Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 最後
照相館>我們的醫療天國[機鏡損壞炫耀區]
Strider 11:41 AM 11-03-07
作者: sqling:
咁樣搞...其實仲影唔影到?
買過部啦...買完話我知邊d好 > 因為我都決定買過部...
影唔到喇, 因為對唔到焦

你想買咩機, 幾多budget?
呢度大把人俾到意見你, 唔駛等我買過部都得
sqling 08:27 PM 11-04-07
作者: Strider:
影唔到喇, 因為對唔到焦

你想買咩機, 幾多budget?
呢度大把人俾到意見你, 唔駛等我買過部都得
之前果部係A520
諗緊想搵返部咁上下 o既...A720IS

不幸地, 打上兩部相機都係跌爛
riceball 11:50 PM 12-07-07
今日又上左去見CS姐姐

Strider 11:48 PM 12-12-07
跟進一下先...

部F30可以整, $1,150 TOTAL
要等個幾兩個月, 聖誕冇得用喇, 要拎住大機出出入入...

不過好彩旅遊保險搞得到...唉

所以要擱置買新機既計劃...
東海林 11:34 PM 12-17-07
我個盒一張保用證都冇,唔知道幫唔幫我整??
ビスケット 12:08 AM 12-18-07
支鏡跌過黎?
如果過o左保養,代理可能要先收檢查費的說~
不過都係打去代理問最清楚~

以前有支鏡未過保養就炒到粉身碎骨....
Canon報價返來: [整返貴過你買支新o既,上黎收屍啦]

riceking 12:09 AM 12-18-07
Tamron AF 28-200mm f/3.8-5.6 XR ASL IF Macro (A03) Zoom 變焦 1,880 12/2/2007

真係買過支好過整啦.....

Rice
東海林 12:25 AM 12-18-07
作者: riceking:
Tamron AF 28-200mm f/3.8-5.6 XR ASL IF Macro (A03) Zoom 變焦 1,880 12/2/2007

真係買過支好過整啦.....

Rice
何出此言 小弟得lee枝鏡用來學影相
如果要買過支新,師兄有咩鏡好介紹
riceking 12:28 AM 12-18-07
作者: 東海林:
何出此言 小弟得lee枝鏡用來學影相
如果要買過支新,師兄有咩鏡好介紹
好老實, 千零蚊支Lens, 冇保要整隨時收你一千幾百....買過支新重好. 如果是跌過更加不用想.

你用什麼機的?

Rice
東海林 12:41 AM 12-18-07
好老實, 千零蚊支Lens, 冇保要整隨時收你一千幾百....買過支新重好. 如果是跌過更加不用想.

你用什麼機的?

Rice
唔該哂師兄,不過都係打去龍仔問o下好d
始終跟左我成年用開有感情

唉~~糧又未出,又要買過枝新
我用緊Nikon D50 成年前買
ビスケット 01:40 AM 12-18-07
D50+28-200mm而且只有一支鏡......
焦段由45mm開始而不是由28mm開始,你不介意嗎?
a

如果要28mm開始,又天涯鏡,又同之前差不多價錢的話......
Sigma AF 18-125mm f/3.5-5.6 DC $1900
不過是DC鏡~

antony chan 07:49 PM 12-21-07
KIT LENS就緊係N牌果支24-85啦........
http://www.nikon.com.hk/productitem....=78-df53a3398c
http://www.nikon.com.hk/productitem....=79-570de00bd5

要再wide的話, 就一定係18-70
http://www.nikon.com.hk/productitem....=95-c26da0b380

再唔係就粗粗地買支50 1.8
http://www.nikon.com.hk/productitem....106-387119c054
riceking 10:06 PM 01-06-08
作者: antony chan:
要再wide的話, 就一定係18-70
http://www.nikon.com.hk/productitem....=95-c26da0b380
事實證明, 呢支Lens會自動升級

Rice
KTN 10:13 PM 01-06-08
病者好快快自己招認炫耀

事實證明, 呢支Lens會自動升級

Rice

Strider 12:04 AM 01-12-08
上回...

http://www.gaforum.org/showpost.php?...7&postcount=74

終於都返黎喇, 本身都想買過部, 但係F30真係日日陪住我咁滯, 好有感情, 非整返佢不可.

KTN 11:39 PM 02-21-08
真係想爆粗....

話說前日拿住部5D返娘家....

講明係內對焦花了定污了....

交低身後事.....

CS姐姐就樣衰衰笑笑口說:[記住下次不好自己沬啦喎~]

我:[#]

我沬不沬關妳鬼事麼...鬼叫妳們又無相應除塵方法提供...

5D又特別入塵...花了拿上來有保都仲要不包整又要比錢.....

比埋錢整仲要仲要嘈嘈嗊
M-eye 02:24 AM 04-30-08
作者: KTN:
真係想爆粗....

話說前日拿住部5D返娘家....

講明係內對焦花了定污了....

交低身後事.....

CS姐姐就樣衰衰笑笑口說:[記住下次不好自己沬啦喎~]

我:[#]

我沬不沬關妳鬼事麼...鬼叫妳們又無相應除塵方法提供...

5D又特別入塵...花了拿上來有保都仲要不包整又要比錢.....

比埋錢整仲要仲要嘈嘈嗊
咁你點玩中古或古董鏡呀???

支支都有塵的....

作者: ビスケット:
1塊變3塊....
所以我覺得之前M大唔駛扑爛塊Filter......

砌唔返埋了?
a
不用煩嘛...一了百了....用到現在...好爽....
^^
KTN 07:56 AM 04-30-08
怎同呀,我部新機來
FF5D特別惹塵

作者: M-eye:
咁你點玩中古或古董鏡呀???

支支都有塵的....
>skip<

Strider 11:48 PM 02-21-08
塵呢d野, 睇開d啦

下下都咁執著會用得好唔開心...我o個部咪又係塵土飛揚
KTN 11:53 PM 02-21-08
一大條吹不去的毛對角線

仲有塵多到以為有飛蚊症#
KTN 12:54 PM 03-01-08
係大砲到拿返條五屍,個VF依然好多粒粒
ビスケット 04:07 PM 03-01-08
話說對焦屏污糟可以吹吹~
但似乎不能抺或者掃~
可能因為對焦屏表面磨沙的關係,只會越抺越糟糕~
"

內對焦屏花o左唔係應該成塊換走的咩?
仲會有粒粒?
a
KTN 04:41 PM 03-03-08
塵埃依舊
KKH 09:19 PM 03-11-08
個內 ring 有 thread, 可以扭番上去~
KTN 12:14 PM 04-04-08
我不想換機

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 最後

返回主題版面