Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-24-13, 11:34 PM   #2851
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
有冇人試過PSV REMOTE PS3其實點玩???
控制到PS3畫面,不過好似冇咩GAME支持??好想用PSV 打OG2

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-13, 03:15 AM   #2852
豆腐多
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
控制到PS3畫面,不過好似冇咩GAME支持??好想用PSV 打OG2
得幾隻game得
豆腐多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-13, 03:20 AM   #2853
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
個Remote杯具左好多年架啦
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-13, 03:52 PM   #2854
emoil
Ultimate Gamer

3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
引用:
一個得個講字既功能~
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-13, 11:15 PM   #2855
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
話說想問下
我而家日PSN
係咪可以轉港PSN DOWN GAME再轉返日PSN黎玩架??
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-13, 11:19 PM   #2856
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 魔法之子 查看文章
話說想問下
我而家日PSN
係咪可以轉港PSN DOWN GAME再轉返日PSN黎玩架??
不能

懶追post

更新左d咩今日又

此篇文章於 01-25-13 11:27 PM 被 ゆり 編輯。
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-13, 11:24 PM   #2857
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
凸騎個日PSN食水深到....
睇黎都要買港行卡黎玩
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-13, 12:11 AM   #2858
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: ゆり 查看文章
更新左d咩今日又
穩定性Update
舊 01-27-13, 12:40 PM   #2859
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
出小數點後兩個位的更新,都係小修小補啦

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-13, 12:46 PM   #2860
TCS_disable
我有車車~

引用:
出小數點後兩個位的更新,都係小修小補啦
2.05

2=Major,0=Minor, 5= Bug Fix

通常都呢個格式...
舊 01-27-13, 05:03 PM   #2861
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
日psn+ 7日free 係唔係冇左? 之前冇用想用好似唔見左
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-13, 06:41 PM   #2862
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
無左了,限期是17/1前必須用
我都唔記得用,浪費左

舊 01-27-13, 07:37 PM   #2863
Orphan
Game Master

註冊日期: Oct 2002

Orphan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-13, 09:03 PM   #2864
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
隻SS 觀望下先, 好似唔係甘岩玩
黎緊必買的有PSO, DOA5+
朧村正都ok

講真psv 真係重弱過ps3起初 好多…

舊 01-27-13, 11:03 PM   #2865
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

舊 01-28-13, 02:01 PM   #2866
frc4a
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
舉手

我用港版vita 日版帳號

可否用umd passport?
frc4a 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-13, 02:25 PM   #2867
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: frc4a 查看文章
舉手

我用港版vita 日版帳號

可否用umd passport?
完全用到,無問題
舊 01-28-13, 02:39 PM   #2868
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
睇服唔睇機的。。。
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-13, 07:51 PM   #2869
幽幽コ
Junior Member

註冊日期: Jan 2013
限界凸騎限 有人玩左?好玩?點玩?
幽幽コ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-13, 07:52 PM   #2870
幽幽コ
Junior Member

註冊日期: Jan 2013
話說,,可唔可以係psvita買psp/ps3版ge ff7妮玩?
幽幽コ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-13, 12:52 AM   #2871
green
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
剛入手PSV, 請問可以係邊睇番自己張記憶卡的資料和內容呢?(例如想刪走SAVE檔之類)

同埋我DL隻試玩版遊戲, 玩完想DELETE, 請問又係邊度搞, 搵左好耐都搞唔掂

而且PSV個界面好搞鬼, 我入一隻GAME佢就係界面整個波波俾我, 我多左幾隻GAME咪成個畫面都係波波
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-13, 12:55 AM   #2872
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011
引用:
作者: green 查看文章
剛入手PSV, 請問可以係邊睇番自己張記憶卡的資料和內容呢?(例如想刪走SAVE檔之類)

同埋我DL隻試玩版遊戲, 玩完想DELETE, 請問又係邊度搞, 搵左好耐都搞唔掂

而且PSV個界面好搞鬼, 我入一隻GAME佢就係界面整個波波俾我, 我多左幾隻GAME咪成個畫面都係波波
禁實個「波波」,再禁刪除就得!

引用:
離開遊戲

按下PS按鈕返回LiveArea™,並由畫面右上角將LiveArea™撕下。
  • 離開遊戲後,即使取出PS Vita卡,遊戲的圖示仍會留在主頁畫面上。雖然輕碰圖示會顯示LiveArea™,但無法啟動遊戲。若要啟動遊戲,需插入PS Vita卡。

• 若要刪除留在主頁畫面上的圖示,長碰主頁畫面進入編輯模式,即可刪除。刪除圖示後,與該遊戲相關的所有資料也會被刪除,敬請注意。
http://manuals.playstation.net/docum...game_card.html

此篇文章於 01-30-13 01:04 AM 被 f2light 編輯。
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-13, 12:57 AM   #2873
TCS_disable
我有車車~

引用:
無得睇, 你最多係Copy 到 PC 先睇到...
係Live Area 度你一刪除個 App ,一剛就連Patch 連 Save 刪除晒

要個別刪 Save 要用d技巧去同步去 PSV 先得...
盡可能係 Game 入面做呢d野

引用:
呢個問題,暫時唔會多過100個

此篇文章於 01-30-13 01:01 AM 被 TCS_disable 編輯。
舊 01-30-13, 01:04 AM   #2874
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
引用:
作者: Dreamcast肥仔 查看文章
隻SS 觀望下先, 好似唔係甘岩玩
黎緊必買的有PSO, DOA5+
朧村正都ok

講真psv 真係重弱過ps3起初 好多…
呢期靜到呢....對上一隻買既已經係零軌同女刺客...
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-13, 01:08 AM   #2875
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 我係我 查看文章
呢期靜到呢....對上一隻買既已經係零軌同女刺客...
靜就唔靜,差在係未啱胃口

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 05:28 AM

手機版 | APP版