Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 32  ... 最後
攻略及心得交流區>機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 Vol.3
siuterry 02:23 PM 10-09-12
作者: HI_Ricky:
黎緊會係呢兩台....
ドムTROP
ジムストライカー
ジムストライカー
期待中

大家係隻game打唔打到日文,
我換左部4代PS3,
而家打唔番日文
高級嘍囉 02:34 PM 10-09-12
作者: siuterry:
ジムストライカー
期待中

我換左部4代PS3,
而家打唔番日文

將PS3個界面改做日文。
HI_Ricky 02:58 PM 10-09-12
ジムストライカー
期待中

我換左部4代PS3,
而家打唔番日文
ジムストライカー唔係唔好, 但始終, PG 個叉叉球係最勁, 再加LV6 PG gun,個D連射20發都末oh, 末來1-2個月PG 都係最惡....
高級嘍囉 05:10 PM 10-09-12
近身時最有效嘅逃避方法唔係跳開,而係圍住對方轉,最多都係中橫斬,唔會瞓低。
泰利 05:19 PM 10-09-12
希望ジムストライカー把劍的格鬥氾圍大過格吉。
高級嘍囉 11:09 PM 10-09-12
採掘場(軍曹6vs6,我方1虎1渣2炮2坦)又有新輸法,當大家慢條斯理咁去搶點,捕位等對方步兵送上門嘅時候,對方兩部BD-1已經越過山谷黎到門口,最要命嘅係當我追剩返一滴血嘅BD-1落自已基地時,後面死剩嘅兩部炮坦竟然跟埋我落去,結果我就可以見識到360度都有從上而下嘅炮火嘅偉大情景。
siuterry 12:23 AM 10-10-12
作者: 高級嘍囉:
採掘場(軍曹6vs6,我方1虎1渣2炮2坦)又有新輸法,當大家慢條斯理咁去搶點,捕位等對方步兵送上門嘅時候,對方兩部BD-1已經越過山谷黎到門口,最要命嘅係當我追剩返一滴血嘅BD-1落自已基地時,後面死剩嘅兩部炮坦竟然跟埋我落去,結果我就可以見識到360度都有從上而下嘅炮火嘅偉大情景。
個人意見覺得呢個case
只可以話兩架BD1累事
BD1 根本唔會高lv,
硬要出佢,根本自取滅亡,
甲薄高cost,
已而家的進度,
BD1 一日出唔到高lv,
一日我只可以用黎打lv 1 戰
HI_Ricky 01:56 AM 10-10-12
個人意見覺得呢個case
只可以話兩架BD1累事
BD1 根本唔會高lv,
硬要出佢,根本自取滅亡,
甲薄高cost,
已而家的進度,
BD1 一日出唔到高lv,
一日我只可以用黎打lv 1 戰
BD1 己有....

siuterry 02:46 AM 10-10-12
BD1 己有....
明白,
但係幾多個人真真正正
有超過LV2 以上
高級嘍囉 09:46 AM 10-10-12
其實喺咩條件先有無敵時間,我所知嘅有:

上機;
Down之後起身;
反擊(不論成功失敗);
緊急迴避;
Dash後停低嘅一剎那(?);其實係咪Dash後+反擊?
跳起落地一剎那(?)
HI_Ricky 10:40 AM 10-10-12
明白,
但係幾多個人真真正正
有超過LV2 以上
LV2 以上 ,我見過都6-7個(未計我)
knight-philip 02:13 PM 10-10-12
其實喺咩條件先有無敵時間,我所知嘅有:

上機;
Down之後起身;
反擊(不論成功失敗);
緊急迴避;
Dash後停低嘅一剎那(?);其實係咪Dash後+反擊?
跳起落地一剎那(?)
你是見到過長期閃白血的?
只能夠說是多數因為LAG
其他人打過去大多沒問題的

另外這一兩天見最多的是緊急回避cancel中招硬直....(包括後格
明明扣了血...但就見他倒下之際一個回身就翻走了
siuterry 05:39 PM 10-10-12
LV2 以上 ,我見過都6-7個(未計我)
我自己一日玩6 場,
完全未見過bd1 lv 3 以上
lv 3 都係一次only
chow263 08:16 PM 10-10-12
岩岩玩左場,個host係礦場用LV5狙渣LV5狙槍都可以總得分70兼夾係訊息度睇住佢被擊墜N次都唔洗輸

皆因同隊有件魔蟹E 成2300擊破分
HI_Ricky 08:17 PM 10-10-12
我自己一日玩6 場,
完全未見過bd1 lv 3 以上
lv 3 都係一次only
LV1-4都沒乜用,LV5先至係皇道...
scania 11:58 PM 10-10-12
近身時最有效嘅逃避方法唔係跳開,而係圍住對方轉,最多都係中橫斬,唔會瞓低。
好難咁冷靜…
高級嘍囉 08:49 AM 10-11-12
升到上中尉LV1,先至有正牌高達用,終於可以試下支BR+火箭筒喇。
cancerman 01:00 PM 10-11-12
我而家少尉3淨係出過一張78-2圖…
自護就淨係有一張陸戰格魯…
scania 09:44 PM 10-11-12
頭先打左場城市,渣住架坦克2個友軍係靠近自base既敵據點打緊,其實來來去去都係個3隻,我地都好神勇,但殺完一部,第二部又復活,殺完第二部,第三部又復活,殺完第三部,第一部又復活,打左5-6轉
ambrose35hk 12:05 AM 10-12-12

其實呢D人姐係點解
gsw 12:09 AM 10-12-12
作者: ambrose35hk:

其實呢D人姐係點解
舊save開發完,課金過再開新save
W教授 07:37 AM 10-12-12
新手一問

格鬥點出二或三連擊?謝!
HI_Ricky 11:23 AM 10-12-12
作者: ambrose35hk:

其實呢D人姐係點解
買在lv5 ,但又新save,由於system check 到買左,所以新save 1開就用到,正常事情。

ps:所以要1開波有lv5 ms,lv4parts唔係難事
泰利 11:45 AM 10-12-12
作者: W教授:
新手一問

格鬥點出二或三連擊?謝!
睇架機有無格闘連撃制御 呢個技能,lv1有二連擊,lv2有三連擊。
Kain 11:49 AM 10-12-12
買在lv5 ,但又新save,由於system check 到買左,所以新save 1開就用到,正常事情。

ps:所以要1開波有lv5 ms,lv4parts唔係難事
諗多左,睇完wiki,二等兵有gun tank lv1

第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 32  ... 最後

返回主題版面