Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 9 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 29 69  ... 最後
日本動漫畫討論版>佐島勤「魔法科高校の劣等生」総合THREAD
GN00508771 02:32 AM 04-21-14
唔諗太多 輕輕鬆鬆睇上帝無雙的話 這片子很有趣耶www
細路翔 10:45 AM 04-21-14
不要問,只要信
尼路 10:55 AM 04-21-14
其實我突然覺得有d似網路上的yy小說……事實上近幾年外國已經好多,依家到日本,yy小說發展成世界性?
ouki 01:12 PM 04-21-14
作者: 尼路:
其實我突然覺得有d似網路上的yy小說……事實上近幾年外國已經好多,依家到日本,yy小說發展成世界性?
根本就係....=.=本身同SAO都係網上小說.....真係自HIGH品....
石原夏織 02:12 PM 04-21-14
戶松
teealpha 02:54 PM 04-21-14
作者: ouki:
根本就係....=.=本身同SAO都係網上小說.....真係自HIGH品....

本身就係D咁既野,有興趣自己可以睇下有冇邊D啱睇都仲得,亦都有唔少新輕小說作家係呢度出身
http://syosetu.com/
細路翔 03:54 PM 04-21-14
不嬲都係

唔yy一般人唔會買帳

這就是商業

肯定佢劇情上既垃圾度唔代表否認佢商業上既成功價值
尼路 07:52 PM 04-21-14
作者: 細路翔:
不嬲都係

唔yy一般人唔會買帳

這就是商業

肯定佢劇情上既垃圾度唔代表否認佢商業上既成功價值
我只是突然覺得早十年在抱怨華文怎麼越來越多yy的,到現在全世界都yy,甚至老美可以拍電影,日本可以出動畫……都不知這叫進步定乜野……
pet3 07:59 PM 04-21-14
我只是突然覺得早十年在抱怨華文怎麼越來越多yy的,到現在全世界都yy,甚至老美可以拍電影,日本可以出動畫……都不知這叫進步定乜野……
不就是單純你長大了嗎
ouki 08:12 PM 04-21-14
其實金先生同古先生仲有偉先生都係YY味好強的小說
leungky1 08:19 PM 04-21-14
作者: ouki:
其實金先生同古先生仲有偉先生都係YY味好強的小說
嗰D YY唔係下下都單手輾壓吧
細路翔 08:41 PM 04-21-14
作者: leungky1:
嗰D YY唔係下下都單手輾壓吧
以前既yy大部份都睇得出作者有做大量功課去支持個yy度

依家既好多作者連腦都唔多用
當然有d直程腦袋有洞既反而更好睇

依套比我感覺就係初中生寫既政治劇(笑)

要比喻就係早幾年學園默示錄一樣咁低能,但個邊一開始就無打算做出超越b級片既劇本所以睇得反而爽

依邊就比人感覺作者見識少又懶得做功課仲當自己果個就係世界指標去寫一個遠超自己當下能力所及既題材

剩係歐洲果邊可以合成一個勢力已經可以肯定佢連新聞都唔多睇
leungky1 08:58 PM 04-21-14

要比喻就係早幾年學園默示錄一樣咁低能,但個邊一開始就無打算做出超越b級片既劇本所以睇得反而爽

依邊就比人感覺作者見識少又懶得做功課仲當自己果個就係世界指標去寫一個遠超自己當下能力所及既題材

我好簡單

佢事先鋪過系統點正常運作
之後喺原本系統拓展新設定
咁至少我會覺得佢有足夠本錢哂命

依套打完先同人解釋D從未鋪過嘅野……
小學生天下太平都唔會飛哂包剪揼同起野就出招啦

國際形勢就更加算把
我完全唔明白呢個對入學篇有咩用……
尼路 09:11 PM 04-21-14
國際形勢簡單化都無可口非,真係跟足現實寫背景都分分鐘可以出到一本書
個人覺得有功課個種都唔叫yy啦,開晒金身、外排、光環個種先叫典型時下yy,而呢套真係好明顯……
POISON 02:18 AM 04-22-14

作故仔咋,歐洲統一有乜咁難,唔洗下下跟世界現實
高達世界就快統一埋地球啦,睇你想要ce定uc定ae? a

作者: leungky1:
我好簡單

佢事先鋪過系統點正常運作
之後喺原本系統拓展新設定
咁至少我會覺得佢有足夠本錢哂命

依套打完先同人解釋D從未鋪過嘅野……
小學生天下太平都唔會飛哂包剪揼同起野就出招啦

國際形勢就更加算把
我完全唔明白呢個對入學篇有咩用……
你咁講完我諗起個d偵探小說..........
殺完人先同你解釋既感覺
FREDDY@o@ 05:51 AM 04-22-14
一個發生於未來世界既故事點解要跟現今世界既情況去寫?
入學篇寫國際情況有乜問題... 個故事本來就唔係只講日本, 唔通要到外國勢力登場先交待?

呢本書根本係輕輕鬆鬆睇無雙開心下, 所有設定都係為無雙而設, 無乜必要咁嚴格去找錯處
細路翔 08:35 AM 04-22-14
>>作故仔咋,歐洲統一有乜咁難,唔洗下下跟世界現實

你睇到後面就會體會到個作者字裡行間隱約地強調現實形勢同佢寫既差唔多

如果好似你地話咁一開始就類似鋼彈既套路無打算同現實形勢掛勾既話肯定唔會連佢地本國都一堆人當笑話睇

一樣係類似格局拉左一部份現實做架構既輕小說,點解又唔見當年fmp寫得咁低能a

老實講岩岩打完世界大戰國際間經濟來往明顯會比戰前更密,但依套野全世界居然都剩掛住搞軍備競賽好似唔洗開飯咁

然後中美兩國既精英部隊更加描寫到令人無言,連古惑仔入面既靚坤都比佢地似返個有格調既反派
ouki 09:26 AM 04-22-14
>>作故仔咋,歐洲統一有乜咁難,唔洗下下跟世界現實

你睇到後面就會體會到個作者字裡行間隱約地強調現實形勢同佢寫既差唔多

如果好似你地話咁一開始就類似鋼彈既套路無打算同現實形勢掛勾既話肯定唔會連佢地本國都一堆人當笑話睇

一樣係類似格局拉左一部份現實做架構既輕小說,點解又唔見當年fmp寫得咁低能a

老實講岩岩打完世界大戰國際間經濟來往明顯會比戰前更密,但依套野全世界居然都剩掛住搞軍備競賽好似唔洗開飯咁

然後中美兩國既精英部隊更加描寫到令人無言,連古惑仔入面既靚坤都比佢地似返個有格調既反派
fmp係冇必要都唔搞現實....後半完全係D冇人GE地方打

翔哥....學上面禁講YY小說JA.....幾好笑就OK啦.....當E套係名作唔會LO....同樣SAO都唔會當名作
尼路 11:21 AM 04-22-14
咁吐嘈都係睇yy的樂趣來的,當然去到某個位連吐都費事就棄左了……
leungky1 12:19 PM 04-22-14
我都無話套野唔可以輕輕鬆鬆咁睇
但真係可以順攤咁俾佢輕輕鬆鬆「封王」?

設定搵錯處真係無必要嘅
某大台劇集就唔會比人鬧到咁勁~
FREDDY@o@ 02:40 PM 04-22-14
其實我覺得最大敗筆係個畫師, 好唔掂
money 08:02 PM 04-22-14

Kewellma 12:14 AM 04-23-14
畫到好似3d model咁..
細路翔 08:03 AM 04-23-14
依套野唯一長處真係得套女生校服
pet3 08:38 AM 04-23-14
依套野唯一長處真係得套女生校服
3次元cp人
到底有多少人穿到這樣美感呢
第一 ... 9 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 29 69  ... 最後

返回主題版面