Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後
手機資訊/電腦軟硬討論>Windows 8.1 Pro 用家聯盟! 正版使用者限定! 心得交流區!
Metal Gear NT 09:46 AM 02-02-07
作者: pakchi70:
WTF?
出咗一年都無就話會要重大更新....
即係佢而家呢個vista係白老鼠版?
我睇o的科技網站話最初M$想推出既唔係Longhorn(Vista)
不過開發上出現問題
所以只好推出過渡性o既Vista
你要知道一間公司咁耐唔出新貨股價會有影響呢...如果唔係XP前整個Me貪得意咩...
最緊要佢唔收足你錢就得啦
Mac OS X都年幾兩年就來個大update啦
古惑仔XXX 11:41 AM 02-02-07
之前對住個RC1, 玩左一排, 都唔覺有乜理由要我棄XP上Vista....
wing 12:06 PM 02-02-07
作者: 安東尼さん:
等佢有類似BIG5補完嘅軟件同埋加強對XP軟件嘅support之後先考慮買唔買......
如果連魚都無得釣, vista要黎做乜?
依家的vista打中文真係好大問題, 但sat發售的包括繁體中文版, BIG5支援應該冇問題.

不過對XP software的全面支援就唔好諗住可以完全搞得好.

傳聞話依家已經有人在銅灣灣排緊隊了.
KIM 12:22 PM 02-02-07
咁究竟買不買好???
沒名字的?君 12:36 PM 02-02-07
作者: KIM:
咁究竟買不買好???
唔玩game,買黎試下都無妨
 01:00 PM 02-02-07
乜野都未開已經CPU 80%

P.S. D字靚左好多....

習慣左按登出制,唔知咩事,boun一聲冇左畫面,好似燒機咁
原來去左低電源道....

日版使用者....
wing 01:10 PM 02-02-07
作者: 沒名字的?君:
唔玩game,買黎試下都無妨
玩game只係小事, 但如果屋企部電腦要用來做功課或者公司野, 就建議唔好咁快裝住.
沒名字的?君 01:29 PM 02-02-07
作者: :
乜野都未開已經CPU 80%

P.S. D字靚左好多....

習慣左按登出制,唔知咩事,boun一聲冇左畫面,好似燒機咁
原來去左低電源道....

日版使用者....
大佬
邊度有日文版賣?
玩唔玩到 game

RPG之鬼 01:55 PM 02-02-07
作者: 沒名字的?君:
大佬
邊度有日文版賣?
玩唔玩到 game
唔對應日文game!?

作者: Metal Gear NT:
我睇o的科技網站話最初M$想推出既唔係Longhorn(Vista)
不過開發上出現問題
你要知道一間公司咁耐唔出新貨股價會有影響呢...如果唔係XP前整個Me貪得意咩...
咁即是話現在的是收錢的測試版...
幸好冇錢買新pc唔駛換住
verdy_returner 02:15 PM 02-02-07
Home Premium $1,980 188入手!
隻64BIT DVD要上網登記再俾$75至寄俾你。
個盒好型呀。
光熱斗 03:33 PM 02-02-07
作者: wing:
依家的vista打中文真係好大問題
何出此言?
 04:03 PM 02-02-07
按Ctrl Alt Delete,唔係即時彈個工作管理員出黎
攪到好似NT咁樣跳左出去....

想問下唔鐘意下面個工作列黑色有冇得改架...
暫時仲未搵到個位
不破大地 04:13 PM 02-02-07
玩game只係小事, 但如果屋企部電腦要用來做功課或者公司野, 就建議唔好咁快裝住.
其實 Vista 都已經好穩定
不過工作上要用特別 software 就不一定用到
terryskw 04:57 PM 02-02-07
作者: :
按Ctrl Alt Delete,唔係即時彈個工作管理員出黎
攪到好似NT咁樣跳左出去....

暫時仲未搵到個位
攪到好似NT咁樣跳左出去.... <-- task manager?xp都係咁架啦..... (我上左domain, detail唔肯定~)

暫時仲未搵到個位 <-- menu bar > right click > properties > start menu

基本上.... 同XP 分別唔大....
個switch between windows功能 =alt+ tab 3D 版.......
 05:07 PM 02-02-07
果度搵過了...冇得改....
安東尼さん 05:41 PM 02-02-07
作者: RPG之鬼:
唔對應日文game!?
唔只日文, 咩文都有問題

舉個例:
F&C的遊戲再vista的對應情況:
◎:無問題 ○:有問題 ×:玩唔到 -:測試中
http://fandc.co.jp/support/os/winvista.html

不破大地 08:27 PM 02-02-07
作者: terryskw:
攪到好似NT咁樣跳左出去.... <-- task manager?xp都係咁架啦..... (我上左domain, detail唔肯定~)
有個快 d 既辦法
right-click 條 task bar 就有得選 task manager
 09:49 PM 02-02-07
今次轉左真係唔知D字算靚左定7左...
日文好明顯用左i-pod果隻字,圓左同粗左,但係一些日文冇既中文字就7左好多......縮埋一舊><
COOJ 10:21 PM 02-02-07
check this list before u upgrade:

http://www.iexbeta.com/wiki/index.ph...atibility_List
wongja0708 10:24 PM 02-02-07

took vista la, but only 32bit ... @@;;

also bought A-Data flash usb 4gb to try ready boost...
Rabbidas 11:16 PM 02-02-07
依家的vista打中文真係好大問題, 但sat發售的包括繁體中文版, BIG5支援應該冇問題.

不過對XP software的全面支援就唔好諗住可以完全搞得好.

傳聞話依家已經有人在銅灣灣排緊隊了.
我用英文版..打中文完全冇問題
係迫我用新倉頡,按錯shift會去左英文mode

software就大問題d不過由RC1到今日咁多個月,好多software都update左vista版
好似Alcohol 120%之前RC1唔支持Vista, 之後佢已經出左新版支持.

幾like vista個program menu bar
比以前menu bar更快開到的想要的program

又唔會好似MacOSX個dock一安得多program icon就搵一世都搵唔到想開的program
個dock放大係好睇,唔好洗..
 11:33 PM 02-02-07
係右邊果條Bar食你好多位姐...都廢事開...部機又唔係勁-.-
另外我想問下開機有一個exe食你50點CPU既果舊係咩黎架??winupxxxx.exe

仲有野想問下現在Vista冇左以前Xp果個bug,即係Hand機Hand到冇左工作列果隻,以前可以用工作管理員開是但一個文件夾既X prola,會閃番出黎...現在冇得咁做了

禮貌上加句「thx」
Rabbidas 11:34 PM 02-02-07
作者: Metal Gear NT:
不過開發上出現問題
冇計,windows背負的東西比mac多得多...

今天的windows vista仲run到十多年前dos program
指令仲係相同

唔可以好似apple咁做到一刀切
由68k年代到而家,mac經過左幾多次一刀切呢?

一刀切唔係壞事,但好多時會另成間公司失敗
microsoft似乎已經唔可能改變,windows佔有率下降係必然..

事實上,有幾多人仲會係新windows run舊program?
除左大公司過百萬自己寫的program,又唔想upgrade o個d
呢個係最無奈..
wongja0708 12:27 AM 02-03-07
G80 + beta driver + vista + Aero = ?

= flash crack screen (not more then 10 sec)

for more info?

dun be scare, this screen is not more then 1 second everytime like this
but pretty scare..

anyway, i think this is the driver problem, since only AERO interface will crash like this .

and , the driver is still in beta...
RPG之鬼 12:30 AM 02-03-07
作者: wongja0708:
G80 + beta driver + vista + Aero = ?

= flash crack screen (not more then 10 sec)

for more info?

dun be scare, this screen is not more then 1 second everytime like this
but pretty scare..

anyway, i think this is the driver problem, since only AERO interface will crash like this .

and , the driver is still in beta...
最後個張是因為beta的關係嗎?
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後

返回主題版面