Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 12-25-17, 06:28 PM   #2301
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: maxwaver 查看文章
太多人排先唔想打……
係日本就算秋葉原GIGO呢d重鎮其實都唔會排幾十人…
香港打一局要等兩個鐘con機又貴左真係你玩埋我個份

[COLOR="White"]反而我想知已經幾百戰但勝率得四成or以下既咩心態[/CLOR]
利申:7百幾戰得4成6,全部香港打 /
我認久唔久玩埋d完全唔岩手型既野
一日打得十幾場但輸成10局都試過

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-17, 08:48 PM   #2302
羽天翔
Junior Member

註冊日期: Dec 2017
請問一下
如果想玩要點開卡?
聽講今集唔洗開君主卡
但要用AIME/香蕉卡
邊到先有得買?
羽天翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-17, 09:48 PM   #2303
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
利申:7百幾戰得4成6,全部香港打 /
我認久唔久玩埋d完全唔岩手型既野
一日打得十幾場但輸成10局都試過
con機夠打多局我覺得真係肉痛wor...
另外排咁耐一日打十幾場咪即係丟哂成日入機鋪
琴日兩個鐘多d打左三局已經覺得好累,太嘈

舊 12-25-17, 10:51 PM   #2304
3headmonkey
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
呢2日假期鑽荷都只係排5個以內. 高峰期已過!

>但要用AIME/香蕉卡
>邊到先有得買?
唱錢處咪有得賣!
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-17, 11:34 PM   #2305
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: maxwaver 查看文章
con機夠打多局我覺得真係肉痛wor...
另外排咁耐一日打十幾場咪即係丟哂成日入機鋪
琴日兩個鐘多d打左三局已經覺得好累,太嘈
錢唔講,睇返手機三國point肯定打左過萬銀(計埋平時印咭果d)
果時未有解任又未有公會
自己要con機打緣打咭可以快少少
係而家方便得濟姐
其實之前都無咁得人驚
朝早落去打到三四點都打到三十幾場
間中輪陣抖下其實ok的

此篇文章於 12-25-17 11:38 PM 被 柚原このみ 編輯。
柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-17, 12:00 AM   #2306
羽天翔
Junior Member

註冊日期: Dec 2017
引用:
作者: 3headmonkey 查看文章
呢2日假期鑽荷都只係排5個以內. 高峰期已過!

>但要用AIME/香蕉卡
>邊到先有得買?
唱錢處咪有得賣!
thank!
羽天翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-17, 10:45 AM   #2307
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
荷記有得玩?轉頭睇下先

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 12-26-17, 01:52 PM   #2308
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
去荷記+1
最少空氣好好多
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-17, 02:25 PM   #2309
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: kev00269270 查看文章
去荷記+1
最少空氣好好多

但有d焗

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 12-26-17, 08:38 PM   #2310
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
由一開始4個到依家8個場
點都等快左架啦

新場又少人
都唔駛再去MK 荃灣睇D人兩邊排咁煩
而家有邊8個場有得玩
港島有冇

舊 12-26-17, 10:31 PM   #2311
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
引用:
作者: 番薯勤 查看文章
而家有邊8個場有得玩
港島有冇
https://location.am-all.net/alm/location?gm=76&at=1002
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-17, 12:35 AM   #2312
MR.CD-ROM
Game Master

註冊日期: Aug 2002
港島個場我諗應該最少人
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-17, 12:38 AM   #2313
MR.CD-ROM
Game Master

其實副將器真係影響好大既?
我見三個同色既都好貴丫
舊 12-27-17, 10:40 AM   #2314
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: MR.CD-ROM 查看文章
我見三個同色既都好貴丫
因為散色嘅好似可有可無
三個同色嘅就差唔多成個大半個主將器咁

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-17, 10:52 AM   #2315
MR.CD-ROM
Game Master

漢嗚貂蟬咩將器最好?
智兵兵兵 OR 兵兵兵兵?

仲有個舞效果係淨計開始跳個下個漢嗚
OR
跳緊仲可以加上去?

此篇文章於 12-27-17 11:08 AM 被 MR.CD-ROM 編輯。
舊 12-27-17, 11:00 AM   #2316
MR.CD-ROM
Game Master

引用:
作者: LR猫 查看文章
因為散色嘅好似可有可無
三個同色嘅就差唔多成個大半個主將器咁
SR散色將器可以直接就執到
有無咁悲呀
仲有如果用揭示版換卡,副將器確認唔到嗎?
舊 12-27-17, 11:11 AM   #2317
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
綠川花示範影片by蟻恢

舊 12-27-17, 11:25 AM   #2318
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
正路都係夾暴虐

見D人打5枚
其實可能4枚都得

暴虐 花尚香 張燕 劉謠
大大力攻城
唔一定要用combo
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-17, 11:27 AM   #2319
3headmonkey
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
引用:
我見三個同色既都好貴丫
副將器的影響就如wiki所寫的百份比咁上下, 唔會話散色無影響, 同色就一定好 d,
散色與同色都係視乎你覺得佢有無用,
簡單 d 咁諗, 有d 玩家一日打過百場, 咪會覺得俾幾舊水買好抵, 除返每場成本真係好低好低..
如果係休閒玩家, 一星期先打唔夠5場, 對佢黎講每場成本好高!
值唔值就真係睇人jee!
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-17, 01:21 PM   #2320
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
副將器的影響就如wiki所寫的百份比咁上下, 唔會話散色無影響, 同色就一定好 d,
簡單 d 咁諗, 有d 玩家一日打過百場, 咪會覺得俾幾舊水買好抵, 除返每場成本真係好低好低..
如果係休閒玩家, 一星期先打唔夠5場, 對佢黎講每場成本好高!
我諗比較有明顯分別嘅係, 一啲主將器冇速度上升嘅騎兵, 有冇3藍可以跑入爛地時keep住個突擊波咁.

舊 12-27-17, 01:23 PM   #2321
番薯勤

註冊日期: Jun 2011
引用:
港島個場我諗應該最少人
北角個個真係好山卡啦

引用:
綠同黃唔知差幾遠

但3紅同3藍同散色比好感覺到威力

此篇文章於 12-27-17 01:26 PM 被 番薯勤 編輯。
番薯勤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-17, 02:13 PM   #2322
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
全部同色效果同主/特技比較
副/主
活=1/2
兵=3/4
速=0.9

NOW 3個=+1.8%(之前2.64%), 特技係乘, 約1.1倍多DD

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-17, 10:49 AM   #2323
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
大家技術LV差唔多既情況就會出現將器分高下

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-17, 06:00 PM   #2324
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
大家技術LV差唔多既情況就會出現將器分高下
G SIR一齊打報仇號令拎旗跌品

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 10:11 AM   #2325
gun2506

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code2535 4440 7562
PSN  IDOoJunWaTaRaSeoO
想問一下....手機抽大戰PT出金...

會不會有金貨幣

之前在大戰NET維修時抽過2金沒出貨幣...

昨晚12點左右抽中一金...不在大戰NET維修時抽中...

到現在也沒加貨幣

是被吃掉了還是不算進去的
gun2506 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 04:02 PM

手機版 | APP版