Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 03-08-07, 11:56 AM   #1
Crazy Gamer
☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻

註冊日期: Feb 2004
換agp卡一問?

原本用開Inno gf6800 agp 8X, 但係神神地

想換張ATI agp卡

請問邊隻牌子好?

邊隻model 係最好既agp卡?

我上網搵左張.. 但唔知好唔好?
Sapphire RADEON X1650PRO

我個腦..
Intel Pentium 4 2.6MHz
1.5G RAM
DVD ROM
DVD RW
MBOARD 唔知牌子?
Inno gf6800 agp 8X
HD 80gb 7200RPM
4合1讀卡器
HPlcd MON

thx~

此篇文章於 03-08-07 12:00 PM 被 27149 編輯。
27149 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-07, 12:11 PM   #2
Q頭
Banned

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDgrave_terry
XBox Live Gamertagwrygrave
change to pci-e board better
Q頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-07, 12:20 PM   #3
SleepBoy
Senior Gamer

3DS Friend Code3007 8346 9982
如果換 PCI-E, 即係乜野 CPU, RAM 都要換過晒....

同買過部新無乜分別....

如果剩係換 AGP display card,

1650 呢個 series 價錢都 reasonable.

個人覺得買太勁既反而不值.

始終買 AGP 都係用一兩年, 再換機都會換 PCI-E (用唔番 AGP card)

我之前都係買 Sapphire RADEON X1650PRO

一買到返屋企就唔 work....

証實係張咭有問題,

出左去換過另一牌子....

另外, 買果時要注意張咭既大小.

有 D AGP card 個散熱風扇成寸厚....

裝左入細機, 連蓋都合唔埋.

此篇文章於 03-08-07 12:22 PM 被 SleepBoy 編輯。
SleepBoy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-07, 02:18 PM   #4
stonechi
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2005
雜誌講現在 AGP ATI卡 市場價
about $1600 (256MB)
about $1800 (512MB)

唔想換卡or板買張512MB都唔錯
stonechi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-07, 08:53 PM   #5
Crazy Gamer
☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻

引用:
作者: SleepBoy 查看文章
如果換 PCI-E, 即係乜野 CPU, RAM 都要換過晒....

同買過部新無乜分別....

如果剩係換 AGP display card,

1650 呢個 series 價錢都 reasonable.

個人覺得買太勁既反而不值.

始終買 AGP 都係用一兩年, 再換機都會換 PCI-E (用唔番 AGP card)

我之前都係買 Sapphire RADEON X1650PRO

一買到返屋企就唔 work....

証實係張咭有問題,

出左去換過另一牌子....

另外, 買果時要注意張咭既大小.

有 D AGP card 個散熱風扇成寸厚....

裝左入細機, 連蓋都合唔埋.
唔該哂咁多位

咁最後換邊個牌子?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:29 AM

手機版 | APP版