Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 12-25-13, 07:00 PM   #26
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
我普通CD舖$105
SONY行貨做咩自己搣走個拉條包裝, 再貼張行貨貼紙後熱縮包裝過
引用:

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 07:26 PM   #27
IDGAF
The One

尋日買咗'Beyoncé '(CD+DVD 14 songs 17 videos) $100,
及Life Is But a Dream (2 BD) $160,
雖然有唔少CD舖刻意標示隻咗'Beyoncé '(CD+DVD)係歐洲版、進口版賣$115,
但其實你留意返個barcode(888430325128)就知其實都係賣緊同一個版本,
於是我格完價都係搵間最平的買就算,反正就只是包裝的貼紙略有一點不同,都是MADE IN E.U.

包裝方面,睇個外盒以純黑色為主,連tracklist都無印,以為入面都係簡約風。
點知一開封,原來玩出股惑,紙套內層用上粉紅色都幾搶眼。
仲有本28頁的迷你寫真集(來自MV/短片的造型照)
個人幾鐘意個呢款雙CD盒的慳位設計。

粗糙聽/睇了隻CD+DVD一次,感覺係很享受,無論係聽覺定視覺上。
Beyonce今次一次過做晒近期當紅女歌手想做的主題,
真的比Lady Gaga今次想做的ARTPOP更ARTPOP,
比Britney Spears隻Britney Jean更個人,
連丈夫、愛女、媽媽、Destiny's Child等等…都出動埋拍MV,
真係無得輸~!

不過,今次去得咁盡,下次一張大碟又可以點玩呢?
其實我仍然期望Destiny's Child會再組合返出碟。

另外,
Haunted呢個MV,真的是刻意向Madonna的Erotic及Justify Your Love作致敬嗎?
Blow MV入面出現的滾軸溜冰場面,其實都可以係向Madonna的Sorry致敬咁。

Grown Woman隻歌個節奏好正,可惜無收錄到落CD,
其實如果佢跟個官方CODE比我下載返就更好。

得閒睇埋隻Life Is But a Dream隻BD先,唔知跟碟果個下首歌曲CODE香港兌唔兌換到呢?

此篇文章於 12-28-13 07:34 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-13, 10:22 AM   #28
IDGAF
The One

正,
今次買呢隻歐版Life Is But a Dream (2 BD)
附送果首新歌God Made You Beautiful下載版香港都可以順利下載返無BLOCK到IP。

2014年11月25日前去返呢個網,入返果個15位CODE就下載到。
http://myplaydigital.com/godmadeyoubeautiful/

舊 12-29-13, 01:10 PM   #29
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

其實唔係好明點解要俾DLCODE, 明明收埋落隻BD度仲可以出到高音質
又要人上網入CODE, 又要另外印CODE紙...

大乱闘X
舊 12-30-13, 03:03 PM   #30
IDGAF
The One

引用:
作者: W!LL 查看文章
其實唔係好明點解要俾DLCODE, 明明收埋落隻BD度仲可以出到高音質
又要人上網入CODE, 又要另外印CODE紙...
咁放係BD度你又拎唔到出街聽呢?佢比個下載版你就算解決咗問題了…
完全免費派,咁又少咗個賣點。

當然我都係希望有心送,送返實體CD就最好啦。
不過又係果D所謂的成本的問題…
其實宜家買限定版GAME佢哋都係比個CODE你去下載返隻OST(例如MAX PAYNE3、DARK SOULS)。

舊 12-30-13, 05:06 PM   #31
IDGAF
The One

我睇完Life Is But a Dream,其實真係唔差,
記錄片果PART講返近1-2年左右的嘢,
另外有提佢同爸爸關係轉差、懷孕、小產等等,
由佢本人講返出嚟都幾感人,
中間又穿插返一D表演畫面唔會悶。

DISC 2個演唱會,個窄長的畫面比例無影響個可觀性,
甚至覺得可能係刻意意咁做,因為個SHOW有唔少DANCER一市排開的畫面,
而且個全個舞台連地板都有LED螢幕,而且顯示出嚟的圖像同PART舞有一定的互動性,
佢遠鏡可以一次個係同一個畫面出晒呢D元素。

此篇文章於 12-30-13 05:29 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-13, 01:34 PM   #32
IDGAF
The One

第一次睇Partition果個MV的時候,
已經覺得果個經典"腿浪"(我唔知應該點形容了)畫面,
好似睇癲馬艷舞團(Crazy Horse) DVD時睇過,
睇完"Self-Titled" Part 4 . Liberation就確定到唔係老番,
係有原因去返Crazy Horse的。(老公生日+定婚)

"Self-Titled" is a mini art feature comprised of several parts that give a glimpse into BEYONCÉ. It details Beyoncé's mind-set and artistic vision throughout the making of the entire project.

"Self-Titled" Part 1 . The Visual Album

http://youtu.be/IcN6Ke2V-rQ

"Self-Titled" Part 2 . Imperfection

http://youtu.be/cIv1z6n3Xxo

"Self-Titled" Part 3 . Run 'N Gun

http://youtu.be/UPmX4ASAcaE

"Self-Titled" Part 4 . Liberation

http://youtu.be/1b1loWJfxaA

舊 01-09-14, 02:13 PM   #33
IDGAF
The One

"Self-Titled" Part 5 . Honesty

http://youtu.be/LFXJGr7sYDk

舊 03-20-14, 02:55 PM   #34
IDGAF
The One

如果當初行版係CD+Blu-Ray就好啦…
堆MV質素咁高。

舊 03-20-14, 05:57 PM   #35
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

寧願佢拍tour落本d, 俾返正常16:9比例,有DTSMA5.1高清聲
藍光都出左咁多年, 咁多間國際性唱片公司, 係最唔明係得sony music出演唱會出得咁hea, 華納都已經用緊4K拍攝了

大乱闘X
舊 03-20-14, 05:58 PM   #36
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

寧願佢拍tour落本d, 俾返正常16:9比例,有DTSMA5.1高清聲
藍光都出左咁多年, 咁多間國際性唱片公司, 係最唔明係得sony music出演唱會出得咁hea, 華納都已經用緊4K拍攝了

大乱闘X
舊 03-20-14, 07:12 PM   #37
IDGAF
The One

引用:
作者: W!LL 查看文章
題外話,近期睇J2見SONY賣廣告話買佢哋的LIVE BD碟有抽獎活動,
好似包括ADELE、P!NK、BEYONCE及ALICIA KEYS等…

4K我諗除非王維基開到佢個免費電視台,唔係都無動力換TV住。

舊 03-29-14, 04:54 PM   #38
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

http://www.wowhd.com.hk/blu-ray/beyo...78307/64508583

Bd+cd街價$155
個網特價做到星期日夜晚

大乱闘X
舊 04-06-14, 07:22 PM   #39
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
又入手多隻, Blu-ray原來有PCM5.1聲道
下次再係CD+DVD唔買住喇

大乱闘X
舊 04-20-14, 03:53 PM   #40
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
見平補返, 點知隻beyonce一開波已經聲畫唔同步, update完仲係咁

大乱闘X

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
LACRIMOSA Live album & DVD "LICHTJAHRE" rider Neo Music UNIVERSE 1 07-03-07 08:25 PM
迪士尼"Year of a Million Dreams "(碧咸,Scarlett Johansson,Beyonce) 信長 Neo Entertainment TREND 0 04-30-07 10:21 AM
宇多田光 album "ULTRA BLUE" Cover + Tracklist updated shingo512 Neo Music UNIVERSE 73 07-14-06 07:28 PM
BLACK EYED PEAS NEW ALBUM "MONKEY BUSINESS" 魔法大咀鳥 Neo Music UNIVERSE 8 06-16-05 07:18 PM
中島美嘉 新Album "MUSIC" shingo512 Neo Music UNIVERSE 17 03-22-05 12:22 PM

現在的時間是 06:43 AM

手機版 | APP版