Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 04-19-18, 04:06 PM   #2951
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
騎兵唔可咁易封到槍兵槍先係基本 槍中減速啦 一係迎擊麻痺啦

依家槍兵唔係弱 細槍勁 但大槍好Q廢

攻城力都要減 個D 連環後用7COST隻守你8COST 最後係對面打多D城簡直係廢GAME 之證
講起1cost偷城, 吳新個隻1cost麻槍偷城超煩, 有城+2紅打一下邊有6.2% 勁到痴線

引用:
作者: 蝦片人 查看文章
決定用八卦,張苞 夏侯覇 陳到(馬超未換到)
而家得閒就入機鋪希望執到好野
開手機game連動, 頭十抽必有1金, 應該即刻有得印馬超

引用:
作者: 番薯勤 查看文章
+1 最大問題係大馬

封槍 油色 白兵 攻擊輸出 乜都做曬
而家有城特技連打城都做埋
係... D 3紅龐德, 高武大斧打城超痛
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-18, 04:10 PM   #2952
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
係... D 3紅龐德, 高武大斧打城超痛
同弓嘅攻擊守城將器一樣啦,攻城將器/城特技落騎兵度效果下降咁先平衡嘛

淨係識nerf弓

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-18, 07:09 PM   #2953
蝦片人
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
開手機game連動, 頭十抽必有1金, 應該即刻有得印馬超
(
我係要用果1金換八卦先
有30緣就揾解任馬超
蝦片人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-18, 08:02 PM   #2954
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
引用:
我係要用果1金換八卦先
有30緣就揾解任馬超
你可以上twitter search 三国志大戦 (必須用日文漢字)
周不時會有人解任卡, 任其他人登用
SR馬超應該大把人已經有,理應不會有太多人同你爭
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-18, 08:38 PM   #2955
蝦片人

引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章
你可以上twitter search 三国志大戦 (必須用日文漢字)
周不時會有人解任卡, 任其他人登用
SR馬超應該大把人已經有,理應不會有太多人同你爭
唔該晒
個個都好照顧新手
舊 04-20-18, 09:57 AM   #2956
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
我係要用果1金換八卦先
有30緣就揾解任馬超
7219 1965 7282 8413 8485
馬超,今日剛解

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-18, 11:23 AM   #2957
蝦片人

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
7219 1965 7282 8413 8485
馬超,今日剛解
已經揾左了
唔該你先
btw 6品朝早連唔到人打
唔知下午會唔會好啲
舊 04-20-18, 07:51 PM   #2958
MR.CD-ROM
Game Master

註冊日期: Aug 2002
引用:
騎兵係太強勢
我覺得騎兵白兵力同攻城力減低少少會平衡d...
騎兵仲減攻城
打城大力既咪又個幾隻

馬單對番住綠色超絕加速騎or兩隻呂布都sad到爆
仲有張角步兵開幕一輸左就追唔番

係減攻城力都減班3 cost槍吧
雄飛+車輪攻勢個d打紅色馬單真係打一波就夠哂數

此篇文章於 04-20-18 07:54 PM 被 MR.CD-ROM 編輯。
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-18, 11:18 PM   #2959
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
你打得少上位馬單
霸者以上果D變態唔洗講, 一品中果羅住隻9武大馬可以做到0既野比9武槍/弓/象多太多了

加上NOW 隻大斧真心痴線就更加嚴重

高COST 槍打城痛好正常, 話晒行得慢, BUT馬單守高COST 槍易過, 槍守弓/弓守馬太多了

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財

此篇文章於 04-20-18 11:20 PM 被 b_boy 編輯。
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-18, 02:06 AM   #2960
MR.CD-ROM
Game Master

又無話一定截唔到呀
不過雄飛開計加埋佢個突破,夾硬開哂野埋城真係唔算難
仲有行咁快連槍都封唔到,5智3綠又難沖得死
相性點睇都唔係有利個D,對面有隻大槍有無得橫弓真係差好遠
反轉黎講我又唔覺大斧好難打
漢呂布最後個波縮地智智,打城好似大槍就真係唔識打

此篇文章於 04-21-18 02:09 AM 被 MR.CD-ROM 編輯。
舊 04-21-18, 12:06 PM   #2961
b_boy
↘呆~

大斧唔難打
定係你有針佢D計, 水火雷/挑/連還?
馬單搵隻大馬封槍後大斧清場點解決?

淯底可保一世平安
舊 04-21-18, 12:29 PM   #2962
b_boy
↘呆~

雄飛好睇相性, 多2支弓好打好多
同埋雄飛見到大斧堅唔好打, 開投輪就殺腳, 無輪埋城就比佢突死

淯底可保一世平安
舊 04-21-18, 12:35 PM   #2963
番薯勤

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: MR.CD-ROM 查看文章
騎兵仲減攻城
打城大力既咪又個幾隻

雄飛個邊係咪有張松
對住大斧魏4 正常雄飛個邊唔開計嘅話應該唔會過到半場
同埋車輪攻勢對馬單好似冇咩用 除晃18武入城再出返黎

舊 04-21-18, 07:40 PM   #2964
BeanZzZz
Crazy Gamer
堅推中一入

註冊日期: Aug 2007
七劍同行下天山?五騎山下並恭迎

世嘉你好野

『為什麼一定要是那片土地才叫做中國?但那片土地上的中國根本就不是中國。』
BeanZzZz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-18, 07:47 PM   #2965
MR.CD-ROM
Game Master

引用:
雄飛個邊係咪有張松
對住大斧魏4 正常雄飛個邊唔開計嘅話應該唔會過到半場
同埋車輪攻勢對馬單好似冇咩用 除晃18武入城再出返黎
我唔係打雄飛,我係指對自己黎講雄飛漢呂布個D難打過大斧

引用:
作者: b_boy 查看文章
大斧唔難打
定係你有針佢D計, 水火雷/挑/連還?
馬單搵隻大馬封槍後大斧清場點解決?
引用:
作者: b_boy 查看文章
雄飛好睇相性, 多2支弓好打好多
同埋雄飛見到大斧堅唔好打, 開投輪就殺腳, 無輪埋城就比佢突死
所以咪話有相性囉,大斧係太過勁我同意,對住而家主流係好大優勢
但係我自己DECK有水計所以對住又唔覺得太難打,沖岩位就消化到

此篇文章於 04-21-18 07:53 PM 被 MR.CD-ROM 編輯。
舊 04-21-18, 11:34 PM   #2966
3headmonkey
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
其實同上集比, 我覺得今集騎兵不見得有太大優勢,
突擊威力弱了, 迎擊傷害又上昇了!
優勢只在油地方面!

最近有大斧先威返下..
大斧未出時, 最初都係 武神惡d, 之後象兵..桃園惡d!
之前騎兵唔覺有特別屈機之選!
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-18, 12:25 AM   #2967
MR.CD-ROM
Game Master

https://www.youtube.com/watch?v=spYitoFMrTI
乜知知關羽有成14C
嚇到吃手手
舊 04-22-18, 12:34 AM   #2968
MR.CD-ROM
Game Master

引用:
作者: 3headmonkey 查看文章
優勢只在油地方面!

最近有大斧先威返下..
紅關羽我覺得而家都仲算勁
不過3COST得9武應用上好難
又唔係勁到呂布開計一隻打幾隻
舊 04-22-18, 01:52 PM   #2969
蝦片人

好屎,連敗
點解覺得對面唔似新手
舊 04-22-18, 09:06 PM   #2970
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: MR.CD-ROM 查看文章
騎兵仲減攻城
打城大力既咪又個幾隻

馬單對張角步兵都難打既話,我諗已經唔使討論
引用:
作者: 3headmonkey 查看文章
優勢只在油地方面!

最近有大斧先威返下..
吓... 今集馬係勁架喎,淨係油地同埋輸出都有利啦,
依家起突又快,磨白兵又唔會輸
唯一弱點係食迎好痛但上位又有幾可會食...

比幾個例子你
同武力任何兵種鬥快殺對面一個部隊,一定係馬最快
只有馬單無/極少槍單弓單(應該得麻矢)
上次大會無記錯4強都3副馬單/馬為主既deck

此篇文章於 04-22-18 09:08 PM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-18, 10:27 PM   #2971
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
馬單對張角步兵都難打既話,我諗已經唔使討論

吓... 今集馬係勁架喎,淨係油地同埋輸出都有利啦,
依家起突又快,磨白兵又唔會輸
唯一弱點係食迎好痛但上位又有幾可會食...

比幾個例子你
同武力任何兵種鬥快殺對面一個部隊,一定係馬最快
只有馬單無/極少槍單弓單(應該得麻矢)
上次大會無記錯4強都3副馬單/馬為主既deck
咁食迎呢D上位一樣會食Ge 睇軍團呢排都食多左
咁諗丫如果騎兵白兵下修 到時咪一樣講咁我封到白兵都贏唔到又點打今集我又覺D槍向後走點解係快左有時封唔實咁
主要係騎兵今集我唔打城都仲可以征壓贏番

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-18, 11:00 PM   #2972
番薯勤

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
咁食迎呢D上位一樣會食Ge 睇軍團呢排都食多左
咁諗丫如果騎兵白兵下修 到時咪一樣講咁我封到白兵都贏唔到又點打今集我又覺D槍向後走點解係快左有時封唔實咁
主要係騎兵今集我唔打城都仲可以征壓贏番

就係因為槍快左所以更加需要用大馬去封佢
用槍封對面支槍好多時都會甩

騎兵白兵我覺得低COST唔使改
問題係大馬, 特別係魏個幾張(我自己係魏民都係咁話)
9.5, 9, 8.5 一開幕步兵咁壓上黎
騎兵上落快對面未過半場又迫過黎

蜀群類似嘅deck都唔覺咁大壓迫力

舊 04-22-18, 11:08 PM   #2973
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
就係因為槍快左所以更加需要用大馬去封佢
用槍封對面支槍好多時都會甩

騎兵白兵我覺得低COST唔使改
問題係大馬, 特別係魏個幾張(我自己係魏民都係咁話)
9.5, 9, 8.5 一開幕步兵咁壓上黎
騎兵上落快對面未過半場又迫過黎

蜀群類似嘅deck都唔覺咁大壓迫力

用馬有時都好似甩甩地果隻9.5痴線啦 有城

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 04-22-18, 11:12 PM   #2974
番薯勤

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
用馬有時都好似甩甩地果隻9.5痴線啦 有城
用槍封甩得仲快
我基本上用龐德封槍 程昱後面轉轉槍降住對面突擊

舊 04-22-18, 11:17 PM   #2975
鳳熾魂
紅蓮の焔神

所以幾難改今集槍馬弓白兵好似真係差唔多咁
最有印象都係果堆弓一開始力水真係痴線

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 06:20 PM

手機版 | APP版