin611

續新品情報

1/100 獵魔/巴巴托斯第六形態(好醜樣)

追加 1/100 矛鎚加第五形態(賺盡!)

改裝咗嘅錫蒙力/搜魔原來有「求婚」形態!(誤)

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 09:33 PM

手機版 | APP版