Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 04-06-07, 10:24 PM   #1
**catcat**
Junior Member

註冊日期: Dec 2006
聽恐怖熱線出事

轉載(聽恐怖熱線出事)

她叫heidi,有一晚她又好如常咁聽恐怖熱線,平時佢慣左一路聽一路同男朋友傾電話,點知個晚佢阿媽唔俾佢傾,要佢早d訓,於是佢就偷偷地轉用耳筒繼續聽...

聽聽下差不多訓著個陣,佢開始聽到d尖叫聲,佢以為係恐怖熱線的background music(聽過的人應該明恐怖熱線係keep住有d嚇人音樂),但佢發覺有唔對路,因為主持人明明講緊無聊野,但沒理由背景音樂聲會大過佢地把聲,諗住熄機,突然左耳好似聽到有人嗌佢個名,佢嚇左一嚇,跟住左耳同右耳聽到的聲音就完全唔同...

右耳繼續係主持人講野,但左耳就有把女聲依依哦哦,仲不停鬧heidi,講左句:你仲咩唔理我呀...heidi驚得滯,就熄機啦,一熄機就有人好大力拍窗,(但她住十幾樓),問:做咩唔救我呀...嚇到佢唔敢張開眼...成晚都不停有人拍窗,到第二朝沒聲,佢就望下啦,成個窗俾人用指甲劃花哂.....佢地屋企請左個法師去睇睇,之後就風平浪靜...

點知一年後,我地成班去BBQ個陣,見到heidi自言自語,但她話自己同緊人傾計,我地以為佢整古我地,就沒理佢,突然佢面都白哂,話佢眼前個女仔突然消失,消失之前同heidi講,一年前已經搵過heidi,佢係係度死...

我地即刻執野走,出返港島,突然聽到有人嗌heidi,heidi一擰轉頭就嘔白泡,仲不停口嗡嗡話:你終於應我,你終於應我.....之後佢屋企人接走左佢,隔左一排,佢就沒事,但從此食齋,而且一到果個女鬼的死忌就要離開香港喎...問返佢,佢話d大師話係恐怖熱線的頻率,令d冤魂搵到生人黎纏住...
**catcat** 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-07, 12:18 AM   #2
佳佳里
Advance Moderator
綿花白兔仔

註冊日期: Jul 2002
XBox Live GamertagBirdan
我多數都係聽achieve, 因為有時夜媽媽聽實在係有o的驚,不過聽achieve好多時都聽唔明o的觀眾打入o黎o既電話係度講咩,可能佢地自己講到唔清唔楚,自己做緊野又無留心

舊 04-07-07, 01:02 AM   #3
wyhone
Game Master
宛如天使的惡魔

註冊日期: Oct 2005
如果係咁
咁多人聽恐怖熱線咪出事
wyhone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-07, 05:09 AM   #4
Kees
Insane Gamer
LV最低="=

註冊日期: Apr 2006
我聽恐怖熱線一定要靜靜地聽,因為無法一心二用。
這個case令我想起一個朋友,佢細細個開始成日都遇見"污糟野",可以話見慣不怪。
佢都曾經訓訓下覺,左右耳分別聽到不同的聲音,哭聲尖叫等等...
然後狂拍門拍窗的聲...
不過第二日門窗都無咩跡象,佢唔想嚇襯佢阿媽,所以無同阿媽講,
只係宛轉地問佢阿媽:"昨晚係咪好嘈呀?"
不過阿媽話:"無呀"
其實佢仲遇過好多好多怪事,
例如在家裏,久不久會見到同一個"女人"出現,
全都講晒我知~(因為我鐘意聽),
而且我信佢,佢唔係果種鐘意吹水的人。
Kees 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-07, 05:26 AM   #5
黃金士郎
Game Master
33:33:33

註冊日期: Dec 2002
依家已經收歛好多,以前d恐怖感完全來自背景音效
之前好鐘意邊聽邊睡,時不時都突然被d尖叫嚇醒

お前らみたいなのがいる限り… 俺は、何度でも現れる…
タスケテー、ヒトガ、シンダ
黃金士郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-07, 08:47 PM   #6
fafawan
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
無聊!聽足7年

JUS:201948830377
fafawan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-07, 12:08 AM   #7
cloud
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
冇事ge~~~~

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-07, 03:12 AM   #8
JAckJAck

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Kees 查看文章
我聽恐怖熱線一定要靜靜地聽,因為無法一心二用。
這個case令我想起一個朋友,佢細細個開始成日都遇見"污糟野",可以話見慣不怪。
佢都曾經訓訓下覺,左右耳分別聽到不同的聲音,哭聲尖叫等等...
然後狂拍門拍窗的聲...
不過第二日門窗都無咩跡象,佢唔想嚇襯佢阿媽,所以無同阿媽講,
只係宛轉地問佢阿媽:"昨晚係咪好嘈呀?"
不過阿媽話:"無呀"
其實佢仲遇過好多好多怪事,
例如在家裏,久不久會見到同一個"女人"出現,
全都講晒我知~(因為我鐘意聽),
而且我信佢,佢唔係果種鐘意吹水的人。
咁佢大個e+仲見唔見到
JAckJAck 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-07, 12:35 PM   #9
龍之子
Game Master

註冊日期: Sep 2006
聽咁多年都無乜事發生~(聽重播)

出位? 笑話 真係笑話
龍之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-07, 02:07 PM   #10
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

引用:
作者: fafawan 查看文章
無聊!聽足7年
咁你仲聽 ?

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-07, 05:28 PM   #11
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: chunwai0091 查看文章
咁你仲聽 ?
佢話篇野無聊

舊 04-10-07, 08:45 PM   #12
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

引用:
作者: ELT 查看文章
佢話篇野無聊
佢唔係話佢聽咗恐佈熱線7年咩

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-07, 08:58 PM   #13
cloud

佢ge意思係咪話篇野無聊......
佢都聽足7年la......駛乜驚

舊 04-10-07, 10:27 PM   #14
fafawan
Crazy Gamer

引用:
作者: cloud 查看文章
佢ge意思係咪話篇野無聊......
佢都聽足7年la......駛乜驚
唔該哂!

舊 04-10-07, 10:39 PM   #15
**catcat**

引用:
佢話篇野無聊
咁可以唔聽~唔睇架ma~

此篇文章於 04-10-07 10:41 PM 被 **catcat** 編輯。
舊 04-10-07, 11:43 PM   #16
JAckJAck

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: **catcat** 查看文章
咁可以唔聽~唔睇架ma~
唔睇點知係咪無聊呀..
佢聽左7年,見到有post講話聽到出事,入黎睇係100%正常
跟住順手話個post無聊

(不過我覺得幾驚嚇ga wo篇野都 )
JAckJAck 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-07, 03:01 PM   #17
fafawan
Crazy Gamer

引用:
作者: JAckJAck 查看文章
唔睇點知係咪無聊呀..
佢聽左7年,見到有post講話聽到出事,入黎睇係100%正常

聽得多就冇咁驚!

舊 04-17-07, 05:55 AM   #18
Kees
LV最低="=

引用:
咁佢大個e+仲見唔見到
她而家21歲,一樣都係時不時會見到,
她身體比較差,所以見到的機會更大,
有無聽過人地話,人病左果時特別容易見到污糟野?
她男朋友和另一個男性朋友一向都唔信鬼,
所以她不會在他們面前講哩d野,費事俾人話佢痴線,
直至有日返大陸,佢地3個人去雲南某古堡玩(我唔知邊度),
玩果時,兩個男仔的佛珠鏈都斷左(新買的,而且用5條線串住,無咁易斷),
而她的佛珠鏈就差d斷(仲未斷),
完之後3個都病左,她身體咁差都係病左一日,
但兩個男仔身體咁好,反而病左成個星期,
她男朋友問她有沒有見到污糟野,因為一向都不信鬼的他,病果時幾乎日日見到。
當然她都見到,不過已成習慣,而且她見到的,沒有她男朋友見到的那麼誇張。
舊 04-17-07, 12:43 PM   #19
nelson888
Banned

註冊日期: Jan 2007
以前恐怖熱線好聽好多!
nelson888 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-07, 02:42 PM   #20
cloud

引用:
作者: nelson888 查看文章
以前恐怖熱線好聽好多!
有Part 恐怖回憶....好恐怖.......
聽到我出晒汗......
<<<熄晒燈聽......

舊 04-17-07, 03:56 PM   #21
ELT
Lunar使者

引用:
她而家21歲,一樣都係時不時會見到,
她身體比較差,所以見到的機會更大,
有無聽過人地話,人病左果時特別容易見到污糟野?
她男朋友和另一個男性朋友一向都唔信鬼,
所以她不會在他們面前講哩d野,費事俾人話佢痴線,
直至有日返大陸,佢地3個人去雲南某古堡玩(我唔知邊度),
玩果時,兩個男仔的佛珠鏈都斷左(新買的,而且用5條線串住,無咁易斷),
而她的佛珠鏈就差d斷(仲未斷),
完之後3個都病左,她身體咁差都係病左一日,
但兩個男仔身體咁好,反而病左成個星期,
她男朋友問她有沒有見到污糟野,因為一向都不信鬼的他,病果時幾乎日日見到。
當然她都見到,不過已成習慣,而且她見到的,沒有她男朋友見到的那麼誇張。
咁佢男朋友見到d咩誇張野?

舊 04-17-07, 04:15 PM   #22
Kees
LV最低="=

引用:
咁佢男朋友見到d咩誇張野?
其實她見到的和男朋友見到的都是一樣,只係她見到的只係維持5分鐘就無左,
不過她男友病果幾日,晚晚都見到,不停出現。
平時男友看不見那種東西的,果時係第一次見,由唔信變到信。
她自己都唔識形容見到的東西,有時黑色,有時白色,模糊不清的個體(但又唔似電視果d),
就算畫出來,你都唔知乜東東。
但係她見到時,唔知點解,自己自動會知道哪裡係頭哪裡係手,
當然她都見過成個人咁樣的,不過我以上講的係指去完雲南之後果part見到的。
舊 04-17-07, 05:10 PM   #23
ELT
Lunar使者

引用:
其實她見到的和男朋友見到的都是一樣,只係她見到的只係維持5分鐘就無左,
不過她男友病果幾日,晚晚都見到,不停出現。
平時男友看不見那種東西的,果時係第一次見,由唔信變到信。
她自己都唔識形容見到的東西,有時黑色,有時白色,模糊不清的個體(但又唔似電視果d),
就算畫出來,你都唔知乜東東。
但係她見到時,唔知點解,自己自動會知道哪裡係頭哪裡係手,
當然她都見過成個人咁樣的,不過我以上講的係指去完雲南之後果part見到的。
咁抽象gei

舊 04-17-07, 09:22 PM   #24
龍之子
Game Master

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: nelson888 查看文章
以前恐怖熱線好聽好多!
兩個主持人果時真係幾GD
有時會覺得果隻肥野好阻眼

出位? 笑話 真係笑話
龍之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-07, 12:26 AM   #25
**catcat**

引用:
唔睇點知係咪無聊呀..

唔係發生喺佢身上緊係話無聊啦~

論壇跳轉

現在的時間是 11:53 PM

手機版 | APP版