Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-04-13, 04:13 PM   #51
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
引用:
作者: ammms 查看文章
但係黎緊 GP 係 Seal Deck 賽制呢
佢地話seal好睇手氣,開到伏或強都決定左大半勝負,但剩返d技術位同卡既配搭(draft有扣牌下難度更高)可以用draft(極有限資源運用)黎練習
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-13, 12:12 AM   #52
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
有冇人用過 Cockatrice?
類似 MWS 的東西
個創作人比德國孩之寶告...所以佢已經停左個 project 既開發...
係佢個 web 亦已經 download 唔到個 programme ....
唔知邊度可以搵返...
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-13, 08:47 PM   #53
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
http://www.woogerworks.com/

舊 10-06-13, 01:08 AM   #54
mgsyfw

今日出到黎好似冇乜點同大家打deck咁 lol
打得幾場就11點要散
舊 10-06-13, 01:39 AM   #55
Gary_Token
Senior Gamer
我希望下世係樹妖

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: mgsyfw 查看文章
今日出到黎好似冇乜點同大家打deck咁 lol
打得幾場就11點要散
me2啦
但我只係找cancer玩下,看下佢是否安好而已(笑

舊 10-06-13, 02:09 AM   #56
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: Gary_Token 查看文章
me2啦
但我只係找cancer玩下,看下佢是否安好而已(笑
睇落幾精神咁 , 仲係度sm我地 0.0
etwithme 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-13, 04:26 AM   #57
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: etwithme 查看文章
睇落幾精神咁 , 仲係度sm我地 0.0
邊有orz
我比你地圍死...

可惜我今日成日都show 唔到d 藝術品就死左...

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-13, 09:47 PM   #58
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: Cancer 查看文章
邊有orz
我比你地圍死...

可惜我今日成日都show 唔到d 藝術品就死左...
唔係啊
出到 Warp World 我覺得你已經 win 左啦
仲有 Confusion in the Ranks 呢 d 經典 chaos 咭
簡直係 100% 精神攻擊
你用果幾張咭, 例如 Pox 我果朝早都差 d 執左入 deck
可惜掛住放 combo 咭冇位入
我想問下次我又出 Confusion in the Ranks
咁場上如果有兩張 Confusion in the Ranks
係咪可以換番自己 cast 果隻 creature?
定係出一隻拎人地兩隻?
太複雜, 我睇唔通

舊 10-06-13, 11:47 PM   #59
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
唔係啊
出到 Warp World 我覺得你已經 win 左啦
仲有 Confusion in the Ranks 呢 d 經典 chaos 咭
簡直係 100% 精神攻擊
你用果幾張咭, 例如 Pox 我果朝早都差 d 執左入 deck
可惜掛住放 combo 咭冇位入
我想問下次我又出 Confusion in the Ranks
咁場上如果有兩張 Confusion in the Ranks
係咪可以換番自己 cast 果隻 creature?
定係出一隻拎人地兩隻?
太複雜, 我睇唔通
pox 同deathcloud 我都有放lol

聽朋友說2個都會trigger
但係resolve 左一次之後
因為你已經冇左個個用來exchange 其他permanent 的permanent
所以第二次會counter 左
我google 左一下好似都係咁,不過有冇揾錯就唔知了

另外:
leyline of the void + grindstone 唔得

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
舊 10-07-13, 02:56 PM   #60
ammms
渣根懦夫

個樣有少少似阿伯史紛斯

舊 10-07-13, 04:56 PM   #61
mgsyfw

引用:

個樣有少少似阿伯史紛斯
可惜貓頭鷹唔係單色,唔係好易有無限mana combo lol
A大訂commander個價幾抵,依家英文版差唔多都要呢個價
舊 10-07-13, 07:44 PM   #62
Gary_Token
我希望下世係樹妖

引用:

個樣有少少似阿伯史紛斯
我諗起我隻o rly?

commander有得訂了?

此篇文章於 10-07-13 07:49 PM 被 Gary_Token 編輯。
Gary_Token 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-13, 08:12 PM   #63
ammms
渣根懦夫

引用:
可惜貓頭鷹唔係單色,唔係好易有無限mana combo lol
A大訂commander個價幾抵,依家英文版差唔多都要呢個價
我o係日文網站訂
本來訂左兩 set 佢免我日本本土運費
後來佢話太多訂要 cut 單
只可以每人訂 1 set
之後收番本土運費
連埋 tenso 運費到時可能要 1800 都唔定

無限 mana 已經有人諗到幾個方案了
提示: Deadeye Navigator
不過 3 分出有 Flash 同 uncountable 已經超值了

舊 10-07-13, 08:30 PM   #64
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

註冊日期: Jan 2012
暫定 星期五晚 MTG 活動 , 現統計人數 有興趣可以與我聯絡
etwithme 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-13, 09:00 PM   #65
HM

引用:
我o係日文網站訂
本來訂左兩 set 佢免我日本本土運費
後來佢話太多訂要 cut 單
只可以每人訂 1 set
之後收番本土運費
連埋 tenso 運費到時可能要 1800 都唔定

無限 mana 已經有人諗到幾個方案了
提示: Deadeye Navigator
不過 3 分出有 Flash 同 uncountable 已經超值了
另一件原件係金蓮花吧?
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-13, 10:00 PM   #66
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: 平山深雪 查看文章
另一件原件係金蓮花吧?

舊 10-07-13, 11:48 PM   #67
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:

個樣有少少似阿伯史紛斯
終於有隻更好的legendary bird 了
可以砌bird tribal lol

bant 這麼全面
應該不用無限mana 都能殺人lol

引用:
作者: etwithme 查看文章
暫定 星期五晚 MTG 活動 , 現統計人數 有興趣可以與我聯絡
我pass

===
我都問定...星期6有冇人出去~?
地點應該係卡迷宮

此篇文章於 10-07-13 11:50 PM 被 Cancer 編輯。
舊 10-08-13, 12:20 AM   #68
HM

引用:
終於有隻更好的legendary bird 了
可以砌bird tribal lol

bant 這麼全面
應該不用無限mana 都能殺人lol

我pass

===
我都問定...星期6有冇人出去~?
地點應該係卡迷宮
隻死人雀,淨係打完UPTAP永久物已經大件事
可以做到黑綠劍既控場效果,好死唔死又有藍白色

星期六出
舊 10-08-13, 12:20 AM   #69
mgsyfw

引用:
另一件原件係金蓮花吧?
3card combo,弱點比較多,事實上standard 曾經有deadeye+ 民兵 + lotus combo,呢隻commander出果下要已經play左lotus, pair deadeye, 仲要冇俾人grip先得,對手回應殺deadeye就散combo
舊 10-08-13, 02:56 AM   #70
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
3card combo,弱點比較多,事實上standard 曾經有deadeye+ 民兵 + lotus combo,呢隻commander出果下要已經play左lotus, pair deadeye, 仲要冇俾人grip先得,對手回應殺deadeye就散combo
你說那個我有玩...
不過因為成日都差1個combo parts
通常都係用plan b: deadeye+acidic slime 炸地

咩combo 都會有弱點
最重要係用個下 對方有冇解牌lol(廢話)

更何況deadeye 這種咁危險的生物..
邊個想任由佢留係場上orz

要穩定就別去玩combo 了...

===
我最近睇到副modern...
好想砌...可以用我個堆封了塵的綠太太...orz
deck list:
http://www.wizards.com/Magic/Magazin...aily/deck/1188

不用fetchland,shockland, bob, Tarmogoyf, thoughtseize..etc
星期6 問azusa 點解貴左咁多...唔知關唔關事...
不過見人講,唔係必用...

感覺上呢副仲平過DNT

此篇文章於 10-08-13 03:17 AM 被 Cancer 編輯。
舊 10-08-13, 07:51 AM   #71
ammms
渣根懦夫

最新食花生裝備
用埋 Test of Endurance 可以 Turn 5 GG

我星期六可能 ok
星期五應該唔得了
過幾日再 reply

此篇文章於 10-08-13 08:28 AM 被 ammms 編輯。
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-13, 09:52 AM   #72
HM

引用:
你說那個我有玩...
不過因為成日都差1個combo parts
通常都係用plan b: deadeye+acidic slime 炸地

咩combo 都會有弱點
最重要係用個下 對方有冇解牌lol(廢話)

更何況deadeye 這種咁危險的生物..
邊個想任由佢留係場上orz

要穩定就別去玩combo 了...
即死COMBO只係多一個贏牌手段,通常呢一類都會係CONTROL底

引用:

最新食花生裝備
用埋 Test of Endurance 可以 Turn 5 GG

我星期六可能 ok
星期五應該唔得了
過幾日再 reply
雖然係多人用大將但單人都有威力
多人的話仇恨值會好高的
舊 10-09-13, 02:31 PM   #73
mgsyfw

新料: 官網話下星期會有commander 2013 edition card preview,大家可以check著更新

此篇文章於 10-09-13 02:36 PM 被 mgsyfw 編輯。
舊 10-10-13, 07:58 PM   #74
Gary_Token
我希望下世係樹妖

引用:
即死COMBO只係多一個贏牌手段,通常呢一類都會係CONTROL底
combo應該係要人求生不得求死不能,有co ntr ol底也是沒辦法的事。

舊 10-10-13, 09:45 PM   #75
mgsyfw

引用:
作者: Gary_Token 查看文章
combo應該係要人求生不得求死不能,有co ntr ol底也是沒辦法的事。
token兄果然鬼畜wwwww有興趣砌一副觸手deck嗎?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn8 ~M14 發售中~ Cancer 收藏品討論版 1001 09-20-13 12:06 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn7 簡.. 收藏品討論版 1002 04-07-13 09:36 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn6 簡.. 收藏品討論版 1000 09-21-12 11:29 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn5 簡.. 收藏品討論版 1000 06-11-12 10:45 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM

現在的時間是 09:12 PM

手機版 | APP版