Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 05-04-11, 06:06 PM   #1
X紙盒X
Junior Member

註冊日期: May 2011
求救呀大家...

首先我想講...本人女朋友十分情緒化...對於細過佢自已既人話很冇安全感....點先可以比到安全感女仔?之後...又話我唔成熟...成日笑笑下....點先可以成熟d?...我依家應該點做?求救...
X紙盒X 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-11, 06:34 PM   #2
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: X紙盒X 查看文章
首先我想講...本人女朋友十分情緒化...對於細過佢自已既人話很冇安全感....點先可以比到安全感女仔?之後...又話我唔成熟...成日笑笑下....點先可以成熟d?...我依家應該點做?求救...
十七歲,好難一步登天架喎...

反而我建議你搵本帶銀公主黎睇下啦,睇完至少可以了解女性女態多一點....(尤其係非常情緒化的女性=_=)

舊 05-04-11, 06:39 PM   #3
X紙盒X

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
十七歲,好難一步登天架喎...

反而我建議你搵本帶銀公主黎睇下啦,睇完至少可以了解女性女態多一點....(尤其係非常情緒化的女性=_=)
我都知我有睇...但我位女朋友唔會睇...佢對於ed書唔會睇情情愛愛既野...佢係超級情緒化...我只係講錯一句野都可以發火...
舊 05-04-11, 06:40 PM   #4
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
放心...香港好多女朋友都會對自己男友講...:[同你一齊好冇安全感]
對於一個連安全感都不知是什麼的女生來說...
你怎樣做她也不會感覺到...因為連佢地自己都唔知安全感係咩...

所以...無安全感唔會令佢離開你...
無安全感只係一個借口...[分手的借口...]

如果佢真係覺得你無安全感...
本人認為是很正常的....
佢對兩性關係的不安感覺並不是你成日笑而得來...
而是佢對自己的需求/想法理解不足而產生的...
即是說,佢因為唔了解自己...才會感不不安...
需要安全感...

現今香港女生拍拖...很多都只是為有而有...
根本不知道兩者的關係到底為何物..

幫助佢了解一下自己的想法...
是你可以做的事
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-11, 06:48 PM   #5
X紙盒X

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
放心...香港好多女朋友都會對自己男友講...:[同你一齊好冇安全感]
你怎樣做她也不會感覺到...因為連佢地自己都唔知安全感係咩...

需要安全感...

是你可以做的事
咁我應該點樣同佢講?
舊 05-04-11, 06:50 PM   #6
X紙盒X

引用:
作者: iu fu pig 查看文章

需要安全感...

是你可以做的事
但佢又話對於一個冇安全既男朋友...有咩用...又話如果你係女仔有一個冇安全感既男朋友你會點?
舊 05-04-11, 06:53 PM   #7
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
我都知我有睇...但我位女朋友唔會睇...佢對於ed書唔會睇情情愛愛既野...佢係超級情緒化...我只係講錯一句野都可以發火...
唔一定要你女友睇, 但至少自己睇左, 你會知道女孩子心目中的 "安全感" 到底是甚麼大概

BTW, 先天不足,如果無太大既慘痛經歷,少年時期的同齡女性一定比男性早熟
如果佢真係要執著呢樣野, 咁好難搞喎

但係,除左成日笑之外,佢仲有冇話你D咩呀?

舊 05-04-11, 07:01 PM   #8
X紙盒X

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
唔一定要你女友睇, 但至少自己睇左, 你會知道女孩子心目中的 "安全感" 到底是甚麼大概

BTW, 先天不足,如果無太大既慘痛經歷,少年時期的同齡女性一定比男性早熟
如果佢真係要執著呢樣野, 咁好難搞喎

但係,除左成日笑之外,佢仲有冇話你D咩呀?
佢屋企發生好多事...
細過呀媽呃哂佢呀爸d錢..
同時佢呀爸又出去搵第2個女人
佢呀哥又唔反工..
家姐又唔反工
全家要靠表姐搵錢反去....
但佢表姐隻眼又開始睇唔到野...
之後身邊佢既朋友都開始頂唔順佢既性格
佢既朋友都頂唔順..佢地同我講話你頂到4個月以經好勁...
佢話我一直牽動我既情緒, 又話真係唔知點面對你
舊 05-04-11, 07:06 PM   #9
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
佢屋企發生好多事...
細過呀媽呃哂佢呀爸d錢..
同時佢呀爸又出去搵第2個女人
佢呀哥又唔反工..
家姐又唔反工
全家要靠表姐搵錢反去....
但佢表姐隻眼又開始睇唔到野...
嘩,拍電視劇呀?
搵社工先啦
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-11, 07:08 PM   #10
X紙盒X

引用:
作者: 二伍 查看文章
嘩,拍電視劇呀?
搵社工先啦
真係架=.=佢都有搵...但每次見完過左震又有事...我想幫佢解壓...但諗唔到有咩方法...佢又唔識運動...
舊 05-04-11, 07:14 PM   #11
X紙盒X

引用:
作者: 二伍 查看文章
嘩,拍電視劇呀?
搵社工先啦
呀係...佢又話係我身邊冇左戀愛既感覺...
舊 05-04-11, 07:37 PM   #12
碧克

註冊日期: Aug 2003
等你有返幾十萬積蓄,月入有返十幾廿k,就唔會冇安全感架啦
呢個年紀仲想做到乜,威廉王子都唔係萬能啦

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-11, 07:38 PM   #13
X紙盒X

引用:
作者: 碧克 查看文章
等你有返幾十萬積蓄,月入有返十幾廿k,就唔會冇安全感架啦
呢個年紀仲想做到乜,威廉王子都唔係萬能啦
唉.....我都想
舊 05-04-11, 07:44 PM   #14
才子
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
引用:
呀係...佢又話係我身邊冇左戀愛既感覺...
分手啦咁~

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-11, 07:47 PM   #15
X紙盒X

引用:
作者: 才子 查看文章
分手啦咁~
講左..我講左啦
舊 05-04-11, 07:52 PM   #16
碧克

註冊日期: Aug 2003
即係咁,你面對住情緒化到接近情緒病的女仔,有愛既咪試下忍下咯.
只不過有苦自己知,過幾年小心連自己都捱殘埋被對方真嫌棄.

自己小心啦.計唔掂數記得早走早著,遲了只怕唔係恨錯難返咁簡單.

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-11, 07:56 PM   #17
X紙盒X

引用:
作者: 碧克 查看文章
即係咁,你面對住情緒化到接近情緒病的女仔,有愛既咪試下忍下咯.
只不過有苦自己知,過幾年小心連自己都捱殘埋被對方真嫌棄.

自己小心啦.計唔掂數記得早走早著,遲了只怕唔係恨錯難返咁簡單.
我決定走...我好想講粗口...
舊 05-04-11, 08:05 PM   #18
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
走還走,
可以o既話請好唻好去,
「成熟」丫嘛

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-11, 08:18 PM   #19
才子
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
分手的禮貌...請注意

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-11, 08:22 PM   #20
X紙盒X

引用:
作者: 才子 查看文章
分手的禮貌...請注意
我好冇禮貌....因為我想決心d
舊 05-04-11, 09:19 PM   #21
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
決心同粗口是兩回事...
當然...你要怎做是你的決定...

只不過...
去到太盡對自己都唔係咁好...
一段感情完結...即係代表清數
大家都冇欠大家...
咁又無謂令大家多條數啦...
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-11, 09:48 PM   #22
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用: