Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-05-13, 12:05 PM   #1676
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: RS 200 查看文章
d人講咩我唔知,but如果唔係官方講,正常人都唔會信吧
算係官方了. 係百視通VP講的.

百視通係MS在中國成立分公司營運遊戲業務的合資夥伴.

舊 12-05-13, 12:09 PM   #1677
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
話時話, 360 player係咪睇唔到xb1 player玩緊咩game?

引用:
作者: mrk 查看文章
我忍到喎!!!
鬼叫我主力係港區live,
唯有繼續等行版機啦!(ms應該送番張港區金會員比我地啦!)
我主力都係港區live, 照用冇問題喎

引用:
作者: kakajit 查看文章
講D題外話 , 我幾中意佢SETUP入面教你TUNE電視果個野
終於TUNE到部電視畫面睇落同上網睇D圖完全一樣
連RGB都可以教你TUNE埋
下! 有d咁好嘅野, 想問下係咪主頁靠右邊果三個大格仔類似新手教學果度?

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-13, 12:11 PM   #1678
ZEROBO
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDx360
XBox Live GamertagHK360
請問son of Rome, 會否好似維京人咁下下counterattack可以一招走天涯?同埋dr3出面大約幾$?

此篇文章於 12-05-13 12:17 PM 被 ZEROBO 編輯。
ZEROBO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-13, 12:22 PM   #1679
oldletter
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDOldLetter
PSN  IDoldlet
XBox Live GamertagOldletter
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
話時話, 360 player係咪睇唔到xb1 player玩緊咩game?

YES,睇唔到

舊 12-05-13, 12:22 PM   #1680
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: ZEROBO 查看文章
請問son of Rome, 會否好似維京人咁下下counterattack可以一招走天涯?
畫面靚的雷作.

舊 12-05-13, 01:42 PM   #1681
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: wing 查看文章
畫面靚的雷作.
哈哈 , 我又覺得幾好玩WO . CHING你玩到邊個CHAPTER?
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-13, 01:52 PM   #1682
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
live.xbox.com 都睇唔到你玩過XB1 game
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-13, 02:01 PM   #1683
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
引用:

下! 有d咁好嘅野, 想問下係咪主頁靠右邊果三個大格仔類似新手教學果度?

我唔記得係SYSTEM定係DISPLAY& SOUND 果度

可惜我4個HDMI都可以有獨立SETTING...如果可以COPY AND PASTE過去就好了
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-13, 02:01 PM   #1684
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
其實HDMI IN有咩用? 何不直插TV?
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-13, 02:05 PM   #1685
oldletter
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDOldLetter
PSN  IDoldlet
XBox Live GamertagOldletter
引用:
作者: tylau 查看文章
駁隻MTV 7000D落睇電視

舊 12-05-13, 02:08 PM   #1686
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
用意係等XBONE可以控制埋電視畫面.

於是先可以做到聲控轉台, 一邊打機一邊睇電視呢D野.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-13, 02:11 PM   #1687
Takushi

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: wing 查看文章
畫面靚的雷作.
I think its fun
Better than many action games out there already
Takushi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-13, 02:12 PM   #1688
ahleung
The One
Bannnned

之前無留意, 香港可唔可以做到CODG, BF4果D跨世代升級優惠?

即係買左360版, 買XBONE版就平D?
舊 12-05-13, 02:14 PM   #1689
kakajit
Game Master

引用:
作者: ahleung 查看文章
之前無留意, 香港可唔可以做到CODG, BF4果D跨世代升級優惠?

香港一日無行貨一日都唔洗諗
所以今年年尾10-11月果D大作我都係等到家下先有得玩
舊 12-05-13, 02:21 PM   #1690
taikin0901
Crazy Gamer

引用:

碟版要去返零售商先有得換,即係香港無份 , DL版個價就.........
舊 12-05-13, 02:36 PM   #1691
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
請問son of Rome, 會否好似維京人咁下下counterattack可以一招走天涯?同埋dr3出面大約幾$?
唔算~有D敵人係唔counter(擋)得,一定要避
有D就要破防
算係中規中矩,或者係見慣晒ge系統XD

我覺得稱唔上雷作,畫面超靚,戰鬥系統平凡d咁
故事我又唔覺得超短..

DR3 好似$430左右
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-13, 02:46 PM   #1692
kakajit
Game Master

我覺得隻RYSE玩落似不停係咁戰鬥O既刺客信條
舊 12-05-13, 02:51 PM   #1693
andychan26675

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: ZOMA 查看文章
唔算~有D敵人係唔counter(擋)得,一定要避
有D就要破防
算係中規中矩,或者係見慣晒ge系統XD

我覺得稱唔上雷作,畫面超靚,戰鬥系統平凡d咁
故事我又唔覺得超短..

DR3 好似$430左右
我都買左,玩落吾算太差,係有D重覆,但夠真實,好血腥,online mode好有趣,畫面真係一流,4百頭都玩得過....
andychan26675 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-13, 02:53 PM   #1694
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:

升級好似係digital dl 版先可以

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-13, 02:55 PM   #1695
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: rokuna 查看文章
碟都得,不過要拎去best buy gamestop之類

呢方面PS就做得較好,可以係ONLINE STORE攪

此篇文章於 12-05-13 02:59 PM 被 taikin0901 編輯。
舊 12-05-13, 03:13 PM   #1696
ZEROBO

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDx360
XBox Live GamertagHK360
又想問可否xb1同xb360同一時間登入打2隻不同game ... Cod一邊等人齊, 另一方玩BF4
ZEROBO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-13, 03:43 PM   #1697
ahleung
The One
Bannnned

引用:
又想問可否xb1同xb360同一時間登入打2隻不同game ... Cod一邊等人齊, 另一方玩BF4

yes
http://www.ign.com/articles/2013/08/...about-xbox-one

"If I sign in to Xbox Live on my Xbox One, will I also be able to sign in on the same account on my 360 at the same time? Say someone is using the Xbox One in the living room and I'm playing my 360 in my bedroom. Will I be able to use the same account?

WHITTEN: Yes this works! You’ll be able to be signed on with the same gamertag on both an Xbox 360 and an Xbox One console at the same time. However, like today, you can only be signed into one Xbox 360 and one Xbox One at a time."

Whitten = M$高層 Marc Whitten
舊 12-05-13, 03:46 PM   #1698
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: kakajit 查看文章
香港一日無行貨一日都唔洗諗
所以今年年尾10-11月果D大作我都係等到家下先有得玩
引用:
作者: taikin0901 查看文章
碟版要去返零售商先有得換,即係香港無份 , DL版個價就.........
引用:
作者: rokuna 查看文章
引用:
作者: taikin0901 查看文章
碟都得,不過要拎去best buy gamestop之類

呢方面PS就做得較好,可以係ONLINE STORE攪
咁我可能都係買番360版, 玩開果班friend嚮360

暫時諗住玩 DR3 同 Killer Instinct
舊 12-05-13, 04:00 PM   #1699
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
引用:
用意係等XBONE可以控制埋電視畫面.

於是先可以做到聲控轉台, 一邊打機一邊睇電視呢D野.

唔明點控制, 開關電視, 轉台, 咪又係要用返SET TOP BOX 同電視?

最多咪較下大細聲, 打打下機返機底盒個SIGNAL??

tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-13, 04:41 PM   #1700
ahleung
The One
Bannnned

引用:
唔明點控制, 開關電視, 轉台, 咪又係要用返SET TOP BOX 同電視?

最多咪較下大細聲, 打打下機返機底盒個SIGNAL??

好似要加多舊野(咩IR Blaster?), 但總之嚮美國係做到聲控開關電視&轉台.

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2426873,00.asp

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 06:25 AM

手機版 | APP版