Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-17-16, 06:07 PM   #101
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
一日行完銀行
好多位都係搏好運
冇晒SP,去到最後幾乎全部都係避
避哂唔打,咁到下個迷宮未仲辛苦

不過我都行到想死,
SAVE ROOM又少,地下大金庫行到好後SP都乾哂咁濟然後唔知邊度突然彈隻敵人出嚟背刺,全滅
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-16, 06:30 PM   #102
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
我lv25
應該夠打boss掛

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-16, 07:02 PM   #103
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
終於打完第4 個boss, 今次2 天完成讓我有很多時間升能力和伴(為了攻略炮姐升滿了魅力,也夠膽量和武器屋建立關係)

議員第一個全滿,最後那幕都延感人

說來第4 個boss 的發展真是出乎意料,多少也和p3 和4有連接(]應是)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-16, 08:42 PM   #104
野良猫
肥倫

隻肥佬又會咁易打…減攻減防>攻擊係咁LOOP,搞掂
舊 09-17-16, 09:48 PM   #105
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
唔係我,我進度只係打完美術館冇耐

血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-16, 10:19 PM   #106
野良猫
肥倫

武器屋嘅絆係升鎗,不過唔係把把都升得
舊 09-18-16, 12:48 AM   #107
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 野良猫 查看文章
武器屋嘅絆係升鎗,不過唔係把把都升得
比買新鎗省錢

去到第5 迷宮,故事真是越來越沉重,還好旅行時可以和炮姐約會心情真是好多了(我那時還可以和一二三及龍司玩,看來是看好感度?)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 10:07 AM   #108
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
係咪除左道具冇方法攻略緊既時候回復Sp?
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 12:32 PM   #109
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
超慢進度用了十六小時才玩到食自助餐起怪盜團名
忽發奇想用倒敍式係咪想表達喺消㓕大人歪心嘅同時
以為自己正確嘅歪心卻正在澎漲中
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 01:39 PM   #110
野良猫
肥倫

死人糞GAMW伍又衛門,連續玩四次全部都揀丁,次次都係第一場啱其餘兩場錯哂,浪費哂啲時間

放暑期又冇得睇書,有攻略响手都冇用啦
舊 09-18-16, 02:10 PM   #111
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
Hard mode 第一個 boss 鴨志田已經好難

都唔係人玩既
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 02:14 PM   #112
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
Hard mode 第一個 boss 鴨志田已經好難

都唔係人玩既
由手機版發出
呢隻game debuff比咩都重要
其實鴨志田最緊要係你整隻物理耐性(呢個時點你應該整到既係オバリヨン)同埋一隻有タルンタ既P
長期Keep著對面減攻 咁應該基本上唔會比人一下打死 件事就會好好多

Atuls既 Game初見打Hard係難的
初接觸既人其實可以考慮玩番Normal

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 02:28 PM   #113
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

我覺得今集BOSS戰多少講運氣
第2個BOSS成日一開始比佢瞄弱點
モルガナ滿HP都幾乎一下死

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

舊 09-18-16, 02:39 PM   #114
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
我覺得今集BOSS戰多少講運氣
第2個BOSS成日一開始比佢瞄弱點
モルガナ滿HP都幾乎一下死
我班目打到死淨主角
不過原因係我無裝防風裝飾 其實裝左應該易打好多
同埋手上得5個復活藥

杉田個疾風波又唔夠一下打死晒對面三隻 點都淨少少sosad

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 02:53 PM   #115
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

我調走竜司
一開始用二連牙打死左上角先
至少唔會成日比佢瞄弱點
杏就keep住タルンタ個口
モルガナ淨係回復

一開始我覺得先係最難
復活之前主角放タルカジャ比杉田同自己,復活後就好快打得死左上

舊 09-18-16, 03:18 PM   #116
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
主角一開始隻pesona如果拎左黎合怪係咪冇得拎番
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 03:21 PM   #117
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
D系統多到玩到有D亂

升人物關係 (行去搵人對話/SMS?)
升5個屬性
執persona skill / lv (除左主角果隻 其他都冇得整?)
搵錢....

其實邊樣最重要 有必要升左先?
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 03:33 PM   #118
chh622
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: tao08 查看文章
主角一開始隻pesona如果拎左黎合怪係咪冇得拎番
唔係,可以買番
chh622 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 03:38 PM   #119
野良猫
肥倫

剛打完金字塔BOSS,又係靠電光石火打贏,龍司又有,兩個主力輸出其他人回血都唔算難打
只不過要計下減攻減防嘅時間,同埋中完異常要即回復,隻死人嘢試過三回連續行動,幾驚又嚟過

引用:
作者: izumo 查看文章
D系統多到玩到有D亂

升人物關係 (行去搵人對話/SMS?)
升5個屬性
執persona skill / lv (除左主角果隻 其他都冇得整?)
搵錢....

其實邊樣最重要 有必要升左先?
個人就升主角能力為先,因為能力會繼承
二週目亦唔需要煩升能力(多番時間做其他嘢)同唔夠能力而卡响絆事件度
舊 09-18-16, 04:04 PM   #120
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 野良猫 查看文章
剛打完金字塔BOSS,又係靠電光石火打贏,龍司又有,兩個主力輸出其他人回血都唔算難打
只不過要計下減攻減防嘅時間,同埋中完異常要即回復,隻死人嘢試過三回連續行動,幾驚又嚟過

個人就升主角能力為先,因為能力會繼承
二週目亦唔需要煩升能力(多番時間做其他嘢)同唔夠能力而卡响絆事件度
原來係咁

即係佢都預你1周目未必玩到到角色END
2周目可以節省D時間去鋤對話

整鎖匙會扣1回合行動 仲要一次整有限公司
(好似3把...??)
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 04:07 PM   #121
野良猫
肥倫

引用:
作者: izumo 查看文章
原來係咁

即係佢都預你1周目未必玩到到角色END
2周目可以節省D時間去鋤對話

整鎖匙會扣1回合行動 仲要一次整有限公司
(好似3把...??)
整寶箱KEY最好發咗預告狀後整
舊 09-18-16, 04:59 PM   #122
野良猫
肥倫

千早絆任務隻BOSS仲難打過主線,以依家實力根本打唔到
舊 09-18-16, 05:08 PM   #123
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
今集前期有charge係邊隻?

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 05:25 PM   #124
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

第3boss反而易打
有隻物理、呪怨無效主角打不死咁款

舊 09-18-16, 05:47 PM   #125
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
呢隻game debuff比咩都重要
其實鴨志田最緊要係你整隻物理耐性(呢個時點你應該整到既係オバリヨン)同埋一隻有タルンタ既P
長期Keep著對面減攻 咁應該基本上唔會比人一下打死 件事就會好好多

Atuls既 Game初見打Hard係難的
初接觸既人其實可以考慮玩番Normal
係 wor, 開頭我係加一人防禦力, 降佢攻著數好多

最後 normal 都係危危地先過到, LV10 都苦戰
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] ペルソナ5 Persona 5 | PS3, PS4 | 已售 money 電視遊戲討論版 752 11-27-19 02:27 PM
THE END THANK YOU 風間鈴木仁 買賣專區 3 08-29-16 02:13 AM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM
人中之龍 維新 攻略專區 - 幕末無間道 鐵之侍 攻略及心得交流區 679 08-31-14 10:57 PM
[多機種] [PS4, PS3, Vita] MLB 14: The Show | PS4:1080p 60fps ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 3 04-17-14 11:50 PM

現在的時間是 02:22 PM

手機版 | APP版