Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 03-23-12, 11:36 AM   #326
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
D喪屍唔死,就應該捉一堆,斬晒手腳下爬排係圍欄度,
咁唔發出聲響,就應該唔會吸引到新喪屍進入圍欄內

另喪屍又唔似識爬,樹屋、將地面往一樓通道摧毀,以爬梯上落;甚至住下水道,出入封鐵板,都好安全
俾我會住係石屎城市,確保糧食後,每日都要以利器殺一定數量屍喪
喪屍無生殖能力,幾多都好,始終會殺得清

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 03-23-12 11:45 AM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 12:01 PM   #327
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
引用:
作者: T.K. 查看文章
D喪屍唔死,就應該捉一堆,斬晒手腳下爬排係圍欄度,
咁唔發出聲響,就應該唔會吸引到新喪屍進入圍欄內

另喪屍又唔似識爬,樹屋、將地面往一樓通道摧毀,以爬梯上落;甚至住下水道,出入封鐵板,都好安全
俾我會住係石屎城市,確保糧食後,每日都要以利器殺一定數量屍喪
喪屍無生殖能力,幾多都好,始終會殺得清
我既睇法係搵0的無咩人既小島住一年半載應該就ok
事關0的喪屍係一路腐爛緊(你睇0的人可以用0的爛鬼刀仔/槍柄都打得爆喪屍個頭就知)
所以我相信喪屍係會自己死

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 12:15 PM   #328
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: jlai 查看文章
我既睇法係搵0的無咩人既小島住一年半載應該就ok
事關0的喪屍係一路腐爛緊(你睇0的人可以用0的爛鬼刀仔/槍柄都打得爆喪屍個頭就知)
所以我相信喪屍係會自己死
所以+左新規則~自然死都會變囉~
人一多~有人病死跌死~你未必知架~而且如果動物都感染左呢~?你確保到小島無其他動物存在~?

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 12:50 PM   #329
Oruma
Beware...

註冊日期: Aug 2004
某程度上自然死係最危險﹑最難防既一項
任你有可比要塞既據點﹐一個唔該生還者中有人心臟病發死左既話﹐可能就會即死﹑即變﹐咬死埋身邊人
空間狹窄或半夜發生的話更會一下KO幾件

另﹐同意TK講法﹐不過要用既應該係如鎚(mallet/mace)一類能一hit爆頭既格鬥武器
長柄+在樓上逐隻逐隻爆頭
留在城市清喪屍﹐當你十個人一分鐘一件﹐一日十個鐘﹐一周六日=10X60X10X6=36000
work既機會其實好高

Oruma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 03:59 PM   #330
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
其實劇情安排LORI懷孕,佢個BB會唔會係全員的救星呢?
例如有抗體,整血清之類的…

舊 03-24-12, 10:41 PM   #331
T.K.
很黃很暴力

唔須用鎚架,高位落花盆,石頭,已經整死喪屍
有一堆的话,火燒仲好,仲要引出巨大聲響,引多d黎燒

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 03-24-12, 11:17 PM   #332
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
所以我覺得BH初期設定最合理
冇記錯BH初期個設定係喪屍只可存活1X個鐘
Walking Dead果D喪屍係靠個冇思想既腦維持活動
但如果D喪屍一直腐爛緊冇理由個腦唔爛
關建地方腐爛案道理隻喪屍應該自自然然死,但似乎冇咁既狀況
至於28週後冇記錯好似係令人狂暴化
會餓死毒死,都係好合理
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 11:38 PM   #333
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
跟住最後一季
一生出黎就係喪屍,眾人全部絕望跟著集體自殺,會震撼好多

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 03-24-12, 11:50 PM   #334
Oruma
Beware...

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: T.K. 查看文章
唔須用鎚架,高位落花盆,石頭,已經整死喪屍
有一堆的话,火燒仲好,仲要引出巨大聲響,引多d黎燒
火燒喪屍唔會即down﹐周圍行既話可能有危險﹐可能會燒著你唔想燒既野。

同埋鎚既好處係可以用完再用﹐花盆石頭你掉得幾多? 掉完執番有危險同花時間嘛。

Oruma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 11:59 PM   #335
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
燒屍最大問題唔係燒著其他乜...
係燒嘅地點唔可以近居住點

大量死屍係居住區周圍唔處理又係好大問題

舊 03-25-12, 12:04 AM   #336
Anson225

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
係就正
仲要一出黎就咬Lori
Lori byebye

舊 03-25-12, 12:13 AM   #337
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: Anson225 查看文章
係就正
仲要一出黎就咬Lori
Lori byebye
不如BB未出世Lori就俾人做低,可以快快脆脆消失

漫畫內容
反正兩母女都唔會長命

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-12, 12:41 AM   #338
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: Oruma 查看文章
火燒喪屍唔會即down﹐周圍行既話可能有危險﹐可能會燒著你唔想燒既野。

同埋鎚既好處係可以用完再用﹐花盆石頭你掉得幾多? 掉完執番有危險同花時間嘛。
走上有天井位,可以走過第二棟樓的地方
係上面持續發出聲響,d喪屍未剩係舉高手向上望俾你燒囉

邊有人掉完野會執番,用鎚都仲叫近距離,有咩依甩跌左落黎點算,唔好忘記呢個係b級片既世界
最重要係保障離開路線

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 03-25-12, 12:42 AM   #339
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: 神龍 查看文章
燒屍最大問題唔係燒著其他乜...
係燒嘅地點唔可以近居住點

大量死屍係居住區周圍唔處理又係好大問題
成個都市燒晒九成好未?
剩番一成唔夠你住乎?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 03-25-12, 01:19 AM   #340
神龍
↘大家比d掌聲

香港舊樓我諗都有得比你走下嘅

舊 03-25-12, 01:25 AM   #341
T.K.
很黃很暴力

唔係我講,第二集就係始源人帶綠帽主角樓過樓

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 03-25-12, 01:42 AM   #342
神龍
↘大家比d掌聲

一兩件成年人, 係部份密集區一兩棟實ok喎
顧埋班老弱細嘅我就覺得做唔到

棟樓愈大, 入去同走個陣索敵就愈難
頭幾集大城市d商場睇佢地走人都走得好小心啦

美國d小市鎮一間間隔咁遠已經無得玩呢套

舊 03-25-12, 01:47 AM   #343
T.K.
很黃很暴力

燒喪屍要樓過樓姐,老弱殘兵破壞地面往樓上樓梯,用爬梯上落就得啦
直頭唔駛移動
燒喪屍樓過樓都係驚燒得勁過頭,影響鋼筋導致樓宇倒塌

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 03-25-12, 01:54 AM   #344
神龍
↘大家比d掌聲

唔止, 大煙都會出事
但又一定要燒, 長擺幾日比間藥房你都唔掂sosad

舊 03-25-12, 01:59 AM   #345
T.K.
很黃很暴力

樓過樓怕咩大煙呢.....

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 03-25-12, 03:25 AM   #346
Anson225

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
true
but the good thing about that farm is that they can still plant and grow food, which is much more sustainable (ideally, since zombies just destroyed the farm lol)

舊 03-26-12, 05:05 PM   #347
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
SEASON 3幾時先有呀

呢套野d女人同埋細路真係只會累事,好乞人憎sosad
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-12, 06:04 PM   #348
Eking

註冊日期: Feb 2006
.....整護城河就ok.....

舊 03-26-12, 06:09 PM   #349
神龍
↘大家比d掌聲

人類爭資源個陣有護城河都未必掂

舊 03-26-12, 06:26 PM   #350
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 神龍 查看文章
人類爭資源個陣有護城河都未必掂
只係對付walker...人當然冇用~唔知會唔會有識游水walker.....

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Red Dead Redemption《碧血狂殺》 [已售] neo2046 電視遊戲討論版 814 07-11-16 08:35 AM
Left 4 Dead 2 neo 電視遊戲討論版 365 07-04-13 12:51 PM
Left 4 Dead 2 neo PC電腦遊戲討論版 863 11-11-11 09:49 PM
[多機種] ▲▽▲ Red Dead Redemption▲▽▲ 紅色死亡救贖 ◆◇◆◇◆ 1000成就白金攻略討論區 ◆◇◆◇◆ updated ㊣㊣㊣ yKS 攻略及心得交流區 935 10-31-10 01:34 PM

現在的時間是 11:16 PM

手機版 | APP版