Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 07-02-08, 10:47 PM   #1
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
親情了解之...你知道/記得家人既生日嗎?

真慚愧...
偶除左知個妹幾時生日(因為同月份)...
家姐阿哥生日...偶唔知喎...
今日要填保單資料...先知阿娘係邊年出生,邊日生日...
/\

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-08, 10:57 PM   #2
Norm
God of Gamer
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
我都係唔記得exact date....反正去到大約果個星期就會食飯...

舊 07-02-08, 10:59 PM   #3
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
真慚愧...
偶除左知個妹幾時生日(因為同月份)...
家姐阿哥生日...偶唔知喎...
今日要填保單資料...先知阿娘係邊年出生,邊日生日...
/\
我和你差不多

舊 07-02-08, 11:00 PM   #4
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
由於母親佢身分證報果個生日係農曆日期,所以真正生日...唔記得...
身分證證上果個就記得既...

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-08, 11:00 PM   #5
甄_*
Junior Member

註冊日期: Jun 2008
咦呢樣我反而好記得 ...
我連佢地 (阿爸阿媽同細妹) 既身份證號碼都記得

舊 07-02-08, 11:13 PM   #6
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
老豆都唔知自己幾時生日 佢身份證個生日係假的
因為佢媽都唔記得佢幾時生日喎.........

阿媽個生日我完全忘掉了 亦都唔會問

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-08, 11:16 PM   #7
圖騰製作中

引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
老豆都唔知自己幾時生日 佢身份證個生日係假的
因為佢媽都唔記得佢幾時生日喎.........

阿媽個生日我完全忘掉了 亦都唔會問
討厭她嗎?

舊 07-02-08, 11:39 PM   #8
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
討厭她嗎?
非常討厭

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-08, 12:19 AM   #9
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
年份真係唔會記得~ 不過父母的月日一定記得~ 佢地結婚紀念日我都知道...

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-08, 12:23 AM   #10
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
←自己生日也常忘掉的人

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-08, 12:24 AM   #11
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
←自己生日也常忘掉的人
真係會架咩?

正等如自己手提號碼~ 地址~ 身份證號碼~ 不會忘了喇~ XD

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-08, 12:31 AM   #12
PTX-003C
天下第一盲鬼

XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: 基路亞 查看文章
真係會架咩?

正等如自己手提號碼~ 地址~ 身份證號碼~ 不會忘了喇~ XD
生日係正考試月份(12/12), 又近x'mas...成日過左先記起...

你咪話...本鬼自己英文地址就記得, 中文到而家都未記得...OTL

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist

此篇文章於 07-03-08 12:35 AM 被 PTX-003C 編輯。
舊 07-03-08, 12:39 AM   #13
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
至親全部記得
朋友, 最fd 既至會記
相反地, 我係唔希望有人記得我生日

舊 07-03-08, 12:40 AM   #14
圖騰製作中

引用:
作者: 基路亞 查看文章
真係會架咩?

人地問我歲數反而唔記得...(2X呀...唔係,好似2Y了..)

手提都係......

其他就記得

舊 07-03-08, 01:09 AM   #15
izumi_chuen
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
Wii U IDchuen_izumi
3DS Friend Code0068 5330 7260
PSN  IDchuen_izumi
XBox Live Gamertagizumi_chuen
除老豆外(由細到大都唔係一齊住but 唔係同阿媽離婚兼有keep contact), 阿哥阿媽都記得邊日

PS 我生日= 我阿媽生日, 所以一定唔會唔記得

いすみ
izumi_chuen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-08, 01:28 AM   #16
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
因為會慶祝父母的生日,唔會唔記得佢地生日
而我同我妹生日因為只差三日,所以都唔會唔記得

但長輩的生日就真係會唔記得

至於朋友,相熟的因為會問/留意所以記得
(就算無禮物都會send sms/msn講生日快樂麻)

唔熟的其實連生日都唔知所以唔會有「唔記得」的可能

但係我最想知的是究竟有幾多人會記得我生日

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-08, 02:06 AM   #17
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
唔知其他家人既生日...
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-08, 07:59 AM   #18
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
新歷同舊歷都記得

舊 07-03-08, 09:30 AM   #19
司狼神威
Game Master
我懶故我在

XBox Live GamertagDerekLaw
見到topic 就走左入黎,因為.....我係唔記得父母既(大約是知道啦...)
因為家姊會提我~惰性的錯啊
家姊的就記得啦

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-08, 12:41 PM   #20
haruka
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
新舊曆都記得
就連身邊D表弟妹 / 堂弟妹嘅新曆生日都記得清清楚楚
基本上熟人講過一兩次我知,我就會記得了

所以如果有人話唔記得父母幾時生日﹝新舊曆都唔知﹞,我會幾驚訝佢同佢屋企人係唔係關係差到年年生日都唔會慶祝

舊 07-03-08, 12:53 PM   #21
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
我老娘個生日異常好記.....情人節
我姐姐個生日都係異常好記.....雙十翌日

忘れたくても忘れません・・・

舊 07-03-08, 01:31 PM   #22
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
作者: haruka 查看文章
新舊曆都記得

所以如果有人話唔記得父母幾時生日﹝新舊曆都唔知﹞,我會幾驚訝佢同佢屋企人係唔係關係差到年年生日都唔會慶祝
見到雪櫃有蛋糕咪知父/母生日lor..

舊 07-03-08, 01:33 PM   #23
Rse9
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2004
好易記, 由細開始已經記得

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-08, 01:49 PM   #24
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: haruka 查看文章
新舊曆都記得

年年家人生日都有慶祝活動既話
應該感謝自己生活係一個快樂的家庭吧
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-08, 07:14 PM   #25
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
年年家人生日都有慶祝活動既話
應該感謝自己生活係一個快樂的家庭吧
偶屋企係~
但只參與,無記日期(揀禮拜六,日搞)...
所以記都無用...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:25 PM

手機版 | APP版