Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-26-08, 05:08 PM   #101
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
兵種LEVEL
如果升到11會up grade變做獵兵(eg.偵察獵兵),HP同AP都會增加,仲會追加一種武器,好鬼屈機

舊 04-26-08, 06:18 PM   #102
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
第十五章mission 2 女指揮官, 有冇版友知點打 , 我已經差不多打哂的據點(差右上角個一個), 我諗住左右二邊包抄, 但係我行埋去, 佢的機關槍已經係咁掃, 好難埋到佢身, 我已經用咗全力防禦.

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-08, 11:47 PM   #103
firednoodle
Junior Member

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: noel8890 查看文章
[OT]road of red…一講又想玩返下…好正~XD[/OT]

我想問下大家會唔會打遊撃升lv升到一定數先打?
我打到4,5(剛剛去沙漠係第幾?囧) 同人鬥狙擊輸好多…囧
前一關都無咁miss咁多的(lv問題?我打個時lv4左右…)
我都係一出新遊撃關打一次就算~~唔會特別去升level
我打沙漠第一關都有呢個情況,所以就索性唔用sniper,一個榴彈改射埋去殺晒屋頂d sniper就算...

有冇人知呢關點s?我4turn都係得a...已經放棄左打s既希望~~好似為左打s好影響隻game既趣味性咁.....
firednoodle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-08, 12:34 AM   #104
noel8890
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDdjkaeru
我無打s…我都係ab左右過到關睇故事算…
打算開多個save先努力打sXDD
noel8890 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-08, 04:08 AM   #105
松田悟志
隼龍

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDFaiz82
XBox Live Gamertagfaiz82
引用:
作者: firednoodle 查看文章
我都係一出新遊撃關打一次就算~~唔會特別去升level
我打沙漠第一關都有呢個情況,所以就索性唔用sniper,一個榴彈改射埋去殺晒屋頂d sniper就算...

有冇人知呢關點s?我4turn都係得a...已經放棄左打s既希望~~好似為左打s好影響隻game既趣味性咁.....
用order全力防御(1CP)落女主角度
治左路直跑去敵方主據點,落左order全力防御突擊兵都阻唔到你
到步後手榴彈/榴彈砲炸起據點入面紅色突擊兵令佢解除蹲下狀態
再head shot 殺死佢,埋去占領
1 turn 完成

12章故鄉奪還戰要S rank必須 1 turn完成,2 turn都係A
方法同沙漠戰差不多,沿右路進攻就是
建議一開始斜坡上的突擊兵用狙擊手head shot秒殺
之後order全力防御女主角沿右路跑到敵主據點以榴彈砲擊破據點中的狙擊手
再走到炮手後方零距離heat shot 5發全中將其秒殺
就可以輕鬆占頷據點

呢兩場戰鬥遊擊戰可以重玩,刷EXP和金錢既好地方

此篇文章於 04-27-08 04:52 AM 被 松田悟志 編輯。
松田悟志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-08, 04:30 AM   #106
用戶名稱
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
啱啱開戰 估唔到真係咁難玩
序章2就死左
用戶名稱 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-08, 11:01 AM   #107
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
作者: 松田悟志 查看文章
治左路直跑去敵方主據點,落左order全力防御突擊兵都阻唔到你
.
.

速攻只係適合遊擊戰
正章要殺d ACE...會有特別weapons入手

另有無板友有攞"分章"心得?
我得8個咋
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-08, 11:52 AM   #108
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
昨天剛買
完全新手一名

怎樣可以玩之前的關數?

男主角沒有lv ?
有沒有買兵器之類?

有沒有給新手的提議?
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-08, 12:38 PM   #109
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: pet3 查看文章
昨天剛買
完全新手一名

怎樣可以玩之前的關數?

男主角沒有lv ?
有沒有買兵器之類?

有沒有給新手的提議?
遊擊戰 = 之前的關數, 唔係每一關都有

男主角LV = 偵察兵LV

買兵器 = 開發,第三or四板打後

給新手的提議 = 出兵前睇清楚佢嘅地圖, 目的, 同佢提示
最好出一個偵察兵, 有時對方Ace 要用偵察兵先會睇到
最好有個跟車支援兵, 坼地雷,補彈/能源靠佢
行之前,停一停,諗一諗
舊 04-27-08, 12:43 PM   #110
pet3
The One

引用:
作者: daihamlop 查看文章
遊擊戰 = 之前的關數, 唔係每一關都有

男主角LV = 偵察兵LV

買兵器 = 開發,第三or四板打後

給新手的提議 = 出兵前睇清楚佢嘅地圖, 目的, 同佢提示
最好出一個偵察兵, 有時對方Ace 要用偵察兵先會睇到
最好有個跟車支援兵, 坼地雷,補彈/能源靠佢
行之前,停一停,諗一諗
現在只玩到第2章
舊 04-27-08, 12:48 PM   #111
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
現在只玩到第2章
如果係戰棋達人, 可以試衝S

不過如果係苦手, 就用戰車+衝兵龜打戰法

呢隻Game 好玩在同一板, 可以有好多種戰法

高手苦手都可以樂在其中
舊 04-27-08, 01:10 PM   #112
pet3
The One

引用:
如果係戰棋達人, 可以試衝S

不過如果係苦手, 就用戰車+衝兵龜打戰法

呢隻Game 好玩在同一板, 可以有好多種戰法

高手苦手都可以樂在其中
人對戰車好難打

lv 點升??

我女主角殺成6-8人都未升過
舊 04-27-08, 01:16 PM   #113
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
人對戰車好難打

lv 點升??

我女主角殺成6-8人都未升過
過板攞exp, 去訓練所加

打戰車要用對戰車兵
再深入d就用對戰車兵射背部弱點
但戰車架架唔同,有d機槍向前, 有啲向後 or 全方位
玩吓你就明
唔洗心急
舊 04-27-08, 01:39 PM   #114
firednoodle

引用:
作者: 松田悟志 查看文章
到步後手榴彈/榴彈砲炸起據點入面紅色突擊兵令佢解除蹲下狀態
再head shot 殺死佢,埋去占領
1 turn 完成

12章故鄉奪還戰要S rank必須 1 turn完成,2 turn都係A
方法同沙漠戰差不多,沿右路進攻就是
建議一開始斜坡上的突擊兵用狙擊手head shot秒殺
之後order全力防御女主角沿右路跑到敵主據點以榴彈砲擊破據點中的狙擊手
再走到炮手後方零距離heat shot 5發全中將其秒殺
就可以輕鬆占頷據點

一turn完成!!~~高手高手.....
但係我硬係對呢個s rank既計算方法有d反感,搞到隻game好英雄主義,好無打仗既feel.,所以我暫時都係唔衝s住...而家都係享受下隻game先,佢有2周目先再衝s
舊 04-27-08, 02:27 PM   #115
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
一turn完成!!~~高手高手.....
但係我硬係對呢個s rank既計算方法有d反感,搞到隻game好英雄主義,好無打仗既feel.,所以我暫時都係唔衝s住...而家都係享受下隻game先,佢有2周目先再衝s
我都唔係衝S派
我係全滅派

但係你最小都要攞幾次S
因為有"分"章
舊 04-27-08, 03:22 PM   #116
pet3
The One

引用:
我都唔係衝S派
我係全滅派

但係你最小都要攞幾次S
因為有"分"章
我升lv時有d
味方一人完全迴避?

邊道安裝?
舊 04-27-08, 03:29 PM   #117
YIUYIU
Banned
淆底最好扮隱形唔覆

PSN  IDJojONa
XBox Live GamertagJojONa
引用:
我升lv時有d
味方一人完全迴避?

邊道安裝?
你果d可能係升級時, 主角目覺既new order...
YIUYIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-08, 03:31 PM   #118
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
而家去到第七章
唔夠錢開發
榴彈強化一式好貴

舊 04-27-08, 03:41 PM   #119
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
原來斷章唔係cutscene only
有得作戰

舊 04-27-08, 03:47 PM   #120
firednoodle

引用:
我都唔係衝S派
我係全滅派

但係你最小都要攞幾次S
因為有"分"章
我暫時得兩個s ja,其他都a...
想問d勳章要點樣先有?同埋有乜野用?
可能我而家先打到第六章...所以好多野都未試過有...又或者已經miss左好多野
連ace都只係殺過一個,我諗我多數miss晒
舊 04-27-08, 05:47 PM   #121
pet3
The One

打自由關升人贏錢.........

過橋果關我第9回合先過到.........
舊 04-27-08, 05:50 PM   #122
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
沙漠果然好賺.....五分鐘26xxx經驗.....錢更加係用都用唔晒
屈q死D電腦,好爽

舊 04-27-08, 07:55 PM   #123
pet3
The One

係森林道比對戰車兵一野炸爆.........

點玩呀
舊 04-27-08, 08:04 PM   #124
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
我暫時得兩個s ja,其他都a...
想問d勳章要點樣先有?同埋有乜野用?
可能我而家先打到第六章...所以好多野都未試過有...又或者已經miss左好多野
連ace都只係殺過一個,我諗我多數miss晒
你Miss 左2-3個ACE

去到第十章先有勳章
其中一個係要打倒啲ACE
舊 04-27-08, 08:08 PM   #125
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
係森林道比對戰車兵一野炸爆.........

點玩呀
先打獸道嗰面
再用衝兵打倒2個對戰車兵
再用對戰車兵一發打低戰車

想easy win, 請用戰車開埋地圖右面小路
用戰車兵從後包抄

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:11 PM

手機版 | APP版