Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-07-17, 09:15 PM   #226
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
4好似難過以前,無啦啦郁咁快既,俾佢連郁左3次,又厚血,我半血果陣又求其開召但秒唔到佢,後期招HP又打ALL

定係因為我D人LV太低﹖3隻都係得十LV度 XD

搞到要SL左次,都係升下人先

此篇文章於 04-07-17 09:25 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-17, 12:38 AM   #227
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
好明顯係你太低lv, 太唔俾面佢啦~
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-17, 11:12 AM   #228
ShinDou

升到3隻LV20試打1次打5打剩2成血死,爆1次石過埋佢算 XD 而家D石好似淨係用黎爆咁 XD

FF14隻白魔原來都好勁,頭先用FD,佢加1下BRAVE加左成3千幾,配召用好屈喎

此篇文章於 04-08-17 11:15 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-10-17, 10:14 AM   #229
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: ShinDou 查看文章
升到3隻LV20試打1次打5打剩2成血死,爆1次石過埋佢算 XD 而家D石好似淨係用黎爆咁 XD

FF14隻白魔原來都好勁,頭先用FD,佢加1下BRAVE加左成3千幾,配召用好屈喎
lv20 =.="
其實用d 升左既lv50 都可以過.
今次感覺易過ff10好多下.
-------------------
白貓係好勁架 , 召完有八九千, 技二下下幫另外兩個回滿.
技一又可以幫手移個順序, 好實用
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-17, 12:22 PM   #230
ShinDou

原來招技係補滿brave咁屈?咁有佢真係好易秒喎
舊 04-10-17, 12:36 PM   #231
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
仲間のブレイブを一気に上げるアビリティ“メディカラ”は、HPの高いボス戦などで大活躍する。上昇する量はヤ・シュトラ自身のブレイブ量に応じて変わるが、その時のブレイブ量の7割ほどアップする。召喚獣を呼んで最大ブレイブが高くなった時に使うのがおすすめ。

唔係補滿brv, 只不過白猫brv越高補得越多, 所以放完召喚再開技2就會補好多咁解
舊 04-10-17, 03:54 PM   #232
Gustavi
Crazy Gamer

你可以搵下youtube d 片,
先將白貓打滿brv, 開召喚, 再用畫龍點睛同break, 將白貓推上8k-9k brv
然後兩個cloud (自己+好友) 就可以不停凶斬咁.
舊 04-11-17, 03:52 PM   #233
ShinDou

ff11 extra又打唔到,1開波出左4次hp先扣得郁佢,多血到
舊 04-12-17, 03:00 PM   #234
Gustavi
Crazy Gamer

星期五新event , pickup ヤン + パンネロ
舊 04-14-17, 06:03 PM   #235
ShinDou

今次好似難左,打4竟然1個MISSION都拎唔到,岩岩好過到,臨尾大佬係咁全復活好煩,唔殺左佢先俾佢係咁拖,又未夠力玩秒
舊 04-14-17, 07:06 PM   #236
ShinDou

5打剩3分1爆石,點知俾人屈機好快秒左隻,白白晒左1百石都係扣多少少,俾人係咁2千咁補,又儲唔切召,之後爆多次石夠召先夠秒 @@ 愈來愈難,定因為今次我得2個有5星武﹖XD
舊 04-15-17, 11:34 PM   #237
ShinDou

原來SP最多1百,我岩岩先RANK101 XD
舊 04-16-17, 08:26 AM   #238
ShinDou

YUNA專武終於上6星,專防都上埋5星,但CP得70唔夠用,而家未覺晒都已經裝唔晒D技,要等佢出5星專防上6星先可能裝得晒﹖
舊 04-18-17, 11:09 AM   #239
Gustavi
Crazy Gamer

今次係超難..... 睇個勢未必過到EX
舊 04-19-17, 04:16 PM   #240
plokplok00
Insane Gamer

海賊ex
用海賊4處開炮 先殺王 打小怪拎brv
最後唔夠hp頂 比剩低既一隻小怪ko左 要con1次過...
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-17, 05:54 PM   #241
Hawk
Game Master

Ex我完全打唔掂, 側邊2隻狂上buff+回血, 打死佢又全滿血復活....
舊 04-20-17, 05:35 PM   #242
Hawk
Game Master

更新完出咗共鬥但可以solo打...complete咗頭兩關

聽日出雷召, 紅茶唔知係咪下禮拜出埋呢?

之後又話更新故事出ff7 vincent, 正~
舊 04-20-17, 07:54 PM   #243
ShinDou

共鬥打唔到60

VINCENT應該9成變唔到身,變唔到身既VINCENT有咩用﹖XD 快D出超必武俾人抽啦,有3萬幾石等射

紅茶係﹖
舊 04-20-17, 08:21 PM   #244
Hawk
Game Master

紅茶係拉娒撒呀
舊 04-21-17, 03:02 PM   #245
Hawk
Game Master

終於抽到第1把投擲5*武, 嚟緊有勁角至再抽喇~
舊 04-21-17, 08:08 PM   #246
ShinDou

而家用埋YUNA開召幫白貓激勵,之後白貓MAX左8千BRAVE,幫另外2個補6千,超屈,打大佬易左好多 XD
舊 04-22-17, 04:43 PM   #247
ShinDou

卜口卜口液打咩拎﹖雷召3﹖
舊 04-23-17, 12:08 AM   #248
Hawk
Game Master

按落粒材料度, 有講去邊度打
舊 04-23-17, 08:23 AM   #249
ShinDou

佢叫我打主線,不過我記得升召既野打番召仲多,搵到了,係打雷召3 XD
舊 04-24-17, 11:32 PM   #250
ShinDou

雷召又升到17可以等高難了,刷住水晶先,武防暫時都夠用,主要武防都升爆晒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 08:58 PM

手機版 | APP版