Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 02-19-13, 12:00 AM   #326
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:
作者: scrinuf 查看文章

三場都係先驘再輸
食槍就無乜,問題係打完城比人打counter,保唔到命返城

知道衰咩已經超額完成
下次吾好衰呢樣野就得

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 12:31 AM   #327
scrinuf
Junior Member

註冊日期: Oct 2012
引用:
作者: 魔靈娘 查看文章

知道衰咩已經超額完成
下次吾好衰呢樣野就得
無左45﹪...
馬單應該點守城?
出入城其實即係點?
scrinuf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 12:52 AM   #328
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
講番神速
其實唔止神速, 一向選腳都係基武同對應2擇架啦, 睇自己習慣同打法架者
好似大德支2COST槍夾張苞子龍李嚴魏延都得咁解

呂布WARA咪又係1智主力, 仲要3COST+主計都係1智添, 咪又係咁打,
總有方法應對副DECK先會生存到先會仲有人用

引用:
作者: wakakaka0679 查看文章
第8次挑戰征霸升格戰失敗
比人打返出輪之後試玩LOK帝求心,輸到差D跌証
我都係乖乖地用返勇求心算
佢個副冇妨害難破槍騎合作
主要係剎神打散人迫人爆計COUNTER咁打, 而且基武低D我覺得難用D

引用:
無左45﹪...
馬單應該點守城?
出入城其實即係點?
輪流入城回血出城攝, 想睇靚出入城可以睇或樁D片
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 12:56 AM   #329
aubreycty
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2012
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
佢個副冇妨害難破槍騎合作
主要係剎神打散人迫人爆計COUNTER咁打, 而且基武低D我覺得難用D
lok帝版的求心對戰術眼及控馬技術要求極高, 唔係一般人用得到......

my youtube channel: http://www.youtube.com/user/aubreycty1984?feature=mhee
aubreycty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 01:02 AM   #330
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
作者: aubreycty 查看文章
lok帝版的求心對戰術眼及控馬技術要求極高, 唔係一般人用得到......
用得好的剎神真係好勁
一封槍就即溶

爆裂吧! 肝臟!!
舊 02-19-13, 02:04 AM   #331
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
就係勁在高武(基武點都係第2高基武deck啦)
行得快偷得走得壓得
行埋d又有離間,行開d又可以集突
開幕用機動性拉拉下又可以拆棚打城
吾爆計29基武行埋去磨,人地頂吾住要爆計頂又走得甩(個個有加速計咩)
奧義又勁,突2下死1隻

缺點?咪馬單不歸路囉

一副平衡性極高的deck
吾係特別勁,不過對應力高
每個version都吾少人用

吾好執著封槍集突就得,成日見(被)人生殺支大槍係中場放置play
被火燒?你睇下高手點排位就得,出城一定同離間企一邊啦,你同曹仁行埋一齊咁吸引好難吾燒wor

最主要:無特攻點追城?
我其實一路都唔明乜野係馬單不歸路

基武除非真係差好遠,唔係除左開幕唔覺有好大優勢,
大家有氣開計咪又打番勻
好多deck開計擺好位多數都R到城,
如果磨唔死人細腳都係畀人埋位,
一上一落通常最後都係蝕城

出城分開其實好多人都知,
但係要避火避雷就做唔到壁係未?
講到要特登避,即係已經有不利左啦

特攻追城,有位有士氣開特攻,即係對面死得七七八八城門任扑啦
我覺得馬單唔輸城,實際過諗點追城

平衡性高嘛…勁人打咪有平衡性囉,
而家環境成日都有輪有加速槍
ranking都消失左一段日子,真係多人用?

引用:
作者: 咖哩飯 查看文章
你又知我未打過?? 我只係打99641升到上征霸 自問唔勁 我問過郭奉孝同睇過焉紅既post打二分粘 真係work既
穩定d我又唔係太覺 好似有多個防護又無咁怕妨害同傷害 但係少2武其實差好遠同埋個特攻真係好重要
我試過用過曹洪雲散100億張郃都係覺得龐德比較好
ok,我錯了
咁可唔可以講下實際上係點打呢
我自己打二分粘唔做錯野都係勝率一半一半,
雖然話先手磨得死隻孫桓或離間大槍+1,對面已經攻唔到過黎,但唔係下下都做到

此篇文章於 02-19-13 02:10 AM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 02:20 AM   #332
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
引用:
作者: wakakaka0679 查看文章
第8次挑戰征霸升格戰失敗
比人打返出輪之後試玩LOK帝求心,輸到差D跌証
我都係乖乖地用返勇求心算
我考左幾十次先得 努力
打真桃9連輸一鋪入輪四勝
輸左鋪比Fd 二個聖帝加一個皇帝請我三敗
依家入左輪第一鋪柚木由紀完全係比人玩
我決定唔打一個月
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 02:28 AM   #333
scrinuf
Junior Member

註冊日期: Oct 2012
想問lok同勇的求心人腳同打法有咩分別?
scrinuf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 02:58 AM   #334
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
仲有一樣野 馬單攻城力其實理論上係唔低過balance ga

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 03:03 AM   #335
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
用一輪馬單之後真係唔識用bal
根本就第二隻game黎

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 10:07 AM   #336
Stevesteve

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: Rotagen 查看文章
不倫得1支牙簽梗係易打啦,
開幕硬質都打到城添,
但係一副不倫可以代表埋其他deck嘛
有火又話難打
到人地話有赤火易打又話人地得一支槍易打, 咁點講?

又唔諗下依家version條火幼到..以前粗都係咁打.

舊 02-19-13, 10:29 AM   #337
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
馬單不歸路係指用慣馬單轉唔到去其他DECK

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 10:31 AM   #338
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
引用:
打左30蚊求心馬單
腳:求心,龐德,樂進,賈詡,剎神,G張春華G荀攸
輸晒三鋪...
第一場對鬼槍李嚴馬岱關興,長槍陣
第二場對憂國戰計,車輪劉備孫堅張溫荀攸,封印陣
第三場對群吳拳推呂布,鄒張魯吳國太仲有隻唔記得咩

三場都係先驘再輸
食槍就無乜,問題係打完城比人打counter,保唔到命返城
大大之前有沒有打過馬單?
求心而家唔知打法對應基本上好難贏

舊 02-19-13, 10:31 AM   #339
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
作者: 風音 查看文章
用一輪馬單之後真係唔識用bal
根本就第二隻game黎
3.1玩過漢馬單,成場用攻勢呃珠之後戰計推
不過果陣通街魏4神速全突

爆裂吧! 肝臟!!
舊 02-19-13, 10:34 AM   #340
b_boy
↘呆~

&正常上位求心馬單係唔怕火, 因為走位練熟咗, 好難有位比人燒全家
P.S. 對面係光嘉例外

淯底可保一世平安
舊 02-19-13, 11:12 AM   #341
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
仲有一樣野 馬單攻城力其實理論上係唔低過balance ga
直頭勁啦
識輪門, 3隻大馬一人一下已經差唔多40%
我想講求心bal攻城力真係激低

引用:
作者: Rotagen 查看文章
我其實一路都唔明乜野係馬單不歸路

基武除非真係差好遠,唔係除左開幕唔覺有好大優勢,
大家有氣開計咪又打番勻
好多deck開計擺好位多數都R到城,
如果磨唔死人細腳都係畀人埋位,
一上一落通常最後都係蝕城

出城分開其實好多人都知,
但係要避火避雷就做唔到壁係未?
講到要特登避,即係已經有不利左啦

特攻追城,有位有士氣開特攻,即係對面死得七七八八城門任扑啦
我覺得馬單唔輸城,實際過諗點追城

平衡性高嘛…勁人打咪有平衡性囉,
而家環境成日都有輪有加速槍
ranking都消失左一段日子,真係多人用?
29武高機動仲可以質一邊都叫唔高... 同埋有優勢唔代表一定打到城, 拆到柵開到伏打散到人都叫優勢啦

避妨害... 有邊副deck唔使避(英知有時都要避啦), 馬已經易避左
要避妨害就不利左, 咁用妨害基武低左又點計? 人地都要避你離間喎, 咁又點計??

其實咁... 你既然覺得99641咁弱咁下風, 冇人迫你用喎, 用你覺得勁/廚既deck咪ok囉
希望你對親99641都輕鬆KO啦

加速槍, 常見既有天so, 八卦, 機略, 但神速打閻行版天so同機略我都覺得神速有上風
輪, 比較常見既我只係見到牛比
不過如果有輪/加速槍神速就冇得打既話, 我唔同意, 而且有邊副deck冇下風deck???

勁人打咪有平衡性囉 <-- 咁副副deck都係咁架啦, 勁人打咪勁囉, 廢人打咪廢囉, 咁仲可以討論d咩?

最後,
神速多人用就講唔上, 但耐唔中都會link到係事實, 同埋依家咁多deck有邊副真係好多人用成日見到?

引用:
3.1玩過漢馬單,成場用攻勢呃珠之後戰計推
不過果陣通街魏4神速全突
其實我2代同3.0都係神速出身wwwwwwwwwwww

引用:
想問lok同勇的求心人腳同打法有咩分別?
打法唔識答你, 腳就

勇: 求心 張郃/曹洪 周旨 看破 離間
lok: 求心 雲散惇 剎神 看破 樂進/曹昂
軍師都係 鬥攻同荀攸

此篇文章於 02-19-13 11:23 AM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 11:19 AM   #342
b_boy
↘呆~

我淨係知我副俠5輸比正統神速一定係我自己問題

淯底可保一世平安
舊 02-19-13, 11:43 AM   #343
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
99641 + 離間==廚

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 12:08 PM   #344
咖哩飯

註冊日期: Feb 2011
99641見親蜀國既deck大部份都下風

舊 02-19-13, 12:53 PM   #345
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
作者: 咖哩飯 查看文章
99641見親蜀國既deck大部份都下風
寡兵派蕉?<---呢排多左
貓騷?

爆裂吧! 肝臟!!
舊 02-19-13, 01:05 PM   #346
石原夏織

真桃園vs究極英魂應該點打
舊 02-19-13, 01:20 PM   #347
b_boy
↘呆~

引用:
作者: 石原夏織 查看文章

真桃園vs究極英魂應該點打
善用雷神、&記往now英魂號得番6c多dd

淯底可保一世平安
舊 02-19-13, 01:24 PM   #348
石原夏織

引用:
作者: b_boy 查看文章
主動d攻定守住等反擊
尼個係我唔知點打既主要原因
改左咩等我仲怕唔夠打
舊 02-19-13, 01:28 PM   #349
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
玩英知SEGA間中會識連續配戰騎、剎神、神速挫折下你,叫你學下用神速鬥攻

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 02:00 PM   #350
小備兵
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2012
引用:
作者: b_boy 查看文章
究極英魂打真桃園要點打, 大大?
小備兵 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVI 鬼哥是god 街機心得交流討論區 1006 02-06-13 05:17 PM
三國志大戰討論區 Vol.LIII 鬼哥是god 街機心得交流討論區 1009 08-31-12 03:12 PM
三國志大戰討論區 Vol.LII 鬼東東 街機心得交流討論區 1040 08-09-12 02:30 PM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM

現在的時間是 06:23 AM

手機版 | APP版