Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-11-14, 09:31 PM   #1826
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: YHW 查看文章
haters gonna hate.
高登有個吹蕭仔
佢講得好白
我幾欣賞佢
佢大意係話:「係呀!我就係勁憎X坐達,X坐達就算只係呼吸食飯都係錯,根本佢生存嚮世上一秒鐘都已經係錯!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!」
做人坦白啲咪幾好
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 09:42 PM   #1827
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: 烈海王 查看文章
左膠自己宣佈件事玩完,散得Band架

到時留嚮度唔走,咪又畀你話抽水,真難服侍
而家就話要尊重主家,咁無定向點跟呀

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 09:48 PM   #1828
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
歧蝗論有趣之處在於:

1. 大陸人可以叫香港人港狗,香港人唔可以叫大陸人蝗蟲
2. 大陸人以壓倒性的軍力經濟力政治力人力威脅港人,反歧視法竟然係保護強者而唔係保護弱者

我歡迎反歧蝗法立法,
但唔該拉哂班公然侮辱港人既大陸人先
被你提醒我才明白為什麼會變成了討論“蝗蟲”一詞定義
我講的是性傾向反歧視法相關啦,只是剛好GAF這裡幾乎沒有人提過,難怪大家變了講蝗

反正我個人是覺得“蝗”or相關字眼
究竟是“包含所有大陸人”還是“純粹指有搶掠福利機會等行為的大陸人”或者其他指稱
就只有講出口的人才知道
當然還有以前提過的“集合體”和“非集合體”的理論
所以其實我覺得這方面,都是那些人自己對號入座又或者是因看不到自身錯失而把別人打做成歧視

此篇文章於 06-11-14 10:45 PM 被 knight-philip 編輯。
knight-philip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 09:48 PM   #1829
烈海王

引用:
作者: T.K. 查看文章
而家就話要尊重主家,咁無定向點跟呀
左膠宣佈散水
係得到主人家首肯
其他參加者尊重主人家
主人家話唔搞
其他人咪走囉
邊估到人哋一走
左膠就放冷箭話人唔留守先得架
你轉得咁快
點跟呀大哥
龍門任你擺~~飄移境界~~
舊 06-11-14, 09:48 PM   #1830
T.K.
很黃很暴力

不如你地講下點解要去立會支持?
支持既係邊個?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 06-11-14, 09:49 PM   #1831
小特特
God of Gamer
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
引用:
我唔知你聽邊個訪問,我聽果個就表示唔知有人擋門,係突然有幾十人衝過去,先知有呢件事
葉寶琳係講左一句:唔理熱血定蘭花系,有人擋門其實係一件好事
人地都話自己唔係主導,村民先係主導

個訪問最後佢都係有講運動論理,聲援者請將想法先同主辦者講
你都係聽我同一個節目,

>村民先係主導
咁係咪要同村民開D-day坐低商討擋唔擋門

Blog

pixiv

此篇文章於 06-11-14 09:51 PM 被 小特特 編輯。
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 09:50 PM   #1832
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
支持既係邊個?
主辦吹雞就來,主辦話散就散,正宗呼之則來揮之則去,重想點?
都係個句自己聽啦,佢地自己講晒啦……連人地講乜都唔聽就插,真係無野可以講的喎。

舊 06-11-14, 09:53 PM   #1833
T.K.
很黃很暴力

引用:
左膠宣佈散水
係得到主人家首肯
其他參加者尊重主人家
主人家話唔搞
其他人咪走囉
邊估到人哋一走
左膠就放冷箭話人唔留守先得架
你轉得咁快
點跟呀大哥
龍門任你擺~~飄移境界~~
你領袖咁有立場,支持者又認為唔駛同主辦者協調,見有人衝就衝,自己話到事啦
人地唔搞,熱血未打本土立場,抗融合丫嘛
又唔駛上大陸爭取

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 06-11-14, 09:55 PM   #1834
小特特
薔薇騎士団

引用:
支持既係邊個?

支持保護不了東北如何守護香港

Blog

pixiv
舊 06-11-14, 09:58 PM   #1835
T.K.
很黃很暴力

我而家未聽人講
點解去?
去支持咩人?
如果唔駛問主導者想點搞,點解你號稱激進,自己唔支持到底?

最好你講埋
去廣東道叫幾句,同行去中聯辦叫幾句有咩分別?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 06-11-14, 10:03 PM   #1836
小特特
薔薇騎士団

算啦,我真係覺得"最衰都係黃洋達"
真相放在面前,都仲要嘈落去,我唔再浪費心力
haters gonna hate

Blog

pixiv
舊 06-11-14, 10:08 PM   #1837
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
講多最後一次,人地有片有節目自己解釋晒,你自己唔聽唔了解左先再講,有乜好講?你要問人地都親身答晒啦,你係咪憎到聽到佢把聲都會發燒,一定要由第三者轉達呢……

舊 06-11-14, 10:17 PM   #1838
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: 小特特 查看文章
支持保護不了東北如何守護香港
咁老實, 我諗佢地吹雞係叫圍內果班friends(即係圈內社運果班)....其實冇預熱血過黎
你睇佢地事後口氣就知, 又話你一個村民都唔識, 之前冇follow過單野,忽然關心...etc
如果佢地咁講, 根本冇其他市民有資格參與

加上佢地一向自居非暴力, 結果出現衝突事件就急住推落熱血度(據說當日擋門社記都有份,但最後社記好似咩都冇做過一樣)
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 10:20 PM   #1839
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
唔知今年七一,雙黃會唔會叫在尖沙咀起步,行廣東道轉海防道,之後入彌敦道,一定好多人支持!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 10:53 PM   #1840
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: Penny仔 查看文章
咁老實, 我諗佢地吹雞係叫圍內果班friends(即係圈內社運果班)....其實冇預熱血過黎
你睇佢地事後口氣就知, 又話你一個村民都唔識, 之前冇follow過單野,忽然關心...etc
如果佢地咁講, 根本冇其他市民有資格參與

加上佢地一向自居非暴力, 結果出現衝突事件就急住推落熱血度(據說當日擋門社記都有份,但最後社記好似咩都冇做過一樣)
算了吧
等同打OLG,打國戰
你在公頻叫支援,有其他公會出現幫你手
事後你卻話人好幫你?
背後有什麼心思好明顯吧
要不就直接在公會頻叫吧...

舊 06-11-14, 11:13 PM   #1841
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
建制,溫和,激進互相制衡,先係正常民主社會
單方獨大偏向一邊,就算俾你民主都一樣死
而家領袖到支持者都傾向睇對方唔順眼,就要對方聲音消失,
唔歸邊又裡外不是人,結果剩返d咩?

土共笑聲囉

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 06:40 AM   #1842
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: CSY 查看文章

核突支那style
口國A民解放軍?a
連維港夜景都荷篤屎落去

D支那土匪有病就睇獸醫啦

舊 06-12-14, 09:07 AM   #1843
烈海王

引用:
作者: keijoey 查看文章
建制,溫和,激進互相制衡,先係正常民主社會
單方獨大偏向一邊,就算俾你民主都一樣死
而家領袖到支持者都傾向睇對方唔順眼,就要對方聲音消失,
唔歸邊又裡外不是人,結果剩返d咩?

土共笑聲囉
今次蘭花系同熱狗都算係咁
明明唔妥班左膠
但都到場幫手
點知班仆街左膠都係私怨為重
口講普世價值
實質要自己小圈子獨大
誅除異己
舊 06-12-14, 09:27 AM   #1844
烈海王

黃洋達畀警察拉咗
佢班仇家仲唔開香檳慶祝
舊 06-12-14, 09:45 AM   #1845
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
黃洋達畀警察拉咗
佢班仇家仲唔開香檳慶祝
抵你死囉,唔聽指揮
然後班左x出黎話會堅持和平理性非暴力抗爭

之後泛民再補多腳動議譴責暴力示威
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 09:47 AM   #1846
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
今次蘭花系同熱狗都算係咁
明明唔妥班左膠
但都到場幫手
點知班仆街左膠都係私怨為重
口講普世價值
實質要自己小圈子獨大
誅除異己
咁在下又覺得好正常既,之前兩邊真係爭未開拖劈過,一早已經係敵對關係啦。
好似D中國公司派人去維園撐64,好難唔覺佢地係別有用心。
要怨既就怨點解村民唔係搵佢而係搵左派…

舊 06-12-14, 09:50 AM   #1847
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
黃洋達畀警察拉咗
佢班仇家仲唔開香檳慶祝
好老實講,反而唔想佢比警察拉。

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 06-12-14, 09:52 AM   #1848
小特特
薔薇騎士団

何EE

Blog

pixiv
舊 06-12-14, 09:56 AM   #1849
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: 小特特 查看文章

何EE
乜唔係黃生怕影響參選,自己快快認罪咩?

舊 06-12-14, 09:58 AM   #1850
T.K.
很黃很暴力

咁佢無認罪,只係服刑

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

論壇跳轉

現在的時間是 06:17 AM

手機版 | APP版