Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19  ... 最後
收藏品討論版>人造人間寫真日記
riceking 10:04 PM 01-30-07
このみ~~~

Rice
DBS 04:09 AM 02-03-07
作者: riceking:
このみ~~~
好SHRAP丫

http://myhome.cururu.jp/real_dbs/blog/article/71000814418
Designer 02:07 AM 02-04-07
葉月

一小英口 09:27 AM 02-04-07
作者: Designer:
-skip-
#2, #5... 胸口前的頭髮明顯地亂了... 梳番好會更好
Designer 04:27 PM 02-04-07
作者: 一小英口:
#2, #5... 胸口前的頭髮明顯地亂了... 梳番好會更好
其實啲頭髮之前已經執過,好難執 ,要買個1:6梳先掂
KKH 07:30 PM 02-08-07
見識淺薄的我所見過最漂亮的蛋盒... 不拆了.

嘿哈兒 07:34 PM 02-08-07
作者: KKH:
見識淺薄的我所見過最漂亮的蛋盒... 不拆了.

http://gallery.gaforum.org/d/36649-1/KP3J6735.JPG[/img]
哩套......我勁想買...但勁貴喎orz
勁後悔出當日......$65既saber無買到.
KKH 06:47 PM 02-11-07
作法 spoiler
3 張 exposures, 以不同程度的 multiply (近似 slide sandwich) + screen (少少似 multiple exposure) 結合而成,
以達到整體 softar 效果, 臉+手清晰, 其他地方朦朧.

一小英口 07:11 PM 02-11-07
心血來潮的一拍

角度充足, 燈光欠奉 (我真係影得一張....

KKH 07:33 PM 02-11-07
"角度充足"? 角度如何充足? 砍手指, 砍裙腳, 主體放中間, 頂上空間不足, 頭頂爆光. 建議你學習一下基本構圖理論吧.
一小英口 09:27 PM 02-11-07
這只是心血來潮的一幅
日後有機會先慢慢研究

其實我認為呢幅相既焦點不在裙腳同手指身上喎
KKH 10:01 PM 02-11-07
我當你改了兩次 post 之後今次是你真正想說的啦.

受不受丙你自己選擇. 既然你自捧"角度充足"就請有心理準備別人會批評.
KKH 10:08 PM 02-11-07
作者: 一小英口:
這只是心血來潮的一幅
日後有機會先慢慢研究

其實我認為呢幅相既焦點不在裙腳同手指身上喎
改三次 post 了, 你想清楚了沒有.

照片中每一樣東西都是相輔相成的, 並不是看到面部就叫做突出面部的, 而且面部還要灰灰暗暗, 焦點何以會在面部呢? 建議你不如思考一下這個問題. 你的構圖中有什麼元素把觀眾的視線拉向面部呢? 你用了什麼線條, 用了什麼光影配搭去突出面部呢?
Designer 11:34 PM 02-11-07
改三次 post 了, 你想清楚了沒有.

照片中每一樣東西都是相輔相成的, 並不是看到面部就叫做突出面部的, 而且面部還要灰灰暗暗, 焦點何以會在面部呢? 建議你不如思考一下這個問題. 你的構圖中有什麼元素把觀眾的視線拉向面部呢? 你用了什麼線條, 用了什麼光影配搭去突出面部呢?
KKH大,唔好咁勞氣 ,我試下玩後期製作補救

嘿哈兒 12:57 AM 02-12-07
作法 spoiler
3 張 exposures, 以不同程度的 multiply (近似 slide sandwich) + screen (少少似 multiple exposure) 結合而成,
以達到整體 softar 效果, 臉+手清晰, 其他地方朦朧.

http://gallery.gaforum.org/d/36694-1/CRW_4856_7_9_b.jpg[/img]
正呀.......不過睇完你個tips 都係完全唔明....
我頭先都忍唔住手買左ciel.....
隻saber天價 .......買唔落手...
seetold 02:18 PM 02-12-07
終於得閒影番幾張...
一開始試下都白色背景影...
好似有少少痴底...之後試下用番深色影多張...
但又好似差不多

2.試下打斜影,不過又好似有少少多餘...

另外貼多兩張...
3.冇黑色紙...用ps推黑佢就算..

riceking 11:36 PM 02-13-07
あゆあゆ~

Rice
ビスケット 01:46 AM 02-14-07
邪惡的深夜成人節目『大人の時間』
好孩子不要看

一支燈燈,試來試去總之就想把身體的輪廓勾出來~
臉....本來想只看到嘴嘴,眼睛看不到~
不過現在好像連咀咀都看不清了....(汗

曝光,這時信射影機的測光死硬(汗
總之一味靠撞,試到想要的效果出來為止~

PhotoShop嘛,Saturation減一大節,讓畫面頹起來~
怎樣呢?

Rosicky 01:51 AM 02-14-07
あゆあゆ~

Rice
紅色背景好搶

是驚能的錯?
riceking 08:58 AM 02-14-07
作者: Rosicky:
紅色背景好搶

是驚能的錯?
個背景其實是另有用途的

低調一點~

Rice
ビスケット 11:42 AM 02-14-07
個背景其實是另有用途的

Rice
我知我知~
用黎恭喜發財o既~
過幾日我o地就用呢張圖同米爺逗利是~

riceking 11:52 AM 02-14-07
作者: 奸詐餅:
我知我知~
用黎恭喜發財o既~
過幾日我o地就用呢張圖同米爺逗利是~
我未結婚, 連女友都未有~~

O.T. 你想幾時取Poster?

Rice
ビスケット 12:29 PM 02-14-07
我未結婚, 連女友都未有~~

O.T. 你想幾時取Poster?

Rice
あゆあゆ: [え!?居然說連女友都未有!?那我是什麼呀?]

>Poster
更新全部終了?

話說尋晚溫書睇返舊Post....米爺D舊相都X-box了~

KTN 01:53 PM 02-14-07
照相館無個好人,個個都不要看才怪

個隻係?

邪惡的深夜成人節目『大人の時間』
好孩子不要看
>SKIP<
你漏了口癖

あゆあゆ: [え!?居然說連女友都未有!?那我是什麼呀?]>SKIP<
話說尋晚溫書睇返舊Post....米爺D舊相都X-box了~
最近想拍.但還沒找到時間/機會去拍...
每次起壇作法實在比較要爽天時地利
riceking 02:39 PM 02-14-07
あゆあゆ: [え!?居然說連女友都未有!?那我是什麼呀?]

>Poster
更新全部終了?

那個嘛......

暫是是了, 現在推其他精品..... 呀, 對了, 我會賣掉全新的Neval Poster Book....

你看看有什麼Post X-Box, 我嘗試修復 (早排轉了Hosting)

Rice
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19  ... 最後

返回主題版面