Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 04-16-12, 07:56 AM   #151
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
老老實實, 日版機太多古怪問題... sim lock, Reactivate等等. (試過123唔知轉乜, 攪到send唔到sms, 要返去店舖到攪攪... -.-)
真係要做定功課先好.

為左那幾個%的差額, 你地係香港豪俾***啦. XDD

舊 04-16-12, 09:22 AM   #152
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
籐子F不二雄館、吉卜力館係咪都冇即場入場券賣?
我見啲blog教人去Lawson買定預約飛先
還是香港代理買咗先好?(吉卜力海外遊客卷好似可以唔駛限指定預約日...?)

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-12, 09:32 AM   #153
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
全部都要預約~ Lawson 部機唔識用就叫店員幫你搞啦
(要用片假平假轉換漢字/電話資料等等)
好運既會有中國人守店

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-12, 09:32 AM   #154
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
還是香港代理買咗先好?(吉卜力海外遊客卷好似可以唔駛限指定預約日...?)
http://www.jalselect.com.hk/park-ticket.php
N年前去宮崎駿美術館係在車站的lawson買的. 如果真係定左日子又唔想煩咪香港買定先.

舊 04-16-12, 10:31 AM   #155
草薙さん
The One

日航天地要$140
去到當地先買重化算, 反正都係要先指定日期

出發前可先到Lawson個網望望大約既預售情況
http://www.lawson.co.jp/ghibli/museum/ticket/

正常平日都唔會爆晒, 一落機去到酒店附近買就得
上次去不二雄館都係今日買聽日/後日飛就過到去

メモリはプライスレス

此篇文章於 04-16-12 10:44 AM 被 草薙さん 編輯。
舊 04-16-12, 10:41 AM   #156
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

所以咪話"唔想煩" 咪香港買囉. 要錢架 XDD

入面而家係咪仲唔俾影相? 我記得果時我係偷拍的. XDDDDD

舊 04-16-12, 10:45 AM   #157
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
你唔係一落地果日/第二日去, 你應該係自己去lawson買
unless, 你去時撞正人地既紅日
咁當然會好大機會爆
吉卜力一直都係可以去香港代理買, n年前已經做緊
想唔駛煩, 咪去買囉
多啦a夢我就唔知啦~

引用:
作者: 草薙さん 查看文章
全部都要預約~ Lawson 部機唔識用就叫店員幫你搞啦
(要用片假平假轉換漢字/電話資料等等)
好運既會有中國人守店
名呢家野你是但打就得
我次次都係網訂定再去到俾錢拎飛

引用:
作者: Squaresoft 查看文章
所以咪話"唔想煩" 咪香港買囉. 要錢架 XDD

入面而家係咪仲唔俾影相? 我記得果時我係偷拍的. XDDDDD
兩間入面都係唔俾影相~~
同手塚果間好唔同~

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-12, 10:54 AM   #158
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
有無大阪燒肉介紹?O?

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-12, 10:55 AM   #159
Paptimus
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
引用:
作者: irismong 查看文章
你唔係一落地果日/第二日去, 你應該係自己去lawson買
unless, 你去時撞正人地既紅日
咁當然會好大機會爆
吉卜力一直都係可以去香港代理買, n年前已經做緊
想唔駛煩, 咪去買囉
多啦a夢我就唔知啦~
吉卜力去海運大廈日航買, 日航每日都有hold quota, 好似易過係日本買
引用:
兩間入面都係唔俾影相~~
同手塚果間好唔同~
吉卜力室內唔比影, 室外ok

舊 04-16-12, 10:56 AM   #160
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: Paptimus 查看文章
吉卜力去海運大廈日航買, 日航每日都有hold quota, 易過係日本買

吉卜力室內唔比影, 室外ok

我都唔記得以前去邊買
去果度香港人仲多過日本人, 去過兩三次之後都夠哂喇~~

我咪話左係入面囉
兩間都係入面唔俾, 出面俾

去睇one piece啦~ 正到爆~~
不過入面都係唔俾影相, 想留念? 買本場刊囉~ 500yen之嘛~
我都買左本

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 04-16-12, 02:19 PM   #161
Paptimus

引用:
我都唔記得以前去邊買
去果度香港人仲多過日本人, 去過兩三次之後都夠哂喇~~

我咪話左係入面囉
兩間都係入面唔俾, 出面俾

不過入面都係唔俾影相, 想留念? 買本場刊囉~ 500yen之嘛~
我都買左本
買六本木觀景台+森美術館入場劵包唔包?

舊 04-16-12, 02:23 PM   #162
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
我都買左本
One Piece展6月17日就完
我七月先去
(雖然冇特別睇開OP,不過網上睇相個展真係整得幾靚,幅漫畫牆好有迫力)

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-12, 04:45 PM   #163
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
買六本木觀景台+森美術館入場劵包唔包?
no~
不過你可以另加500yen (好似係)
上埋果邊~
不過嘛... 近年都已經唔係360度俾你行哂~
我第一次去果時係可以行哂...
之後再上過3, 4次... 到最後, 其中一邊變左restaurant, 唔係可以任意行過去果隻
另一邊就係其他展呀同埋restaurant....
無左咁抵玩~~
不過如果撞正個exhibition岩睇,都好值

引用:
One Piece展6月17日就完
我七月先去
(雖然冇特別睇開OP,不過網上睇相個展真係整得幾靚,幅漫畫牆好有迫力)
無睇開就由佢啦~ 未必可以完全感受到有幾感動嘛~~

舊 04-16-12, 04:53 PM   #164
Paptimus

引用:
no~
不過你可以另加500yen (好似係)
上埋果邊~
不過嘛... 近年都已經唔係360度俾你行哂~
我第一次去果時係可以行哂...
之後再上過3, 4次... 到最後, 其中一邊變左restaurant, 唔係可以任意行過去果隻
另一邊就係其他展呀同埋restaurant....
無左咁抵玩~~
不過如果撞正個exhibition岩睇,都好值
兩年前去我上埋直昇機場, 不過佢同都廳一樣都係唔比開腳架, 攪到我托左成日

舊 04-16-12, 04:59 PM   #165
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
兩年前去我上埋直昇機場, 不過佢同都廳一樣都係唔比開腳架, 攪到我托左成日
YES AR~ 果時都係中後期開放~
家陣都KEEP住仲有開放~ 我果次上去凍到XYZABCD!
叫個日本妹幫手影, 大家都手震震咁 XDDDD
好好笑~

所以, 我今次睇完OP就走, 反正個EXHIBITION 唔係咁吸引~

我有次去仲有Damien Hirst睇!!! 真係正到不行~~~~
佢其中一件最出名既ART WORK~
當日果度都有展出

此篇文章於 04-16-12 05:02 PM 被 irismong 編輯。
舊 04-16-12, 05:00 PM   #166
Paptimus

引用:
YES AR~ 果時都係中後期開放~
家陣都KEEP住仲有開放~ 我果次上去凍到XYZABCD!
叫個日本妹幫手影, 大家都手震震咁 XDDDD
好好笑~

所以, 我今次睇完OP就走, 反正個EXHIBITION 唔係咁吸引~
今次去東京鐵塔算, 上次上左果邊, 又對op無咩愛
可惜skytree未開

舊 04-16-12, 05:03 PM   #167
草薙さん
The One

棵Skytree 原來預售 5/22-6/15既飛已經賣晒
而家叫朋友幫手望望東武果邊既飛點賣法

不過2,500羊上一上去真係幾貴

メモリはプライスレス

此篇文章於 04-16-12 05:06 PM 被 草薙さん 編輯。
舊 04-16-12, 05:07 PM   #168
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
棵Skytree 原來預售 5/22-6/15既飛已經賣晒
而家叫朋友幫手望望東武果邊既飛點賣法

東武唔係跟酒店買咩?
暫時無咩興趣想上去~
岩岩呢次已經影左勁耐既外觀

舊 04-16-12, 05:09 PM   #169
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

我認冇乜文化, 六本木係我心目中 = 貴
所以去東京時都冇plan會去.

引用:
棵Skytree 原來預售到6/15既飛已經賣晒 lol
而家叫日本朋友幫手望望東武果邊既飛點賣法

新景點係咁架啦...
上高d 仲要俾多一千.

舊 04-16-12, 05:10 PM   #170
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: Squaresoft 查看文章
我認冇乜文化, 六本木係我心目中 = 貴
所以去東京時都冇plan會去.

新景點係咁架啦...
上高d 仲要俾多一千.

我之前都只係會上去上面睇exhibition同埋為左影夜景~ haha
近年無去既原因, 上面都講左喇~

我係超鐘意行museum ._.

舊 04-16-12, 05:24 PM   #171
草薙さん
The One

引用:
東武唔係跟酒店買咩?
暫時無咩興趣想上去~
岩岩呢次已經影左勁耐既外觀
官網寫「東武トラベル店頭」で日時指定入場券を事前購入する。
但佢地個Site就只有bundle Tour package

所以叫日本朋友搵搵, 上到去會係bonus
否則都會行過去望望, 上次去到淺草已經天黑所以冇過到去

メモリはプライスレス
舊 04-16-12, 05:30 PM   #172
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
但佢地個Site就只有bundle Tour package

你跟package買到既可能性高d
http://page10.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/m95226780
隨手搵出黎~

舊 04-16-12, 05:32 PM   #173
草薙さん
The One

我啱啱都上左去望左眼
所以話上到去係bonus
唔上其實都OK
去橫濱坐Cosmo摩天輪其實差唔多

メモリはプライスレス
舊 04-16-12, 05:34 PM   #174
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

引用:

「東武トラベル店頭」連乜架, 可以bid 到15k yen?!

引用:
我之前都只係會上去上面睇exhibition同埋為左影夜景~ haha
近年無去既原因, 上面都講左喇~

我係超鐘意行museum ._.
我就係行水族館, 連上次sunshine city水族館休館時都有入去個mini館, 真係超細....

舊 04-16-12, 05:37 PM   #175
irismong
Goo ◕ ω ◕

水族館我覺得香港OP以前係好靚架

我鐘意去ZOO多D XDDDD

下次都要搵時間去下水族館先得~~~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「マクロス」新作TVシリーズ始動 Vol.5 money 日本動漫畫討論版 1315 06-04-23 06:12 PM
さがら総「変態王子と笑わない猫。」Blu-ray BOX 2016年5月25日発売 supermanlady 日本動漫畫討論版 175 07-11-17 10:16 PM
小畑健 x 大場つぐみ「バクマン。」実写映画化 2015年公開決定!丨佐藤健&神木隆之介主演 爽神 日本動漫畫討論版 750 10-05-15 12:13 AM
カヅホ「キルミーベイベー」Blu-ray BOX化 supermanlady 日本動漫畫討論版 68 04-27-15 06:08 PM
緑川ゆき「蛍火の杜へ」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 16 02-28-12 04:16 PM

現在的時間是 07:55 PM

手機版 | APP版