Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-28-15, 08:30 PM   #151
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: reiyaw 查看文章
技術點到18轉投力量 而家力23渣大劍都幾好丫..
起埋好過支爛鬼拐杖
劍唔係唔勁,不過大斧個攻擊模組強太多

舊 03-28-15, 08:31 PM   #152
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
引用:
作者: Sar8 查看文章
劍唔係唔勁,不過大斧個攻擊模組強太多
果個轉斧判定距離真係出類拔粹

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-15, 08:33 PM   #153
Sar8
The One

引用:
仲要2hits
我打隻雷獸佢個頭落一下來就轉到佢暈低,加埋個範圍贏大劍太多
大劍反而單手劍我覺得好好用

舊 03-28-15, 08:43 PM   #154
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
上面spoiler左佢好似好d.....?

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-15, 09:37 PM   #155
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: 大懶財 查看文章
上面spoiler左佢好似好d.....?
邊句

舊 03-28-15, 09:51 PM   #156
大懶財

引用:
邊句
神父嗰part, 我都唔知算唔算?

打贏左隻魔獸喇,唔貪刀,睇定定一刀一刀打就搞掂左。。。

舊 03-28-15, 09:52 PM   #157
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
神父嗰part, 我都唔知算唔算?

打贏左隻魔獸喇,唔貪刀,睇定定一刀一刀打就搞掂左。。。
係呢個資訊爆炸年代 IGN都隨便係首頁貼last boss名
其實都無得點避

舊 03-28-15, 10:08 PM   #158
大懶財

大教堂外面比隻麻包袋佬殺左反而有新map去。。

引用:
作者: stephen1980 查看文章
新手加入,玩左一晚,比第一隻boss 係禁ko

另外,如果殺左夢境d 人會唔會有事的?
由手機版發出
以後冇得升lv咁囉。。。

引用:
係呢個資訊爆炸年代 IGN都隨便係首頁貼last boss名
其實都無得點避
入得嚟都預左

舊 03-28-15, 10:16 PM   #159
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
又down 攻擊範圍同削強韌值又勁
好彩一開波想用番重型武器有用斧\/
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-15, 10:17 PM   #160
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
要點先可以係聖杯迷宮同人玩, 我用咗鐘 無反應........... 之前睇聖杯唔扣靈視, 但點解都係扣咗我一個既?

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-15, 10:30 PM   #161
大懶財

喺未見之村係咁比人刷牙

舊 03-28-15, 11:04 PM   #162
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
要點先可以係聖杯迷宮同人玩, 我用咗鐘 無反應........... 之前睇聖杯唔扣靈視, 但點解都係扣咗我一個既?
無反應係正常 個連線爛到震
引用:
喺未見之村係咁比人刷牙
有D位第一次行八成比人禁住黎刷牙

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-15, 01:20 AM   #163
Sar8
The One

果招調虎離山真係中哂伏

舊 03-29-15, 01:37 AM   #164
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
打左成晚終於打贏隻渴血魔獸...
最後同佢同歸於盡

第3形態真係好失控

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-15, 01:38 AM   #165
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
原來隻game有隱藏武器屬性
原本係人既敵人 用鋸系會有加成...

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-15, 01:46 AM   #166
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

今代唔知壓lv應該要壓幾多度
得6樣屬性仲要點唔上99...
200lv咩都點齊咁

舊 03-29-15, 02:02 AM   #167
Sar8
The One

搞左成晚終於搞店該隱城堡
又話有大血塊,D怪都唔趺既

舊 03-29-15, 02:26 AM   #168
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
搞左成晚終於搞店該隱城堡
又話有大血塊,D怪都唔趺既
http://www.reddit.com/r/bloodborne/c...ange_for_loot/

遲下應該各大wiki/攻略網站都會有聖杯code list有咩執
血石(+10)要打深度5迷宮 望落仲難過爆機

舊 03-29-15, 02:34 AM   #169
Sar8
The One

話說海格力士我死果次打都會入phrase2
但係用槍反打全程佢未變過身

舊 03-29-15, 02:52 AM   #170
Crazy Gamer
薛西佛斯

引用:
http://www.reddit.com/r/bloodborne/c...ange_for_loot/

遲下應該各大wiki/攻略網站都會有聖杯code list有咩執
血石(+10)要打深度5迷宮 望落仲難過爆機
難好多 我見人用Bug洗魂冼到200lv去打 一唔小心都係兩巴拍死

引用:
話說海格力士我死果次打都會入phrase2
但係用槍反打全程佢未變過身
呢隻BOSS用唔用槍反打差好多

如果你打石像鬼打唔到血塊 又唔想打聖杯
可以試下去打大教堂最上層個聖歌團到D強化狼人

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-15, 03:46 AM   #171
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

本來做緊吸血鬼獵人打人狼
玩玩下變左克蘇魯的呼喚...
d怪物同場景設計攪到san值係咁跌
慘過以前打病村

舊 03-29-15, 05:09 AM   #172
Crazy Gamer
薛西佛斯

越後期san值越低 D怪設計真係別出心裁
後面有個場景半夜打到我係到傻笑(已癲)

舊 03-29-15, 09:55 AM   #173
wongdee
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
請問開始時簡稱號就等如選擇難易度,同埋果D儉視叫你簡善意惡意係有乜用
wongdee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-15, 10:26 AM   #174
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: ZOMA 查看文章
打左成晚終於打贏隻渴血魔獸...
最後同佢同歸於盡

第3形態真係好失控
哈哈…你同我一樣
我開心得濟唔記得解毒死左
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-15, 11:10 AM   #175
delkong
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDdelkong
XBox Live Gamertagdelkong
我明明已拺線上遊戲,但入到去個召喚鐘係暗左,禁極都無反應激死

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] Bloodborne ブラッドボーン 血源詛咒 | From Software | Metascore 93 信♡保證 | DLC『The Old Hunters』 登場 ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 318 12-06-17 05:57 AM
sold............. henrywk 買賣專區 0 04-18-15 11:59 PM
sell bloodborne pureman 買賣專區 2 04-04-15 09:38 AM
[SELL]全新 PS4 行貨 Bloodborne (sold) lauyan 買賣專區 0 03-27-15 07:35 AM
PS4 Bloodborne 中文版 i611i 買賣專區 1 03-27-15 02:17 AM

現在的時間是 10:34 PM

手機版 | APP版